Το φάσμα του αντισημιτισμού επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη

Το φάσμα του αντισημιτισμού επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη, καθώς η οργή για τα γεγονότα στη Γάζα προκαλεί βίαια επεισόδια και θέτει στο
στόχαστρο εβραϊκές κοινότητες ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων.

Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαρακτήρισε την καταπολέμηση του αντισημιτισμού εθνική στρατηγική. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη χθες στο Σαρσέλ, προάστιο βορείως του Παρισιού, στο οποίο σημειώθηκαν βίαια επεισόδια και λεηλασίες στο περιθώριο διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων, για να καταγγείλει «σοβαρά αδικήματα» και «αντισημιτικές βιαιότητες». «Οταν στρέφεται κανείς εναντίον μιας συναγωγής, όταν καίει ένα παντοπωλείο γιατί ανήκει σε Εβραίο, διαπράττει μια αντισημιτική ενέργεια. Τα πράγματα πρέπει να χαρακτηρίζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Δεκάδες καταστήματα της πόλης λεηλατήθηκαν τις τελευταίες τρείς μέρες, κυρίως ένα παντοπωλείο με εβραϊκά προϊόντα διατροφής, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο επίθεσης με χειροβομβίδα.

Τα βίαια επεισόδια επίσης είχαμε και εχθές το βράδυ στο Σαρσέλ, στη Μασσαλία, και την Λυών, καμένα αυτοκίνητα, λεηλασίες καταστημάτων, και δεκάδες καμένα αυτο αυτοκίνητα. Τριανταπέντε άτομα συνελήφθησαν, από τους οποίους 18 παραμένουν υπό κράτηση.

Βίαια επεισόδια επίσης είχαμε εχθές και σε άλλες Ευρωπαικές μεγαλουπόλεις, στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, την Στοκχόλμη, και το Βερολίνο, όπου είχαμε καταστροφές δεκάδων καταστημάτων και αυτοκινήτων. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η βόμβα που εξεράγει στην Ισραηλινή Πρεσβεία στο Αμστερνταμ, ισοπεδόνοντας στην κυριολεξία ολόκληρο το κτίριο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *