ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΡΩΜΑΝΟΣ Α ΛΕΚΑΠΗΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ολοι οι Ελληνες Βασιλιαδες λαμβαναν παντοτε μετρα προστασιας σε ολη την διαρκεια ζωης της Ελληνικης (ρωμαικης )Αυτοκρατοριας υπερ των φτωχων υπηκοων βαζοντας φρενο στης ορεξεις των πλουσιων να αγοραζουν για ενα κοματι ψωμι τα χωραφια τους.

Ηξεραν πολυ καλα οι αυτοκρατορες οτι οι φτωχοι κτηματιες-Γεωργοι αποτελουν ενα μεγαλο μερος του ………….
Ελληνικου Αυτοκρατορικου στρατου το οποιο επρεπε συνεχεια να το προστατευουν για να μην διαλυθει το κρατος δια παντος.Κατι που δυστιχως συνεβη μετα τον θανατο του Ιερου Βασιλειου του Β.

Ο Ρωμανος ο Α εξεδωσε τους εξης νομους,για την πωλουμενη ιδιοκτησια.1)Μονον οταν οι συγγενεις,οι γειτονες,και οι συγχωριανοι δεν ενδιαφεροταν να αγορασουν το πωλουμενο κτημα μονο τοτε μπορουσε να ερθει να το αγορασει ενας πλουσιος απο αλλη περιοχη.

2)ο Ρωμανος με αλλο νομο απαγορευει στους πλουσιους να αποκτουν χωραφια των φτωχων μεσω υιοθεσιας,δωρεας,διαθηκης, χρησικτησιας κλπ,μονον δημοσια αυτοκρατορικα κτηματα μπορουσαν να αγορασουν οι πλουσιοι,και αυτο στην περιπτωση που δεν ενδιαφεροταν καποιος κατοικος της περιοχης που δεν ηταν πλουσιος να αγορασει τα κτηματα αυτα.

3)τριτων ακυρωσε ολες της αγοροπωλησιες που εγιναν τα τελευταια τριαντα χρονια οπου πλουσιοι αγορασαν με πολυ λιγα χρηματα κτηματα απο φτωχους Ελληνες στρατιωτες.

Ο χειμωνας του 927μ.χ.-928μχ υπηρξε εξαιρετικα σκληρος με αποτελεσμα να προκληθει λιμος με αποτελεσμα να πουλανε οι φτωχοι για ενα κοματι ψωμι τα χωραφια τους τα οποια ετρεξαν οι παντοτε προθυμοι πλουσιοι να αγορασουν.

Ο Ρωμανος ακυρωσε καθε σχετικη αγορα κτηματων εκεινο τον χειμωνα που εγινε λιμος ,και επιστραφηκαν ολα τα κτηματα που πηραν οι πλουσιοι αναργυρως δηλαδη χωρις να παρουν πισω τα λεφτα τους οι πλουσιοι,τα χρηματα τα κρατησαν οι φτωχοι πηραν και πισω τα χωραφια τους .

Αυτοι ηταν βασιλαδες ,Οχι τα σημερινα σκουληκια-προδοτες που ψηφιζετε,και καποιοι επο εσας εξακολουθουν να τους στηριζουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *