Σημάδια “παραίτησης” στην Ιπποκράτους

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη των εκλογών και στις εσωτερικές διεργασίες που θα εδώ και καιρό εξελίσσονται στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Στην Ιπποκράτους έχουν ήδη αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα πως τα εκλογικά ποσοστά της 6ης Μαΐου δεν θα αλλάξουν και πολύ, ωστόσο γίνεται μια προσπάθεια να «τσιμπήσει» λίγο σε περιοχές όπως η Β’ Αθήνας που το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε ιστορικά χαμηλά.

Όμως εύκολα μπορεί να….
διακρίνει κανείς ακόμη και σημάδια παραίτησης, όχι μόνο από στελέχη του κόμματος, που είναι σχεδόν εξαφανισμένα ,αλλά και κεντρικά. Ενδεικτικό είναι ότι μια ημέρα μετά την παρουσίαση των 18 σημείων του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ενόψει της παρουσίασης του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη εκδήλωση για σήμερα από την Ιπποκράτους.

Παράλληλα, εάν εξαιρέσει κανείς, δυο ομιλίες του Βαγγέλη Βενιζέλου αύριο Σάββατο στη Λειβαδιά και τη Χαλκίδα, για Κυριακή και Δευτέρα, επίσης το πρόγραμμα του είναι κενό.

Και μπορεί η προεκλογική του προσπάθεια να ξεδιπλώνεται σε δυο μέτωπα, κατά του δίπολου ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και προς την ανασυγκρότηση του κόμματος, ωστόσο γνωρίζει πως το κόμμα όχι απλώς «δεν αρέσει», αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση έχει ημερομηνία λήξεως.

Μάλιστα οι φωνές πίεσης προς την Ιπποκράτους καθημερινά πληθαίνουν, μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ακολούθησε χθες η Άννα Διαμαντοπούλου που ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ. Και ακόμη δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θα ζήσει το δικό του Ζάππειο μετά τις εκλογές» ψιθυρίζουν κάποιοι στην Ιπποκράτους , ψίθυροι που φτάνουν και στον 6ο όροφο. Και ο Βαγγέλης Βενιζέλος τους απαντάει από τις ομιλίες ειδικά στους κορυφαίους –όσοι βέβαια απέμειναν- ξεχάστε το υπουργιλίκι εάν το ΠΑΣΟΚ συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *