Τι περίεργο… Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ… “ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ”

Όταν ξέσπασαν τα μεγάλα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, με τους εμπρησμούς κτιρίων στο κέντρο, τις λεηλασίες κ.τ.λ. και μπρος στην οργή του κόσμου για το απεχθές θέαμα, οι «συνήθεις ύποπτοι» του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από εμπρηστές και πλιατσικολόγους, μιλώντας για «προβοκάτορες», «βανδάλους», «παρακράτος» κ.α. και μάλιστα με δήλωση του ίδιου του Τσίπρα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: “Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες ειρηνικά βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα στην Αθήνα και πολλές χιλιάδες στις άλλες πόλεις. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές ενώ άφηναν ανενόχλητες δυνάμεις παρακρατικές να καίνε την Αθήνα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουν να μεταφέρουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Όχι η εικόνα ενός λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του αλλά η εικόνα του παρακράτους και της καταστροφής. Δεν θα πτοηθεί ο ελληνικός λαός. Τα σχέδια της προβοκάτσιας θα επιστραφούν. Ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει τη λαϊκή του κυριαρχία που του στερείται, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία. Κανένα συγχωροχάρτι σε μία κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται τον φόβο και τον τρόμο και αφήνει ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας να καίγονται από βανδάλους που μπορεί να ελέγξει”

Βέβαια, την ίδια στιγμή, η γνωστή παρακρατική-αναρχοκομμουνιστική ιστοσελίδα Indymedia δημοσίευε ένα τηλέφωνο για «νομική βοήθεια» στους τυχόν συλληφθέντες αναρχοκομμμουνιστές εμπρηστές, το οποίο –όλως τυχαίως- ανήκε στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν το είπαν τα κανάλια, ούτε το κατήγγειλαν τα άλλα κόμματα – καίτοι ασφαλώς και το γνώριζαν. Έτσι, δεν χρεώθηκε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρωτοφανείς καταστροφές…

Προ ημερών, η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες αναρχοκομμουνιστών που είχαν εμπλοκή στις καταστροφές, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για την ταυτότητά τους. Αμέσως, ξεσηκώθηκαν οι «σύντροφοι» δημοσιογράφοι και επικαλούμενοι το… δημοσιογραφικό απόρρητο, τη… δεοντολογία, τα… προσωπικά δεδομένα κ.τ.λ., επιχείρησαν να καλύψουν τους εικονιζόμενους.

Κατά πόδας, τους ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη βουλή. Ιδού:

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

“Αλγεινή εντύπωση και κατακραυγή έχει προκαλέσει η δημοσίευση φωτογραφιών ‘’υπόπτων’’, στην οποία προχώρησε η Αστυνομία μετά την παλλαϊκή συγκέντρωση της 12ης Φεβρουαρίου και τις συγκρούσεις μερίδας διαδηλωτών με την Αστυνομία. Η Αστυνομία δημοσίευσε, κατά παρέκκλιση κάθε τεκμηρίου αθωότητας και προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίες που είτε αποτύπωναν τα πρόσωπα ατόμων που βαρύνονταν με κατηγορίες τέλεσης αδικήματος, είτε ήταν προϊόν δημοσιογραφικής κάλυψης και αποτύπωσης των γεγονότων, αυθαιρετώντας και εκθέτοντας κατά τρόπο ανεπίτρεπτο δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι αποκλειστικό σκοπό είχαν να καταγράψουν όσα συνέβαιναν στη διάρκεια της διαδήλωσης και της συγκέντρωσης.

Η πρακτική αυτή της Αστυνομίας καταδικάστηκε από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και τη Συντονιστική Επιτροπή Ενώσεων στο χώρο του Τύπου σε διαδοχικές ανακοινώσεις. Όπως μάλιστα τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ενώσεων του Τύπου: «Πέρα από το γεγονός ότι καμιά φωτογραφία δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει τεκμήριο ενοχής για κανέναν, η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει μεθόδους που παραβιάζουν βασικές αρχές του Συντάγματος, την προσωπική ελευθερία, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τον ρόλο της ενημέρωσης και επιχειρούν να μετατρέψουν την λειτουργία μιας κατά παράδοση δημοκρατικής χώρας σε εργαστήριο ανώνυμων κατηγόρων».

Επειδή, με τον τρόπο αυτό, παραβιάστηκαν θεμελιώδη δικαιώματα καθώς και έγινε κατάχρηση της δημοσίευσης καθαρά ειδησεογραφικού υλικού, χωρίς άδεια και κατά τρόπο προσβλητικό και ανοίκειο για τον Τύπο.

Επειδή, πρακτικές όπως αυτή, την οποία, εν προκειμένω, ακολούθησε η Αστυνομία δε συνάδουν με το κράτος δικαίου και τραυματίζει και το κύρος του δημοσιογραφικού έργου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά.

Επειδή, και παρά την ανακοίνωση της Αστυνομίας, δεν τεκμαίρεται το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον από την επιλεκτική και αυθαίρετη προβολή και δημοσίευση συγκεκριμένων φωτογραφιών.

Επειδή, μετά από την αντίδραση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Αστυνομία αφαίρεσε τις φωτογραφίες εκείνες που προέρχονται από φωτορεπόρτερ του εν λόγω πρακτορείου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός :

1. Θα αφαιρεθούν και πότε οι εν λόγω φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας;

2. Γιατί ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ενώ η αντίδραση του Γαλλικού Πρακτορείου προκάλεσε την αφαίρεση των φωτογραφιών, οι ανακοινώσεις των ελληνικών Ενώσεων Τύπου δεν είχαν αντίστοιχο αποτέλεσμα;

3. Ποιες ενέργειες θα αναλάβετε, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον; Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους αστυνομικούς, οι οποίοι αυθαίρετα, χρησιμοποίησαν και δημοσίευσαν το εν λόγω δημοσιογραφικό υλικό και τις φωτογραφίες;

4. Ο ερωτών βουλευτής

Βασίλης Μουλόπουλος”

Αφελής απορία: Γιατί άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται με τόση μανία τους «παρακρατικούς», «βανδάλους», «προβοκάτορες» κ.τ.λ.; Η απάντηση δική σας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *