Νίκη ουσίας και… ψυχολογίας!

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές, πόσο σημαντική ήταν η νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους. Οι Πράσινοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, κέρδισαν και την …αστοχία τους και έφυγαν από μια δύσκολη έδρα με τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάνοντας ιδανική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του αγχώθηκαν αρκετά για να πετύχουν το στόχο τους και στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι οι Πράσινοι ήταν αρκετά πιεσμένοι εξαιτίας των τελευταίων αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Έλειπε η αυτοσυγκέντρωση στην τελική προσπάθεια, ενώ υπήρξαν στιγμές αδράνειας στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική τους εκκίνηση στο παιχνίδι και δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αν και έπαιξαν καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Σταδιακά οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, απέκτησαν ρυθμό, είχαν την τύχη να προηγηθούν και θα μπορούσαν να βάλουν ακόμα πιο …δύσκολα στο Τριφύλλι, αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο εξαιρετικός Λουκ Στιλ.

Το θετικό είναι ότι οι Πράσινοι αντιμετώπισαν ψύχραιμα την κατάσταση, πείσμωσαν ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ήρθε το γκολ της ισοφάρισης αρκετά νωρίς και τελικά ο πεισματάρης Μάρκους Μπεργκ – αφού αρχικά είχε χάσει το …άχαστο – λύτρωσε την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα με τον ρόμβο και οι παίκτες του Τριφυλλιού φάνηκαν πολύ πιο άνετοι -και απειλητικοί- με το 4-4-2 που επέλεξε στο Αγρίνιο ο Αναστασίου. Με εξαίρεση 15-20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις και αν σκόραραν μια από τις κλασικές τους ευκαιρίες, θα μπορούσαν να είχαν “κλειδώσει” νωρίτερα τη νίκη.

Ο Στιλ ήταν σχεδόν αλάνθαστος, εξαιρετικό παιχνίδι από τους Ταυλαρίδη- Κουτρουμπή, ώριμο ματς από τον έμπειρο Μπούρμπο, ανεβασμένος ο Νάνο, “μαχητής” ο Ζέκα, δημιουργικός ο Νίνης, ενώ μέσα σε όλες τις φάσεις ήταν οι Μπεργκ και Καρέλης, ταλαιπωρώντας αρκετές φορές την αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού.

Πηγη novasports

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *