Η κλοπή Ηλιουπολιτών από βενζινάδικο και η αφασία της δημόσιας διοίκησης.


Απίστευτο και όμως αληθινό! Διαβάστε πως «επιχειρηματίας» πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ηλιούπολη κλέβει συνεχόμενα και επί πάρα πολλά χρόνια καταναλωτές συμπολίτες μας και όχι μόνο, και πως ενώ η μία υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης πολύ σωστά τον ελέγχει και τον τιμωρεί, άλλη υπηρεσία του ίδιου Υπουργείου τον επιβραβεύει και μας τον προτείνει σαν το φθηνότερο(;) από τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην πόλη μας!!!
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης διενεργεί συχνούς ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με κλιμάκια στελεχών του, της αρμόδιας Διεύθυνσης Μετρολογίας, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παράνομες επεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των αντλιών τους.
Η διαδικασία προβλέπει για τους παραβάτες επιβολή τσουχτερών προστίμων, παραπομπή στον αρμόδιο εισαγγελέα για επιβολή ποινικών κυρώσεων και στις κατά τόπους νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για την…..
.

επιβολή διοικητικών ποινών. Όλα καλά βέβαια μέχρι εδώ, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Στην περίπτωση όμως του ανεξάρτητου πρατηρίου καυσίμων (Α.Π.) της οδού Μαρίνου Αντύπα 35 στην Ηλιούπολη (foto 1) τα πράγματα μάλλον είναι διαφορετικά. Μια ιστορία που κρατάει πολλά χρόνια και προκαλεί την αγανάκτηση των άλλων σοβαρών και συνεπών επιχειρηματιών του κλάδου. Το κυριότερο όμως για εμάς τους καταναλωτές, είναι ο ανυπολόγιστος αριθμός των ανυποψίαστων πελατών συμπολιτών μας, που πέφτουν καθημερινά και για πολλά χρόνια, θύματα κλοπής. Μετά από καταγγελία που δέχθηκα και την προσωπική έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι:

* Το συγκεκριμένο πρατήριο πολύ πριν το 2005 απασχολεί τα ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων Υπουργείων, τη Νομαρχία αλλά και τη δικαιοσύνη.
* Το Σεπτέμβριο του 2005, ήταν ανάμεσα στα 22 από τα 267 πρατήρια καυσίμων που ελέχθησαν μετά από εντολή του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου και διαπιστώθηκε ότι οι αντλίες του είχαν ρυθμιστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν στους πελάτες κατά τον εφοδιασμό με καύσιμα μικρότερες ποσότητες από αυτές που αναγράφονταν στους μετρητές τους. Μετά από αυτά η εταιρεία Γ. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ – Α. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο.Ε. επί της οδού Μ. Αντύπα 35 στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ που εμπορευόταν τότε καύσιμα της AVIN, υπέστη σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
* Σε πρόσφατο προ 2μήνου έλεγχο, εντοπίσθηκαν στο ίδιο πρατήριο που τώρα εμφανίζεται ως Α.Π. (Ανεξάρτητο Πρατήριο), σε 5 αντλίες του (οι οποίες διέθεταν αμόλυβδη 95+ και πετρέλαιο κίνησης) παράνομα εγκατεστημένες πρόσθετες καλωδιώσεις, μέσω των οποίων επιτυγχάνονταν η σύνδεση των αντλιών καυσίμων με το γραφείο κίνησης του πρατηρίου, απ’ όπου ήταν δυνατός ο έλεγχος του μετρητή της αντλίας με τηλεχειριστήριο. Οι αντλίες του πρατηρίου σφραγίσθηκαν για να ακολουθήσει αφαίρεση των καλωδιώσεων.Επί τόπου κλήθηκε εισαγγελέας, παρουσία του οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο εσωτερικό του πρατηρίου, χωρίς ωστόσο να εντοπισθεί ο πλήρης παράνομος μηχανισμός, ο οποίος προφανώς είχε εγκαίρως αφαιρεθεί. Από τη γενική γραμματεία Εμπορίου του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν. επίκειται επιβολή αυστηρού διοικητικού προστίμου. Ο Γ. Γ. Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Νομαρχία για επιβολή προστίμου ίσου με το 2% του ετήσιου τζίρου του πρατηρίου. Παράλληλα, με έκθεσή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να εξετασθεί κατά πόσο υφίσταται παραβίαση άρθρων του ποινικού κώδικα, ώστε να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο : εδώ

Μετά από όλα αυτά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και μετά από τόσα χρόνια παρανομίας η φυσική εξέλιξη το πραγμάτων, πέρα από την αναζήτηση ποινικών ευθυνών ή της επιβολής διοικητικών προστίμων κλπ., θα ήταν να μπει οριστικά λουκέτο στην επιχείρηση, ώστε να προφυλαχθούν οι ανυποψίαστοι πολίτες και να διασφαλισθεί ο υγιής ανταγωνισμός.

Βέβαια αυτονόητα στη σημερινή κατάσταση που είναι η δημόσια διοίκηση της χώρας δεν υπάρχουν, γιατί όχι μόνο συνεχίζει να λειτουργεί το πρατήριο, αλλά το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (foto 2) που ενημερώνει τους καταναλωτές καυσίμων, το προτείνει ως το φθηνότερο!!!, από τα 16 της Ηλιούπολης στα οποία έγινε τιμοληψία.

Διαβάστε σχετικά: εδώ.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ παρά μόνο κάποιες παρατηρήσεις μου.

1. Είναι απορίας άξιο πως, είχε επιλεχθεί το συγκεκριμένο πρατήριο να είναι μέσα στα 16 που έγινε η τιμοληψία στην πόλη μας, όταν πριν λίγες ημέρες αποδεδειγμένα πλέον διαπιστώθηκε και για μια ακόμη φορά ότι έκλεβε τους καταναλωτές.
2. Είναι απαράδεκτο, όσα προβλήματα και αν υπάρχουν και αυτά είναι γνωστά, που αφορούν σε συντονισμό, οργάνωση και επικοινωνία των υπηρεσιών σε ένα Υπουργείο, η μία υπηρεσία του να ελέγχει, να διαπιστώνει σοβαρότατες παραβάσεις και να τιμωρεί και η άλλη να επιβραβεύει ουσιαστικά την κλεψιά και την απατεωνιά. Σε αυτά, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός που έχει δείξει θετικά δείγματα στη μέχρι τώρα θητεία του, πρέπει να αναζητήσει και να αποδώσει ΑΜΕΣΑ τις σχετικές ευθύνες στους υπαλλήλους του.

http://www.ilioupolisonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *