Από την υψωμένη γροθιά των Ζαππείων, στο Βερολίνο για ..φωτογράφιση

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Φαντάζει κωμικό αλλά είναι τραγικό.
Σε πολλές δεκαετίες από σήμερα, αν ποτέ καταφέρουμε να απελευθερωθούμε, οι απόγονοί μας, και αν είναι Έλληνες, θα διαβάζουν (μέσω wifi βλ. Samaras yposxesi 2013) την επικαιρότητα των ημερών μας και θα γελούν ή θα κλαίνε…

Κάτι.. όπως διαβάζουμε εμείς σήμερα τα χρόνια της τουρκοκρατίας όπου για 400 χρόνια όλα δούλευαν «ρολόι» και φόρους χαράτσια και διοίκηση ασκούσαν και επέβαλαν οι ξένοι (τούρκοι), με την ανοχή πάντα των άλλων μεγάλων ξένων φιλεύσπλαχνων.

Οι καλές κουβέντες της Μέρκελ, δεν πρέπει να ξεγελούν. Είναι από το αίμα των Ελλήνων. Βλέπουν την κοινωνική έκρηξη να έρχεται και φοβούνται μην σκάσει η κοινωνική ναπάλμ μέσα στην Ελληνική προεδρεία. Οποία υποκρισία, για αυτά τα κράτη που μόνο χρωστούν στην Ελλάδα. Χρωστούν αποζημιώσεις πολλών δις ευρώ, για τις ναζιστικές θηριωδίες. Χρωστούν για τις κλοπές έργων πολιτισμού αμύθητης αξίας που σήμερα κοσμούν προσωπικές και κρατικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Χρωστούν επιστήμη, δημοκρατία, γλώσσα και πολιτισμό.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός έχοντας ασκήσει τον επαναστατικό του λόγο στα Ζάππεια 1,2,3,4… κατάφερε να συσπειρώσει τις κεντροδεξιές δυνάμεις και ακόμη να κάνει μία ολόκληρη κοινωνία να πιστεύει πως υπάρχει αντιμνημονιακή πρόταση εξουσίας.
Η απογοήτευση και η πολιτική εξαπάτηση που στη συνέχεια έφερε και το διαμελισμό της ΝΔ, ήρθε όταν ο κ. Σαμαράς προσχώρησε «ανεξήγητα» στο δόγμα σοκ και δέος για την Ελληνική κοινωνία και με πρόσχημα την πιπίλα της Ελληνικής σωτηρίας, συνέχισε τη λαίλαπα της φοροεπιδρομής.

Ο κ. Σαμαράς , επισκεπτόμενος την κα Μέρκελ, την εποχή που στην Ελλάδα πεινάνε χιλιάδες παιδιά, που η παιδεία έχει ακρωτηριαστεί και που κατάσχονται περιουσίες και άνθρωποι, για την ικανοποίηση του μένους των δανειστών και ακόμη εκατομμύρια άνεργοι είναι σε απόγνωση, μάλλον ψάχνει επικοινωνιακό σωσίβιο, για να δείξει στην «υπόδουλη» Ελλάδα πως έχει την ευλογία του αφέντη.

Ο κ. Σαμαράς ακόμη προσπαθεί μέσω αυτής της δημόσιας εμφάνισης να κλείσει τα στόματα στο εσωτερικό της ΝΔ για την ευθεία αμφισβήτησή του, όταν τα ποσοστά της ΝΔ, είναι σε ελεύθερη πτώση. Τσιρότο και στις πληγές του ΠΑΣΟΚ, θέλει να βάλει το Μαξίμου, οριοθετώντας τη μία και μοναδική λύση Σαμαρά ως εγγυήτρια για την ενότητα του κράτους. Και αντίποινα φυσικά στον κ. Τσίπρα για την εύνοια της Αμερικής..

Τι περιμένει η Ελλάδα από αυτή την επίσκεψη; Τίποτα!
Τα δόντια τους τα έδειξαν. Προϋπολογισμό δεν έχουμε αν δεν τον εγκρίνουν οι ξένοι. Σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε αυτή την ξεχαρβαλιασμένη αμυντική βιομηχανία. Πιο σκληρά μέτρα ζητούν καθημερινά. Δεν τους ενδιαφέρει όσο αίμα κι αν χυθεί. Το μόνο που ενδιαφέρει να μην διαταραχτεί η ισορροπία της «αφαίμαξης» του νότου της ευρώπης.

Μήπως ο κ. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο θυμηθεί έστω μία ατάκα του από τα Ζάππεια; Αυτή με το φάρμακο που σκότωσε τον ασθενή;
Μήπως θα ζητήσει τις αποζημιώσεις από τις θηριωδίες των Γερμανών στην κατοχή; Μήπως θα ζητήσει τα γερμανικά δάνεια ή τα κλεμμένα αρχαία, έργα τέχνης και βιβλιοθήκες;
Μήπως θα ζητήσει, η Ελλάδα να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτή που είχε η Γερμανία για την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο;
Μήπως θα ζητήσει τον κ. Χριστοφοράκο;
Ρητορικά τα ερωτήματα… για γέλια και για κλάματα

Η απάντηση είναι πως πάει στο Βερολίνο μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Και αυτό το είπαν και οι Γερμανοί, “μας έρχεται ο Antonis όχι για διαπραγμάτευση, αλλά για κουβεντούλα..”
Ο νοών…νοείτω!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *