Τρικομματική κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ, ΔΗ.ΣΥ, προβλέπει η Ντόρα

Κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ και πιθανότατα και της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη ότι θα προκύψει από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.
Διευκρίνισε ότι μιλά για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας κομμάτων η οποία θα βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία των κομμάτων τα οποία σήμερα έχουν ταχθεί προς την εφαρμογή μιας πολιτικής.

«ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όποιος άλλος», συνέχισε ενώ για το……
ενδεχόμενο η Δημοκρατική Συμμαχία να είναι κυβερνητικός εταίρος είπε ότι «εμείς θα συμμετέχουμε σε αυτή την κυβέρνηση μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η προγραμματική συμφωνία αυτής της κυβέρνησης θα καλύπτει τις βασικές μας θέσεις και πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτό.

«Ξέρετε αυτό είναι καλό γιατί σταματάει την αλαζονεία των μονοκομματικών κυβερνήσεων», συνέχισε και εκτίμησε ότι τελικά θα σχηματιστούν δύο μπλοκ, εκείνων που πιστεύουν ότι η χώρα να δώσει τη μάχη της ως μια ευρωπαϊκή χώρα και εκείνων που θέλουν να μείνουν κολλημένοι στο λαϊκισμό και τη συντήρηση.

Παράλληλα μίλησε για μετάλλαξη του πολιτικού χάρτη στην Ελλάδα καθώς σημείωσε, είναι απολύτως λογικό ότι μια τέτοια κρίση δεν μπορεί να αφήσει ανέγγιχτο ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει και τη βασική ευθύνη γι’ αυτή την κρίση.

«Άρα οι μεταλλάξεις της κοινωνίας οι οποίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και οι αλλαγές στην αντίληψη που υπάρχει στην κοινωνία κάποια στιγμή θα αποκρυσταλλωθούν και στα πολιτικά κόμματα και στο πολιτικό σύστημα που τα εκπροσωπεί», εξήγησε.

Επιπλέον επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές μίλησε για το βάρος που σηκώνει ο ιδιωτικός τομέας, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

«Αυτοί την πληρώνουν, δηλαδή οι πιο αδύναμοι κρίκοι της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί; Γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο, αυτή είναι η πραγματικότητα όσο δυσάρεστη και να ακούγεται», συμπλήρωσε.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *