Θα δούμε Ελληνα πρωθυπουργό στη φυλακή;

Του Μιχάλη Ιγνατίου


Η δικαστική έρευνα εναντίον του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προκάλεσε εντύπωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πανίσχυρος την εποχή της προεδρίας του πρώην πρόεδρος, έφυγε από τα…..
δικαστικά γραφεία ταπεινωμένος, ενώ ήδη οι αναλυτές των γαλλικών εκλογικών πραγμάτων συμφωνούν ότι
ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του για πανηγυρική επάνοδο στην πολιτική.

Η υπόθεση μου θύμισε τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν και τη δική του ταπείνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης, που τον έσυρε με χειροπέδες ενώπιον των δημοσιογράφων. Αρκετοί τότε ισχυρίστηκαν ότι η υπόθεση στήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί, επειδή ο Στρος Καν βρισκόταν στο τελικό στάδιο λήψης της απόφασης για να αντιμετωπίσει τον τότε πρόεδρο στις εκλογές. Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ εγκατέλειψε την πολιτική και ο Σαρκοζί έχασε από έναν άχρωμο και, όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα, κακό πρόεδρο. Ο Φρανσουά Ολάντ ασχολείται περισσότερο με τους περιστασιακούς έρωτές του και έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο τη Γαλλία και την οικονομία της.

Ενας βρώμικος κόσμος είναι ο πολιτικός και ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό, δεδομένης της στάσης της πλειονότητας των πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας δεν νομίζω ποτέ ότι θα νιώσουμε την ευχαρίστηση και τη μεγάλη ικανοποίηση να γίνουμε μάρτυρες της σύλληψης και καταδίκης όσων ευθύνονται γι’ αυτήν την άνευ προηγουμένου τραγωδία του ελληνικού λαού. Το αυτί των πολιτικών δεν… ιδρώνει, διότι η αλληλοκάλυψη είναι μία τέχνη που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Θεωρούν ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για όλους, και η αλήθεια είναι ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας, ακόμα και τώρα που βρίσκεται ταπεινωμένος στη φυλακή, δεν κάρφωσε κανέναν από το παλιό ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας προφανώς ότι οι άγραφοι νόμοι της πολιτικής είναι χειρότεροι από αυτούς της ιταλικής μαφίας.

Ο κ. Πάγκαλος, που είχε εκστομίσει τη φράση ότι «την (ελληνική) σημαία θα την πάρουν οι άνεμοι», προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες σ’ όλους μας με τον αστήρικτο ισχυρισμό ότι «μαζί τα φάγαμε». Οι πολιτικοί είναι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και εύχομαι να έχουμε και εμείς την τύχη να δούμε πρωθυπουργό στο γραφείο του ανακριτή και στη συνέχεια στη φυλακή. Θα είναι για όλους μας μία ευτυχισμένη ημέρα…

 mignatiou.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *