Ο Γιούνκερ ανακοίνωσε τα “μαύρα μαντάτα”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η 13η Οκτωβρίου θα ήταν υπό προϋποθέσεις η ημερομηνία της βαθιάς ανακούφισης για την Ελλάδα, καθώς ήταν προγραμματισμένο έκτακτο Συνέδριο Eurogroup, στο οποίο θα επικυρωνόταν και τυπικά η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Από χθες, το παραπάνω πλαίσιο…
ανακούφισης δεν υφίσταται, καθώς ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου αναβάλλεται για τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να έχει παρουσιαστεί η έκθεση των εκπροσώπων της τρόικας για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας.

Πρακτικά, δεν τίθεται θέμα μη εκταμίευσης της δόσης, έπειτα και από την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης σε όσα ζήτησε η τρόικα για τον δημόσιο τομέα. Το γεγονός ωστόσο ότι το Eurogroup προσεγγίζει… γραφειοκρατικά το ζήτημα, και αποφεύγει να παρέμβει πολιτικά, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, επιβεβαιώνει ότι το κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες είναι πλέον εξαιρετικά βαρύ.

Επιπλέον δε, οι εταίροι και δανειστές ζητούν τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την Κυβέρνηση, αμφιβάλλοντας για το πόσο αποφασισμένη είναι η Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη έχει άρει την εμπιστοσύνη της έναντι της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Και από τη στιγμή που αυτή η Κυβέρνηση εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, η χώρα πληρώνει έναν εξαιρετικά ακριβό λογαριασμό.

Που δεν μας αξίζει, και δεν αιτιολογείται επαρκώς, επειδή πριν από δυο χρόνια, εκατομμύρια συμπολίτες μας παραπλανήθηκαν από το «λεφτά υπάρχουν».

http://www.statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *