Διπλή αγωνία της ΕΛ.ΑΣ για τις συγκεντρώσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλονίκη και τον φόβο των συγκρούσεων στην Αθήνα. Έτσι περιγράφεται με λίγα λόγια η κατάσταση που επικρατεί στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ…..
επιστρέφουν και οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος. Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος από τις διμοιρίες των ΜΑΤ της Αθήνας μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται το ενδεχόμενο επεισοδίων στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Στην Αστυνομία επικρατεί συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος ισχυρές δυνάμεις με μοναδικό στόχο να μην πλησιάσει κανείς στο Βελλίδειο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, μετά το δυναμικό «παρών» που έδωσαν χθες εκατοντάδες αστυνομικοί στην πρώτη πορεία της ΔΕΘ αλλά και τα μηνύματα που έπαιρναν στην κυβέρνηση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ότι θα κατέβαιναν σε λευκή απεργία την ημέρα που θα ανέβαινε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, απέσυραν άρον άρον την εγκύκλιο για τα νυχτερινά και τα πενθήμερα και να καταβάλουν στους αστυνομικούς τα οφειλόμενα για τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας.

Οι πορείες και τα ραντεβού
Σήμερα ξεκινούν ταυτόχρονα οκτώ πορείες με προορισμό το «Βελλίδειο». Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα θα δώσουν δυναμικό «παρών» οι «Αγανακτισμένοι». Αν και η προσοχή έχει στραφεί στη Θεσσαλονίκη, οι φόβοι των στρατηγών για τυχόν επεισόδια και συγκρούσεις στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από έντονοι καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα ΜΑΤ της Αθήνας (περίπου το 60% με 65%) έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα δυνάμεων στην Αττική.

Συγκεκριμένα:
• Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν σε τρία σημεία και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη ΔΕΘ. Στις 15.00 στον Λευκό Πύργο και την ίδια ώρα στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο των προσκόπων στην οδό Β. Γεωργίου.
• Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.
• Το ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.
• Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00.
• Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν φοιτητές, αντιεξουσιαστές και πρωτοβάθμια σωματεία.
• Στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Κατσάνειο γήπεδο θα συγκεντρωθούν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη β’ εθνική.
• Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *