Aπαράδεκτες και εξευτελιστικές συνθήκες των κρατουμένων στην Ελλάδα

Για απαράδεκτες και εξευτελιστικές συνθήκες των κρατουμένων στην Ελλάδα κάνει λόγο η ετήσια έκθεση του State Department για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που δόθηκε το Σάββατο (9/4) στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τον Μάιο, αξιωματούχος του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε πως η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές είναι «εκρηκτική», καθώς το σωφρονιστικό σύστημα δεν τηρεί τις…..
διεθνείς προδιαγραφές.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι ότι οι φυλακές γεμίζουν με πολλούς περισσότερους κρατούμενους από όσο κανονικά θα έπρεπε, προκαλώντας προβλήματα κυρίως στην υγιεινή και την ασφάλειά τους.

Για παράδειγμα, στις φυλακές Ιωαννίνων, ο αξιωματούχος περιέγραψε την κατάσταση ως «απάνθρωπη και εξευτελιστική».

Εξαιτίας της έλλειψης χώρου, οι συνθήκες κράτησης ήταν ανθυγιεινές, με τους κρατουμένους να κοιμούνται ακόμα και στο πάτωμα ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να τους παρέχονται τα στοιχειώδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κρατουμένων συνολικά ανέρχεται στους 11.674 , τη στιγμή που το σωφρονιστικό σύστημα «χωρά» 9.000 άτομα.

Οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης έχουν κάνει την κατάσταση εκρηκτική, ειδικά στις «δημοφιλείς» φυλακές, όπως του Κορυδαλλού και των Τρικάλων.

Παράλληλα, το Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες του Ο.Η.Ε. ανέφερε πως το σωφρονιστικό σύστημα παραβιάζει σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.

Υπάρχουν καταγγελίες για βασανισμούς παράνομων μεταναστών, ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής στα κέντρα κράτησης, ενώ σχεδόν κανείς αστυνομικός δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τα δικαιώματά τους κατά τη σύλληψή τους.

Στο κέντρο κράτησης της Αχαΐας, για παράδειγμα, πάνω από 60 άτομα βρίσκονταν σε κελί χωρητικότητας 14 ατόμων.

Τον Δεκέμβριο, δε, του 2010, το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανέφερε πως οι συνθήκες κράτησης στη Βόρεια Ελλάδα παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα.

Γυναικόπαιδα στοιβάζονται μέσα σε κελιά μαζί με ενήλικους άνδρες, οι τουαλέτες ήταν λιγοστές και οι περισσότερες από αυτές χαλασμένες, ενώ περίπου 120 ανήλικοι, κορίτσια και αγόρια, κρατούνταν για μήνες στις φυλακές του Κυπρίνου.

cosmo

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..

    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ …

    ………. ΑΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ, ΤΩΝ ΝΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΟΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΑΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΗΡΘΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ?
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΤΡΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ.
    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ?
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΦΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ?
    ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΑΛΒΑΝΑΚΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΟΜΑΡΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΕΞΩ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Στα παπα… μας για τις εκθεσεις των αμερικανων αν νομιζουν οτι οι λαθρολερες πρεπει να μενουν σε 5 αστερων χωρους να τους παρουν δεν θα θυμωσουμε.

    Reply
  6. Γιωργος Πανιδης

    Αν ηταν συνετη πολιτες δεν θα ηταν εκει μεσα και εκει μεσα αν ηταν ολα καλα θα πηγενα και εγω και το στειτντιπαπμετ ας κιταξει τα δικα τους στραβα που εμας δεν μας ενδιαφερουν.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ενω αν εκτελουσαμε ολους τους βρωμερους και αναθεματισμενους αλλοδαπους θα ειχαμε και περισιο χωρο.

    Reply
  8. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

    ΣΩΣΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο Κος ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΠΟΙΚΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ 1 ΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ.

    ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΧΘΡΟΠΑΘΙΑΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *