ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ……….Του Στελιου Τατση

Ευρισκομαι ακομη στον ομορφο Λιλικα.Ειναι πρωινο και απολαμβανω στην βεραντα μου το Ελληνικο καφεδακι εντλως μονος με παρεα την ομορφη φυση και την θαλασσα.Τα παιδια και τα εγγονια κουρασμενα απο το ατελειτο καθημερινο κολυμπι ευρισκονται ακομη στην αγκαλια του μορφεα…
Ο ηλιος φεγγοβολα και ο βοριας φυσα μανιασμενα , κουναει τα δενδρα και αναστατωνει την θαλασσα. Μερικα μιλια μπροστα μου οι ψαροβαρκες καλαρουν τα διχτυα τους και οι παραγαδιαρηδες τ’αγγιστρια τους. Με τις διοπτρες (κυαλια) βλεπω τα ψαρια να σπαρταρουν σαν τα ψαρια.Κανουν κολοτουμπες προσπαθοντας να ξεφυγουν αλλα ειναι μικρες και αδυναμες , δεν εχουν βλεπετε την δεξιοτεχνια των πολιτικων μας που προκειμενου να παραμεινουν στις καρεκλες μας εκπλησουν ολους με τις τεραστιες κολοτουμπες τους. Ο ενας προσπαθει να ξεπερασει τον αλλο .Προσπαθω να βρω το μετρο για να μετρω το μεγεθος τους και αν το βρω σιγουρα θα γινω κροισος.
Απολαμβανω τον καφε μου και συγχρονως προσπαθω να βαλλω σε ταξη τις σκεψεις μου οσον αφορα τα γενομενα εδω στην Πατριδα γιατι ειμαι πολυ μπερδεμενος . Προσπαθω πλεον να ανακαλυψω αναμεσα στους σκαρτους πολιτικους ποιος ειναι ο ολιγωτερος σκαρτος γιατι με εχουν απογοητευσει ολοι. Προσπαθω να βρω καποιον που να τον εμπιστευθω και να προβλεψω το μελλον για τουτη την Πατριδα την δικη μου Πατριδα που τα παιδια της δινουν το δικαιωμα στους ξενους δυναστες οχι μονο να την βιαζουν αλλα και να την διεκδικουν. Σημερα υλοποιειται κατα κορον το σχεδιο που ειχαν καταστρωσει με τον εγκληματια του Εθνους Ανδρεα Παπανδρεου και ολους τους αντικαταστατες του το οποιον δεν ηταν αλλο απο την σπαταλη , τον υπερδανισμο με καταληξη το υπερογκο χρεος. Απο το 2010 και εντευθεν η καθε αντιπολιτευση κατηγορουσε την προηγουμενη κυβερνηση και εκανε υποσχεσεις στους ψηφοφορους που εκ των προτερων γνωριζε πως ειναι ανεφαρμοστες , ανεκπλήρωτες και δυστυχως αυτο συνεχισθηκε και με την σημερινη κυβερνηση. Προσωπικα πιστεψα πως τουτος ο νεος Πρωθυπουργος θα μας οδηγουσε σε καποιο αλλο μονοπατι που θα μας εβγαζε ποιο γρηγορα απο την κριση και με λιγωτερα τραυματα.
Οσο κι’αν φαινεται οτι η κολοτουμπα που εκανε ηταν επιτακτικη γιατι βρεθηκε σε αδιεξοδο προσωπικα μ’εκανε να νιωσω πολυ ασχημα γιατι συχαινομαι τις κολοτουμπες. Δυστυχως ο Αλεξης εμετρηθη εζυγισθη και ευρεθη ελλιπης……Εχασε πολυτιμο χρονο και δεν ειχε κατα νουν αυτο που ελεγαν οι Αρχαιοι μας προγονοι. « να επιλεγεις την συγκρουση εκει που δυνασαι να κερδισεις’». Τωρα εδω που οδηγηθηκαμε οι Ελληνες μοιαζουν με ενα τεραστιο κοπαδι που το φοβεριζει και το κανει κουμαντο αναλογα με τις ορεξεις …….του ο λυκος…….Σοιμπλε.Στο ιδιο μοτιβο δυστυχως ειναι και αλλοι Ευρωπαικοι Λαοι που ομως ακομη δεν καταφεραν να βρουν κοινη συνησταμενη και να βγαλουν απο την μεση τον κακο λυκο………Το μονο θετικο που βλεπω απο την δικη μας συγκρουση ειναι οτι το Ελληνικο θεμα επειρεασε θετικα αλλους Λαους και εγινε πανευρωπαικο και μπορω να πω παγκοσμιο και αρχισαν να βλεπουν την βαναυση και ταπεινωτικη μεταχειρηση των μεγαλων προς την Πατριδα μας και ειδαμε τα πρωτα δειγματα συμπαραστασης και απο τους Λαους και απο τις κυβερνησεις των διοτι συν τοις αλλοις αναλογιζονται πως μετα απο μας θα ελθει και η δικη τους σειρα. Και για να λεμε του στραβου το δικαιο αυτο το θετικο πρεπει να το καταλογησομε στον Τσιπρα που ναι μεν δεν καταφερε να περασει τον Ρουβηκωνα……..αλλα καταφερε να περασει το μηνημα που ηθελε στους αλλους Λαους και μπορει αυτο το μηνυμα να ειναι η αρχη ν’αλλαξει η Ευρωπη διοτι αν δεν αλλαξει η ιδια δεν εχει μελλον. Μετα το απο το μεγαλειωδες δημοψηφισμα και εφ’οσον η ελπιδα για μια καλυτερη συμφωνια δεν εφερε το ποθουμενο αποτελεσμα ολοι μας περιμεναμε να κανει ο Τσιπρας αυτο που ειχε πει Ο Μεγιστος και Αγιος πολιτικος και Πρωθυπουργος της Ελλαδος Ιωαννης Καποδιστριας. « Προτιμω τον θανατον παρα να απατησω Λαον εμπιστευσαντα την τυχη του εις την αφοσιωσην μου’» Η κολοτουμπα εγινε ομως ας περιμενομε να δουμε τις εξεληξεις διοτι το σχεδιο για την Ελλαδα δεν ηταν ποτε εφαρμοσημο .Ακομη κι’αν επιρριψομεν τις ευθυνες στον ΣΥΡΙΖΑ , δεν υπαρχει καμια οικονομικη αναλυση που να λεει πως μερικοι μηνες κακης διακυβερνησης μπορουν να βλαψουν μια για παντα τις προοπτικες αναπτυξης της χωρας , αυτο ειναι ενα απο τα ελαφρυντικα για τον Τσιπρα . Αν το αρχικο σχεδιο για την Ελλαδα ειχε καποιο νοημα , οποια ζημια και αν εγινε τελευταια θα μπορουσε ν’αντιστραφει. Ειναι παντως ακομη πολυ ενωρις για να τον καταδικασομε
Απο τις εξεληξεις που θ’ακολουθησουν θα βγαλομε το τελικο συμπερασμα.
Αυτα που συμβαινουν , αυτα που βλεπω καθημερινα με εκπλησουν . Με εκπλησει η απραξια και η αδρανεια των πολιτων , με εκπλησει η καρτερια και η υπομονη τους στις μακρυες ουρες τω συσσιτιων και των ΑΤΜ, αδυνατω να κανω προβλεψεις για το αυριο , ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ.
Απο τον Λιλικα της Χιου
Στελιος Τατσης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *