ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ……. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ;

Πριν λίγο καιρό ανέβασα στο facebookτην παραπάνω φωτογραφία, χωρίς σχόλια. Κάποιοι φίλοι και συναγωνιστές δυσανασχέτησαν. Θεώρησαν ότι η κίνησή μου αυτή είχε να κάνει με αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στον Ψηνάκη, την Δούρου και
τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή η συγκεκριμένη φωτογραφία, με τα σχόλια επάνω της, αντιπροσωπεύει τις απόψεις μου για το ζήτημα, επαναφέρω την φωτογραφία και εξηγούμαι:

– Με τον Λουίζο ως Δήμαρχο Μαραθώνα, όντως, δεν γινόταν σοβαρός αγώνας ενάντια στον ΧΥΤΑ Μαραθώνα. Ο Ψηνάκης είπε προεκλογικά «δεν ταιριάζει ο ΧΥΤΑ με το μοντέλο του για τον Δήμο Μαραθώνα» και οι πολλοί πίστεψαν (και πιστεύουν) ότι με το όνομα που διαθέτει και τις υψηλές του επαφές θα αποτρέψει την κατασκευή του. Ή μήπως όχι; Λοιπόν ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ.

– Με τον Σγουρό ως Περιφερειάρχη Αττικής τα πράγματα ήσαν ξεκάθαρα και ….τελειωμένα. Δήλωνε – σε όλους τους τόνους- ότι θα ολοκληρώσει τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Ήρθε, όμως, η Δούρου που -κι αυτή σε όλους τους τόνους- δήλωνε ότι θα αποτρέψει το οικολογικό έγκλημα στο Γραμματικό. Ή μήπως όχι; Λοιπόν ΔΥΟ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.

– Όμως, μας έλεγαν, όσο κι αν το πάλευαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα και η Περιφερειάρχης Αττικής, τα πράγματα ήσαν δύσκολα, γιατί από πάνω υπήρχε μια Κυβέρνηση, δέσμια των εργολάβων, που δεν θα τους άφηνε να υλοποιήσουν την εναλλακτική διαχείριση και να σταματήσουν τα έργα. Και δίκιο είχαν. Αλλά η Κυβέρνηση άλλαξε και πλέον είναι μια Κυβέρνηση, που –κι αυτή σε όλους τους τόνους- έχει διακηρύξει πως είναι αντίθετη στην συγκεκριμένη μορφή διαχείρισης και θα προωθήσει μια εναλλακτική, χωρίς ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, Εργοστάσια. Ή μήπως όχι; Λοιπόν ΤΡΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.

Άρα, με βάση αυτά τα τρία «κρατούμενα», δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται στην φωτογραφία;

Άρα δεν πρέπει να ελπίζουμε, αλλά και να απαιτούμε – με βάση τις ίδιες τους τις δεσμεύσεις- από τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και την Κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ;

Είναι υπερβολικό;

Είναι αντιπολιτευτικό;

Είναι προβοκατόρικο;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *