Ξέσπασε ο Απόστολος Κακλαμάνης

Λάβρος κυρίως κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον «παρακαθήμενο» δίπλα στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με σημείο τριβής διατάξεις του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των αποβλήτων για τις οποίες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ντρέπεται», και ……..
φόντο την παραδοσιακή υποταγή των πολιτικών στις συντεχνίες.

Ο κ. Κακλαμάνης εκνευρίστηκε με την προστασία που παρέχει το Υπουργείο στους διπλωματούχους μηχανικούς υποκύπτοντας στον εκβιασμό τους όταν η χώρα διασύρεται πανευρωπαϊκά επειδή δεν ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα.

«Ολες αυτές οι ομάδες συμφερόντων έχουν οδηγήσει στο θάψιμο τη χώρα. Και φυσικά δεν υπολειπόμεθα ευθυνών, όχι όλοι συλλήβδην αλλά ο καθένας στον ρόλο του. Ποιοι ήταν Υπουργοί Οικονομικών κι άφησαν όλους αυτούς τους μηχανισμούς να διαλύονται; Ή υποχωρούσαν στα αιτήματα των φοροφυγάδων να κάνουν το κορόϊδο;

Η στα υπουργεία; Όπως αυτό το βρώμικο Υπουργείο των δημόσιων έργων και περιβάλλοντος τώρα; Ποιοι άλλοι ευθύνονται για τα αίσχη παρά αυτοί που τα εισηγούνται; Εμείς, ο απλός εκπρόσωπος του λαού που σφυροκοπείται καθημερινά.

Η λογική αυτών που έχουν ττο πάνω χέρι σήμερα είναι το πώς θα Δυναμιτίσουν όχι αυτό που λέμε πολιτικό σύστημα αλλά την ίδια την κοινωνία». Ο κ. Κακλαμάνης όμως δεν σταμάτησε διερωτώμενος για το τι συμβαίνει στο Φάληρο και πως γίνεται να ετοιμάζονται προς αξιοποίηση φιλέτα ακίνητα του δημοσίου «όταν μετά τα δίνουμε κοψοχρονιά».

Θιγόμενος εμφανίστηκε τελικα ο αναπληρωτή; Υπουργός που έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν εξυπηρετεί κανένα συντεχνιακό συμφέρον και κάνει αυτό που λένε το Σύνταγμα και οι νόμοι ξεκαθαρίζοντας επίσης τεχνηέντως ότι δεν έχει μάθει να είναι δημαγωγός, ότι η ιστορία του είναι διάφανη και καθαρή και ότι η δημοκοπία είναι ένα ωραίο πράγμα για εκείνους που τους ταιριάζει. «Σε μένα», είπε, « δεν ταίριαζε ποτέ».

«Τόσο αφελείς είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν δημαγωγούν, ότι θα περάσουν από τη Βουλή τα 35 δις ευρώ που θα πάρουν για να αναπνεύσει η οικονομία και ότι θα καταργήσουμε το νόμο που ψηφίσαμε το καλοκαίρι και ότι θα είναι κοινές μετοχές μετά ψήφου για να δούμε που πήγαν και τα άλλα 155 δις ευρώ. Που τα έδιναν όλα τα χρόνια», ήρθε η απάντηση του Απόστολου. Κατέληξε δε λέγοντας με νόημα

: «Ε αυτό νομίζουν γι’ αυτό και ταϊζουν σήμερα τα μήντια και δεν ξέρω τι άλλους μπορεί να τους ταϊζουν αλλά δεν θα τους περάσει. Αρκετά. Και σφαγμένοι και γελασμένοι και αλλιώς το λέει ο λαός μας, . Αλλά δεν θα γίνει».

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *