Προτάσεις προς αξιοποίηση!!!

Κατετέθει από την πρόεδρο της Δημοκρατικής συμμαχίας πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 ,η πρόταση αυτή οπωσδήποτε μειώνει τα λειτουργικά έξοδα , αλλά πρέπει το εκλογικό αποτέλεσμα να μην είναι εις βάρος των μικρότερων κομμάτων και να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση .
Το θέμα για τον λαό δεν είναι η μείωση των βουλευτών αλλά το δούλεμα που….
γίνεται από τους εκπροσώπους του.
Τους στείλαμε στη βουλή να μας εκπροσωπήσουν και αυτοί αλυσόδεσαν εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Αλλά τι τους νοιάζει, αυτοί νομοθετούν και κατά το δοκούν ερμηνεύουν.
Από το 1964 η βουλευτική αποζημίωση εξισώνεται με τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου η ρύθμιση αυτή έγινε από τον Γεώργιο Παπανδρέου , τον «Γερο της Δημοκρατίας » , ο οποίος παράλληλα είχε διπλασιάσει τους δικαστικούς μισθούς.
Το 1986 οι δικαστές αξιώνουν εξομοίωση των αποδοχών τους με εκείνες άλλων υψηλότερα αμειβομένων κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων, ιδίως με τους βουλευτές, τους διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ και τους καθηγητές πανεπιστημίων. Και το επέβαλαν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αριθμ. 1951/1986, 400/1989, 1688/1991 και 4/1992. Πέτυχαν να μην επιτρέπεται να παίρνει κανείς ούτε στο δημόσιο τομέα ούτε στο ιδιωτικό τομέα (ναι, ούτε στον ιδιωτικό, ΣτΕ 4/1992!), αποδοχές μεγαλύτερες από τους δικαστές και ότι αν τυχόν κάποια κατηγορία εργαζομένων παίρνει μεγαλύτερες, αυτομάτως δικαιούνται αυτές τις μεγαλύτερες αποδοχές και οι δικαστές και οφείλει κάθε δικαστήριο να τις επιδικάσει!
Γιάννης πίνει ,Γιάννης κερνάει.
Όπως καταλάβατε η αποζημίωση των βουλευτών εξισώθηκε με τις αποδοχές των Δντων του ΕΣΥ και με τις αποδοχές των δικαστών.
Το 2000 ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) κρατικό «golden boy» ανεξάρτητης αρχής είχε αποδοχές σχεδόν διπλάσιες από τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων
Οι δικαστές προσέφυγαν στο μισθοδικείο και δικαιώθηκαν με την απόφαση 132006, έλαβαν αναδρομικά ποσά και μάλιστα και ορισμένα καταβλητέα και αυτόματα σχεδόν απαίτησαν την εξίσωση της αποζημίωσης του και οι βουλευτές και με αυτή την απόφαση προέκυψαν και τα αναδρομικά των βουλευτών και έγινε τόσος ντόρος .

Το σύστημα βόλευε όλους και κανένας δεν παραπονιόταν, αυξάνονταν οι αποδοχές των Δντων του ΕΣΥ αυξάνονταν αυτόματα και οι αποδοχές των δικαστών και η αποζημίωση των βουλευτών.

Επειδή σήμερα ακούσαμε τον Βενιζέλο να λέει στη βουλή ότι συνθλιβόμαστε συναισθηματικά αλλά αυτή είναι η μοίρα σας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο και επειδή κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν είναι τζάμπα μάγκες
Προτείνουμε
Η βουλευτική αποζημίωση να ακολουθεί το 4 πλάσιο με 5 πλάσιο του ανειδίκευτου εργαζόμενου κάτω των 25 ετών, που είναι σήμερα στα 510, 94 μεικτά , να κοπούν τα επί πλέον που υπάρχουν και είναι γνωστά και αυτόματα να ακολουθήσουν οι αμοιβές των δικαστών και των Δτων του ΕΣΥ
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού , των υπουργών και των βουλευτών να μειωθούν κατά το ένα τρίτο, διότι ακόμη και με την μέθοδο της« υπνοπαιδίας » χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά να διαβάσεις τα νομοσχέδια.
Το καλύτερο θα είναι αφού υπάρχει η σατραπεία του αρχηγού να εφαρμόζουν την μέθοδο της « υπνοπαιδίας » ομαδικά.
Τότε θα καταλάβουν τι εστί μνημόνιο, μακροπρόθεσμο , PSI, εκτελεστικοί νόμοι και όχι εφαρμοστικοί όπως εκλεπτυσμένα θέλουν να τους λένε.
Ομιλείτε εκ του ασφαλούς , δεν σας νοιάζει γιατί όπως λέει ο λαός « εκατο ξυλιές σε ξένο κόλο »
Επαναφέρουμε την πρότασή μας από 22,12,2011 και ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή του Αρχιεπισκόπου και του εκπροσώπου της ΟΤΟΕ για κούρεμα των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ανάλογα με την μείωση των μισθών και των συντάξεων και όχι με ρύθμιση που επιβάλλουν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρίες.
Οι τράπεζες με εγγυήσεις και μετρητά παίρνουν πάνω από 180 δις , σώζονται και τα κοροΐδα πληρώνουν.Με στοιχεία της ΟΤΟΕ τα συνολικά χορηγηθέντα δάνεια είναι πάνω από 112 δις όταν πριν από 10 χρόνια ήταν μόνο 10 δις και το ποσοστό στο κόκκινο είναι πάνω από 12% όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί πάνω από το 40% με τα χαράτσια και τους φόρους.
Το κούρεμα ̶̶ διαγραφή ̶ πρέπει να γίνει νομοθετικά και για όλους λαμβάνοντας περισσότερο μέριμνα για τους ανέργους και τους αδύναμους οικονομικά.
Άλλωστε υπάρχει και το παράδειγμα της Ισλανδίας που έγινε κούρεμα των δανείων των νοικοκυριών κατά 13 % του ΑΕΠ της χώρας.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!

Μεγάλο λάθος ήταν ο Βενιζέλος να ανακοινώσει μέτρα μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους το κόλπο δεν πιάνει δεν θα μας διασπάσουν , όλοι μαζί υποφέρουμε, μαζί στους δρόμους είμαστε.
Η δόση των δανείων να μην υπερβαίνει το 30% του μισθού ή της σύνταξης, όπως ήταν το κριτήριο όταν υπήρχε ο έλεγχος της Τραπέζης Ελλάδος και να αναμορφώνεται ανάλογα με την μείωση του εισοδήματος.
Ο εργατολόγος κ. Μπούρλος στο skai , μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι βάσει των πορισμάτων και των εντολών της τρόικα η σύνταξη που εγγυάται η σημερινή κυβέρνηση είναι 360 € ίσως και λίγο ποιο κάτω και το επιπλέον θα είναι ανάλογα με τον χρόνο εργασίας και την αμοιβή, όπως δείχνουν τα πράγματα το 90% θα έχει συντάξεις περίπου στο οκτακοσάρι εφόσον βγει σε πλήρη σύνταξη.

Όσο για την επικουρική το ποσό θα μειώνεται ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε υπουργού εργασίας ανάλογα με τις μελέτες που τις μαγειρεύουν με την τρόικα.

Μέχρι πότε οι συνταξιούχοι κ. Ραλάκη θα βλέπουν να τους κλέβουν τον ιδρώτα τους ̶ κρατήσεις εργαζομένων και εργοδοτών είναι το επικουρικό ̶ και δεν θα αναλάβετε να οργανώσετε αγωγές και μηνύσεις , ατομικές και συλλογικές εναντίον των διαχειριστών και του Υπουργού που τόσα χρόνια αμειβόταν με τα λεφτά των συνταξιούχων και σήμερα είναι ποιο ανάλγητος από την τρόικα.

Κάντε κάτι όσο ακόμη υπάρχουν λίγα χρήματα για να στραφούν οι συνταξιούχοι εναντίον των μελλών της Κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κουτρουμάνη.

Αν η κυβέρνηση και οι τράπεζες δεν προχωρήσουν σε αυτήν την αναγκαία διαγραφή , για να απαλλάξουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από το βραχνά και το άγχος των πλειστηριασμών και των εξώσεων στο τέλος του 2012 , μετά τη λήξη του “παγώματος” των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ από 1/1/2013, αναμένεται ότι θα βρεθούν προς διεκπεραίωση δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις.
Προσοχή !! προσοχή !!!
Προσέξτε τώρα τι ψηφίσαν , διάταξη που προβλέπει την διεξαγωγή της δίκης κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης σε δυο μήνες, ενώ πριν απαιτούνταν έως και δυο χρόνια.
Στόχος της τρόικας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.
Ο λαός σήμερα γνωρίζει ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και όλα τα γνώριζαν τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων ειδικά αυτών που εναλλάσσονταν στην εξουσία.
Δυστυχώς όμως πέρασαν το παρακάτω δόγμα και το απεδέχθη και ο ανώτατος άρχοντας.
. Την Τρίτη το βράδυ, ενώπιον του η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, συνοδευόμενη από τους πέντε Αντιπροέδρους, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς και ότι στην διάρκεια της θητείας του η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι έτοιμη να προβεί, χάριν της …ειρήνης και της …ευημερίας, σε μείωση των εθνικών μας συνόρων και στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. Στην αντιφώνηση του ο κ. Παπούλιας, αντί να ζητήσει εξηγήσεις από την
Πρόεδρο της Βουλής για τα περί «μείωσης των συνόρων και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας» είπε: «Ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης».
Δελτιο ειδησεων 15.2.2005
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι συνειδητά ξεγελάσατε τον ελληνικό λαό.
Για να προασπίσετε τα κέρδη των τραπεζιτών-δανειστών-τοκογλύφων, χορηγήσατε πρώτα με ευκολία δάνεια στα ελληνικά νοικοκυριά και μετά φέρατε δυσμενείς συνθήκες αδυναμίας αποπληρωμής με τις περικοπές μισθών-συντάξεων και με τον διπλασιασμό της ανεργίας.
Δώστε ένα δείγμα ότι υπάρχει ακόμη Ελληνική κυβέρνηση.
Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν πάει άλλο αυτή η εξαθλίωση και θα αγωνισθούμε να φέρουμε μια νέα κυβέρνηση που θα σταματήσει να ενισχύει τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.

1+1+1….πολίτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *