Στρατηγικές βλέψεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία βλέπει η Τεχεράνη

Στρατηγικές βλέψεις του ΝΑΤΟ για επέκταση προς την ανατολή «βλέπει» η Τεχεράνη στη υπόθεση της Ουκρανίας, με τον σύμβουλο διπλωματικών θεμάτων του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ να καταγγέλλει πως «Σε ό,τι αφορά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, το …
ΝΑΤΟ έχει βλέψεις για την Ουκρανία και επιχειρεί να επεκταθεί προς Ανατολάς προκειμένου η Ουκρανία να γίνει μέλος του. Ελπίζουμε οι παρεμβάσεις του να σταματήσουν». Το Ιράν αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Μόσχας.

Ο δε ΥΠΕΞ του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό ομόλογό του πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα, εξέφρασε την «ανησυχία του για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία» και ανέφερε «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μία ειρηνική επίλυση της κρίσης και ότι οι προσπάθειες θα οδηγήσουν στο να αποφευχθεί μία κλιμάκωση της κατάστασης σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή».

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο ο οποίος διέκοψε το ταξίδι του στο Ιράν για να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δήλωσε «ανήσυχος για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *