Τελευταία Νέα

Παπούλιας σε Παπανδρέου: Γιώργο διάβασε αυτό το άρθρο..

Στην αρχή της συνάντησης Παπούλια-Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο και ενώ οι κάμερες κατέγραφαν ακόμη τον πρώτο διάλογο των δύο αντρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να διαβάσει ένα σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που….
του έκανε εντύπωση.

Στο Greece Salonika ψάξαμε από περιέργεια και βρήκαμε αυτό το άρθρο..
Τι υποστηρίζει όμως η Γερμανική εφημερίδα;
To πρωτοσέλιδο αυτό λοιπόν άρθρο (σε μετάφραση της Ντόιτσε Βέλλε) τιτλοφορείται… «Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους» και αναφέρει πως:

Μετά τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου την Παρασκευή με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και εκπρόσωποι της ΕΕ ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντείνεται η κριτική στο Βερολίνο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση της Ελλάδας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι «κάποιος από το Βερολίνο χωρίς αίσθημα ευθύνης αφήνει να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες με αποτέλεσμα η Ελλάδα και το ευρώ να γίνονται βορά στους κερδοσκόπους».

Η οργή των χωρών της ευρωζώνης είναι μεγάλη, επισημαίνει η εφημερίδα:

«Διότι είναι πάντα γερμανικές πηγές από τις οποίες διοχετεύονται απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες ενισχύουν τη δράση των κερδοσκόπων. Μια επικριτική φωνή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της τονίζει στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας ότι στη Γερμανία υπάρχουν πρόσωπα που συνειδητά σπέρνουν φήμες και μισές αλήθειες. Είτε δρουν ανεύθυνα, είτε έχουν τη δική του ατζέντα, γεγονός που θα είχε καταστροφικές συνέπειες».

Την ανησυχία τους για τις «αδυναμίες του Βερολίνου» εξέφρασαν εκτός αυτού εκπρόσωποι μιας άλλης «μεγάλης χώρας της ευρωζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Süddeutsche Zeitung.
Από ότι φαίνεται στη γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει σύμπνοια για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα.

Η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο είχε συμφωνηθεί να κρατηθεί μυστική μέχρι το κλείσιμο των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες.
Στόχος ήταν να αποφευχθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις στις αγορές.
Όλοι οι συμμετέχοντες κράτησαν το λόγο τους εκτός από το Βερολίνο, συνεχίζει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο έγινε αδύνατη μια ήρεμη και ψύχραιμη συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα.

Επιπλέον, τόνισε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση του Λουξεμβούργου και σεβάστηκαν την υποχρέωση εχεμύθειας κατηγορούνται τώρα ότι είπαν ψέματα…

**Με λίγα λόγια αυτοί που παίζουν τα χειρότερα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλαδάς μπορούν να αναζητηθούν ανάμεσα στους ..παροικούντες του Βερολίνου

http://greece-salonika.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *