Μετά το ΔΝΤ λέτε να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να μας βομβαρδίσει;

Η σουρεαλιστική εκδοχή της επιβολής του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου στον Ελληνικό Λαό; Ε, όχι και τόσο σουρεαλιστική. Πρώτα ήταν εκείνες οι ασκήσεις καταστολής εξεγέρσεων πληθυσμού πριν λίγους μήνες στο Κιλκίς, μετά τα τανκς του Πάγκαλου, στην συνέχεια τα όσα επακολούθησαν στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, κατόπιν η αναφορά σε….
στρατιωτική πειθαρχία του Βενιζέλου..

Μετά τις φιλικές σχέσεις του ΓΑΠ με τον Strauss Kahn, που είδαμε πού κατέληξαν, μήπως υπάρχει κάποια φιλία και με τον Δανό κ. Anders Rasmussen, το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ; Αυτός έκανε καριέρα στη χώρα του ως ειδικός Υπουργός στην πάταξη της φοροδιαφυγής (1987 έως 1992), Υπουργός Οικονομικών και διαπραγματευτής της Δανίας στο Ecofin 1990-1992 για τη σύναψη της συνθήκης του Μaastricht η οποία οδήγησε στην δημιουργία του Ευρώ. Μήπως από την νέα του θέση, ο εν λόγω, θελήσει να υπερασπισθεί τα δημιουργήματά του, Μaastricht και Ευρώ, με τα μέσα που διαθέτει πλέον τώρα; Μήπως έχουν ξεκινήσει, πάλι εν αγνοία μας, τίποτα «υπόγειες» συνεννοήσεις για το καλό μας;

Από την άλλη, μόλις ο εν λόγω Δανός πάρει το κυοφορούμενο, εντός ενός έτους, 11ο Φορολογικό Νομοσχέδιο μας στα χέρια του, το πιο πιθανό είναι να λαλήσει ο άνθρωπος. Αν μάθει και τις εφαρμογές της μέχρι τώρα φορολογικής πολιτικής του ΓΑΠ, με τις ευλογίες της Τρόικας: την άδικη κατάληξη που είχε το κίνημα αποδείξεων (πόσοι ζητούν πια αποδείξεις ;), τις απανωτές περαιώσεις (αυτή την θεσμοθέτηση της φοροδιαφυγής!), το χαράτσωμα στα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, που προκάλεσε την επιστροφή τους στην εφορία και το άνοιγμα νέου ορίζοντα φοροδιαφυγής: για αυτούς τουλάχιστον που πρέπει να συμπληρώσουν το αναιμικό εισόδημα της πρώτης εργασίας, την επιστροφή των αντισυνταγματικών επαγγελματικών τεκμηρίων..Το πιο πιθανόν είναι να πέσει ο κ. Γ.Γ.του ΝΑΤΟ σε..ουσίες κι οινοπνεύματα κι εμείς να γλυτώσουμε τον βομβαρδισμό..

Αλλά μιας κι ο λόγος για το ΝΑΤΟ, δικά του παιδιά, επίορκοι στρατιωτικοί δεν ήταν αυτοί που το 1967 κατέλαβαν με τα όπλα την εξουσία στην πατρίδα μας και το ΝΑΤΟ έκανε πως δεν έβλεπε; Αλήθεια, μέρες που είναι, εκείνος ο φάκελλος του Κυπριακού πότε θα ανοίξει να μάθουμε ποιοι ήσαν οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας της Κύπρου, που τόσα έχει κοστίσει μέχρι τώρα καί στον Ελληνισμό αλλά και στην αύξηση του.. χρέους μας;

Επίορκοι πολιτικοί, υπό την ηγεσία του ΓΑΠ, κατέλαβαν με ψεύδη και με δόλο την εξουσία το 2009.

Μετά την κατάθεση από την εισαγγελέα κ. Άννα Καλουτά στην Βουλή της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου για εσχάτη προδοσία εναντίον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος και την αιτούμενη άδεια δίωξης για το συγκεκριμένο έγκλημα, θα περίμενε κανείς να αντιληφθούν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με το πολίτευμα. Κι όμως. Σε ερώτηση δημοσιογράφου στον ΓΑΠ, στην Καθημερινή της 17/07/11, αν είχε δημοκρατική νομιμοποίηση για αυτά που έκανε, μιας και είχε εκλεγεί με τελείως διαφορετική πλατφόρμα, ο ΓΑΠ απευθυνόμενος, προφανώς, σε ηλίθιους δηλώνει: «Γιατί τι είναι τελικά η δημοκρατική νομιμοποίηση; Δεν είναι και η αυτονόητη υποχρέωση, το εθνικό καθήκον οποιασδήποτε κυβέρνησης να αντιμετωπίσει μια έκτακτη ανάγκη ή ένα μεγάλο και πέραν πάσης πρόβλεψης πρόβλημα;»

Με αυτή την άποψη περί δημοκρατίας, δεν είναι περίεργο το ότι υποθήκευσε για τα καλά εθνική κυριαρχία, περιουσία και αξιοπρέπεια με την εκβιαστική υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, απειλώντας βουλευτές του μέσα στην Βουλή και ψεκάζοντας με τόνους χημικά τους διαμαρτυρόμενους πολίτες έξω από αυτήν. Χωρίς λαϊκό έρεισμα, κολλημένος στον τοίχο από την ανικανότητα της κυβέρνησής του να προχωρήσει στις στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το Μνημόνιο 1, αλλά και το προεκλογικό του πρόγραμμα, αποδέχθηκε την συμφωνία κορυφής των δανειστών μας χωρίς να βγάλει κιχ κι επέστρεψε υπερήφανος για την ..νίκη του.

Αμέσως μετά τα χειροκροτήματα στο Υπ. Συμβούλιο (πώς σας ξέφυγε η ευκαιρία για μια standing ovation κ. Μόσιαλε;) έπιασε πάλι το γαϊτανάκι με τα ψέματα:

«Κι αυτή η συμφωνία ήταν προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης!» Πόσοι οικονομολόγοι, γνώστες του θέματος όπως ο πρώην σύμβουλός του, καθηγητής κ. Ν. Κοτζιάς, ο καθηγητής κ. Αδ. Πεπελάσης ή ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Παν. Γεννηματάς καθώς και πλειάδα σοβαρών άλλων καθηγητών και δημοσιογράφων, πρέπει να καταθέσουν την γνώση τους, ότι ο ΓΑΠ τρώει αμάσητα ότι του σερβίρει η τρόικα χωρίς καμία, ή με ελάχιστες επουσιώδεις διαπραγματεύσεις;

Εδώ βέβαια μας φλομώνει στο ψέμα για δήθεν, σχέδια Μάρσαλ της Ευρώπης, για 158 δις βοήθειας κ.λπ. ενώ ξέρει (;) ότι το μόνο σίγουρο και βέβαιο ποσό που θα πάρουμε μέχρι το 2020, αν είμαστε καλά παιδιά, είναι μόλις τα 49 δις! Όλα τα άλλα είναι αβέβαια εθελοντικά ποσά από συμμετοχή του τραπεζικού τομέα, εγχώριου και ξένου, για ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα, για επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών κι άλλα, επίσης αβέβαια, 50 δις από το ξεπούλημα εθνικής περιουσίας (Μεσοπρόθεσμο).

Αυτή η ετεροβαρής στήριξη των συμφερόντων των δανειστών μας και του τραπεζικού συστήματος, υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα αναστρέψει τη σημερινή ύφεση του –4,5% σε έστω +2% το 2012 ή 2013, ώστε να αρχίσουμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα; Ποιος μπορεί να παραβλέπει ότι το σημερινό – 4.5% στο ΑΕΠ έγινε παρ όλη την στήριξη του τραπεζικού συστήματος από το κράτος με πάνω από 100 δίς;

Αλήθεια, τώρα που κατακάθεται ο κουρνιαχτός των πανηγυρικών δηλώσεων, υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολίτες που πιστεύουν ότι αυτή η Κυβέρνηση που κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται στην εξέδρα, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που μας επέβαλαν οι δανειστές μας με το Μεσοπρόθεσμο; Αν διαβάσει το άρθρο μου της 22/05/11 με τίτλο: «Συναίνεση μπορεί να υπάρξει με τον λαό στην εξέδρα;» που είναι ακόμη αναρτημένο σε εκατοντάδες blogs θα καταλάβει τι ζημιά έχει κάνει στην κοινωνική συνοχή του λαού και πόσο μάταιο είναι να τον βάζει από θυσία σε θυσία χωρίς αποτέλεσμα.

Πώς θα βάλει πλάτη ο λαός, όταν κανείς δεν γνωρίζει προς τα πού θα πάει η χώρα μετά το Μεσοπρόθεσμο εκτός από την ύφεση, την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση; Κι όλα αυτά σε καθεστώς βίας και φόβου. Βία που αντί να την περιστείλει η κυβέρνηση την οξύνει με ανάλγητες συμπεριφορές της ΕΛΑΣ, με ανακόλουθες αποφάσεις όπως αυτή του κ. Ραγκούση με τους ταξιτζήδες, με προβοκατόρικες παροτρύνσεις της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ να αντιδρά στους προπηλακισμούς των βουλευτών της παράταξης, όπως αυτές που έγιναν από τον Γ.Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη.

Σε κλίμα πανικού και σπουδής, με την Δ.Δ., τα συνδικάτα αλλά και τον λαό απέναντι πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσει να δουλέψει η ανεξάρτητη εταιρεία ιδιωτικοποιήσεων;

Ας μη μας διαφεύγει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (ΕΤΧΣ) έχει προσωρινή διάρκεια. Μετά το 2013 αναλαμβάνει ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης στον οποίο αναγκαστικά θα υπαχθεί η Ελλάδα, μιας και μέχρι το 2020 θα ζεί με κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Για να γίνει όμως δεκτή πρέπει το χρέος της να είναι βιώσιμο. Πιστεύει κανείς πως θα είναι; Τούτο όμως σημαίνει νέο κούρεμα του χρέους μας. Μετά το τωρινό, που υπολογίζεται στα 21%, αν προστεθεί τότε άλλο ένα περίπου 50% πιάνουμε τις προβλέψεις όλων σχεδόν των εμπειρογνωμόνων δηλαδή 70%.

Πιστεύετε ότι ένας πραγματικός βομβαρδισμός από το ΝΑΤΟ θα άφηνε πίσω περισσότερη καταστροφή;

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω εξαιρετικά στην ομφαλοσκοπούμενη αναχρονιστική Αριστερά του Περισσού, που είναι απούσα από τους αγώνες των Λαών της Ευρώπης, για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και του Πολιτισμού!

Δημήτρης Ματσικούδης
Μηχ-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *