Ιάκωβος Τσούνης: Φωνή θλίψεως και οργής από έναν μεγάλο Έλληνα!

Φωνή θλίψεως και οργής του Εθνικού Αγωνιστή και νεότερου Βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με διεθνή αναγνώριση, Ιακώβου Τσούνη…
Aγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Απτομαι του μετ’ου πολύ ελαυνομένου Υψίστου Γεγονότος της Εναν­θρωπίσεως Εκείνου, όσης εδίδαξεν την Αγάπην, την Ειρήνην, κ.λ.π. δια της Θυσίας Του, ως κατακλείδα.

Ημείς αντιθέτως, δεν επιδείξαμε διάθεσιν υλοποιήσεως των αγαθών που μας προσέφερε, δια της υπερτάτης Θυσίας Του.

Ημείς δεν αποδείξαμε, «εννοώ» τους συγχρόνους, κυρίως πολιτι­κούς ταγούς, ψήγματα στοιχειώδους πατριωτισμού, προτύπων, αληθείας και κατανοήσεως.

Επεδόθημεν και παρεδόθημεν εις την μονότονη καθημερινότητα της Βακχικής θολούρας, τουτέστιν, της καταναλωτικής κοινωνίας, του θολού ευδαιμονισμού και της άνευ νοήματος αφθονίας των αγαθών, του ωχα- δελφισμού και της εθελοτυφλώσεως.

Εθελοτύφλωσιν δια τις τραγικές στιγμές που διέρχεται η χώρα μας. Εθελοτύφλωσιν διότι στις μεγάλες και αγωνιώδεις στιγμές που διανύει η Πατρίδα μας, αντί να υψώνουμε σε σύμβολα την αγάπην, κυρίως την ΕΘΝΙΚΗ Ν ομοψυχίαν, ου μην αλλά και την απελευθέρωσιν μας από το παντός είδους και ανωφελές κέρδος : αποκαλύπτεται ότι πράττομεν το αντίθετον.

Η ΠΑΝΑΘΛΙΑ εις το σύνολον, «πλην ελαχίστων εξαιρέσεων», πολι­τική και πνευματική ηγεσία της φιλτάτης Πατρίδος μας, οδηγούν τον υπέ- ροχον Ααόν μας, εις τον αλληλοσπαραγμόν και την άνευ όρων παράδοσιν μας, εις το ψεύδος και την αυτοκαταστροφήν του.

Αντί οι κύριοι αυτοί να διδάσκονται από ανάλογες περιπτώσεις εθνι­κής υπερηφάνειας, διακεκριμένων επιδόσεων των παλαιοτέρων ταγών μας, καθεύδουν υπό Μανδραγόραν.

Αντί ο νους, η ψυχή, και η καρδιά τους να φωτίζεται από εκείνους, πράττουν εν επιγνώσει τους το αντίθετον.

Αγαπητοί Έλληνες Αδελφοί μου, δεν διέλαθεν της προσοχής μου, ότι απευθύνομαι εις τους ενόχους εκείνους που η απάντησις των, θα είναι πέρα βρέχει.

Ως ο Νεώτερος Βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με Διε­θνή Αναγνώριση, και πληγωμένος βαθύτατα εις το Σεβαστό Γήρας μου, μου είναι ανυπόφορον και δεν έχω δικαίωμα να σιωπώ. Αν δεν τους αρέ­σουν τα χρήσιμα και αληθινά λόγια μου, και προτιμούν τα αρεστά, τουτέ­στιν το ψεύδος, την υποκρισίαν και ο εαυτούλης τους Ας με σκοτώ­σουν, ίνα απαλλαγούν εκείνοι αϊτό εμένα και εγώ από το μαρτύριο μου.

Κύριοι πολιτικοί,

Αποδεικνύεστε δούλοι της σημερινής τεχνοκρατίας, η οποία θα υπο­καταστήσει τα πάντα με την κατανάλωση και το κυνήγι του παντός είδους κέρδους θεμιτού ή μη, που αυτό θα φέρει τον ερχομό ενός καινούριου Μεσαίωνα και ενός ηθικού ξεπεσμού και ψυχικού σκοταδισμού.

Στους κυρίους αυτούς πρέπει να τους δοθή το χρυσούν εθνικόν μετάλ- λιον, της απολύτου ελλείψεως Ντροπής και Πατριωτικής ευαισθησίας, δια τον ατέρμονα μαραθώνιον των ιδικών των συμφερόντων και μόνον.

Κύριοι πολιτικοί: τους μεγάλους αγώνες και θριάμβους του ΕΘΝΟΥΣ τους πραγματοποίησε ο Λαός, Ηνωμένος και Αδελφομένος 1940, και λοι­ποί προηγηθέντες διαχρονικώς.

Και εσείς δια τα άνομα συμφέροντά σας τον διαιρέσατε: Αδελφός ενα­ντίον Αδελφού, και το ήμισυ των Ελλήνων εναντίον των άλλων. Το έγκλημα σας, αυτό δεν το προέβλεψε ο Νομοθέτης έναντι των άλλων: είναι το ΜΕΓΙΣΤΟΝ.

Κύριοι πολιτικοί: δια την κρίσιμον πορείαν του ΕΘΝΟΥΣ, τι έχετε να απαντήσετε ; Απαντά ο υποφαινόμενος για σας : και λέτε : Μπρος στον κίνδυνο απώλειας της καρέκλας σας, Γαία πυρί μιχθήτω. Ο TEMPORA Ο MORES. ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΑΓΟΙ. ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : Τρίζουν τα κόκκαλα των πεσόντων νεκρών αγωνιστών.

Με τι ηθικά πρότυπα θα πάρουν την σκυτάλη, η Νέα Γένιά μας; Για σας πέρα βρέχει.

Αγαπητοί Έλληνες Αδελφοί μου, σας εύχομαι εκ βαθέων, Καλά Χρι­στούγεννα, ελπιδοφόρος ο Νέος Χρόνος και κυρίως αγάπην μεταξύ μας και αγνοήστε αυτούς τους κυρίους που απεργάζονται, δια της τακτικής των, ολέθρους και συμφορέξγια τήν Πατρίδα μας.

ΙΑΚΩΒΟΣ Κ. ΤΣΟΥΝΗΣ

24wro.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ…

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ+
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
    ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ=ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ+
    ΑΜΗΝ+

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *