Κουλοχέρηδες σε παιδότοπους!

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε «κουλοχέρηδες» σε… παιδότοπους! Την ίδια ώρα που πεντάχρονα και εξάχρονα παιδιά έπαιζαν στις φουσκωτές κρυψώνες και στα υπόλοιπα παιχνίδια του χώρου, οι γονείς τους «τζογάριζαν» σε ηλεκτρονικά παιχνίδια μετατρέποντας τους παιδότοπους σε…
μίνι καζίνα. Έκπληκτοι οι αξιωματικοί του Τμήματος Παιγνίων της Ασφάλειας Αττικής ανακάλυψαν πριν από δέκα ημέρες στον χώρο πάρκινγκ στου Ρέντη ιδιωτικούς υπαίθριους παιδότοπους στους οποίους υπήρχαν 18 μηχανήματα με τα λεγόμενα «φρουτάκια», στα οποία έπαιζαν πολλοί από τους συνοδούς μικρών παιδιών.

Όπως ανέφεραν στο «Βήμα» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «έχουμε ανακαλύψει “κουλοχέρηδες” σε διάφορα μέρη, όπως καφενεία, λέσχες, καταστήματα με διάφορα προϊόντα, αλλά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε παιδότοπους» . Στη διάρκεια αυτής της έρευνας κατασχέθηκαν ακόμη 59 «γερανοί»- δηλαδή τα μηχανήματα με τη λαβίδα που πιάνουν κουκλάκια τα οποία θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τυχερά παιχνίδια, χωρίς άδεια και συνεπώς παράνομα.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις με τυχερά παίγνια, «αυτού του τύπου οι γερανοί με τα κουκλάκια όπως και εκείνα με τη λαβίδα για ρολόγια και η επονομαζόμενη “σκούπα” με τα νομίσματα φαίνεται ότι σχετίζονται με την ικανότητα του παίκτη να στοχεύσει σωστά με τον μοχλό και να κερδίσει. Στην πραγματικότητα όμως έχουν ένα ειδικό λογισμικό που επιτρέπει να κερδίζει ένας παίκτης κάθε 10-15 φορές. Οι υπόλοιποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν κάνει μια λάθος κίνηση και έχασαν το δώρο. Η τύχη τους όμως είναι προγραμματισμένη και η θλίψη των παιδιών που δεν “άρπαξαν” το δώρο σχετίζεται με προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Γι΄ αυτό κι εμείς κατάσχουμε μηχανήματα τέτοιου τύπου που μπορεί να βρούμε σε περίπτερα, σε κινηματογράφους, σε καταστήματα κτλ.Και οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Οι αξιωματικοί επισημαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει ενιαία δικαστική αντιμετώπιση υποθέσεων με κατασχέσεις παράνομων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Σε άλλες περιπτώσεις το δικαστήριο απαλλάσσει τους κατηγορουμένους που επικαλούνται μέσω των δικηγόρων τους απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη χρήση τέτοιου είδους ηλεκτρονικών παιχνιδιών και σε άλλες τούς καταδικάζει. Οπως μάλιστα ανέφερε στο «Βήμα» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «έχουμε παρατηρήσει διαφορετική αντιμετώπιση στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά. Συνήθως στην πρωτεύουσα εκδίδονται απαλλακτικές αποφάσεις,ενώ στο επίνειο συνήθως καταδικαστικές».

http://www.tovima.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. θανασης

    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ
    ΤΟ ΕΞΗΣ

    ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ 10-15 ΦΟΡΕΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΤΕ

    Η ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΦΕΥΓΕΙ

    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΓΚΟ ΓΙΑΤΙ Η ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΠ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ

    ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΥΕΙΝΑΙ

    ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΧΕΡΗ

    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *