Aβεβαιότητα στα τηλεοπτικά για το ποδόσφαιρο


του Μηνά Tσαμόπουλου

Εξελίξεις υπάρχουν στα τηλεοπτικά δικαιώματα για το ποδόσφαιρο λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα κανάλια θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν το συμβόλαιο που έχουν με τη SuperLeague για τη μετάδοση των ποδοσφαιρικό αγώνα.
Η συνάντηση θα γίνει αύριο με την παρουσία εκπροσώπων του Σκαϊ και της Nova, μετά από επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος στη διοργανώτρια αρχή. Πάντως το κανάλι του Φαλήρου δεν δείχνει πρόθεση να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών αφού είναι ικανοποιημένο από την τηλεθέαση στα παιχνίδια του Σαββάτου.
Ο Σκαϊ εφέτος…
.

… κατέβαλε 6,05 εκ.ευρώ και για την περίοδο 2010-2011 θα πληρώσει 6,5 εκ.ευρώ ενώ την Τρίτη χρονιά και τελευταία της κεντρικής διαχείρισης ο σταθμός του Φαλήρου θα καταβάλει 7,3 εκ.ευρώ.
Οι εκπρόσωποι της Super League θα ακούσουν τις απόψεις των διοικούντων τον Σκαϊ και θα θέσουν το θέμα στο ΔΣ της επόμενης Πέμπτης.
Εάν οι ομάδες αρνηθούν τη μείωση των εσόδων από την τηλεόραση του Φαλήρου τότε ο Σκαϊ θα ζητήσει το δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε Κυριακή στις 19.00 πρόταση όμως που θα βρει αντίθετη τη Nova.
Ο Σκαϊ πάντως μέχρι τις 20 Μαϊου πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή στη Super League. Αν δεν το κάνει , τότε η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση και να αξιώσει κατάπτωση της ρήτρας που ανέρχετα στα 34 εκ.ευρώ.
Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στην ΕΡΤ αφού υπάρχουν σκέψεις να παραχωρήσει τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού και της Ξάνθης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *