Το κορόιδο πέθανε…

Γράφει η Δέσπω 

Να που Φτάσαμε λοιπόν Κοντά στην Λαμπρή ! (το πάσχα είναι Εβραϊκό). Λαμπρή γιορτή για το λαό μας , από τις μεγαλύτερες. Οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα ήθη του λαού μας πολλές , το επίδομα του Πάσχα όμως κουτσουρεμένο και για πολλούς ανύπαρκτο. Το Ελληνικό φιλότιμο όμως του νονού πρός το….
  βαφτιστήρι, της γιαγιάς προς το εγγόνι και του γονιού προς το παιδί υπαρκτό.
Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, προσπαθεί αυτές τις μέρες να ιεραρχήσει τις ανάγκες και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει αυτές τις μέρες την εμπορική κίνηση και ο εμπορικός κόσμος ,για να μπορέσει να ανακάμψει από τη βαθιά κρίση. Τις προηγούμενες βδομάδες πολλά σλόγκαν αλλά και τηλεοπτικές προτροπές, καλούσαν τους καταναλωτές να υποστηρίξουν την Ελληνική αγορά και τα Ελληνικά καταστήματα. Παρά λοιπόν τις δυσκολίες και την μειωμένη κίνηση οι καταστηματάρχες κάνονας ότι καλύτερο , στόλισαν τα μαγαζιά τους και περιμένουν τον πελάτη να ψωνίσει. Δυστυχώς όμως έχουν διαπράξει ένα πολύ μεγάλο σφάλμα ,ένα λάθος τραγικό που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση τον κλάδο τους. Γνωρίζοντας το φιλότιμο των Ελλήνων απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σκέφτηκαν πονηρά να το εκμεταλευτούν και αντί να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά , αντιθέτως τις αύξησαν.
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα να πάω στην αγορά και εγώ για να κάνω το φιλότιμο πράξη.
Ξεκίνησα , με χαρούμενη διάθεση πιστεύοντας ότι στην αγορά θα βρώ καλές τιμές ανάλογες της κρίσης.
Αντιμετώπισα όμως ακριβώς την αντίθετη κατάσταση.
Τιμές σχεδόν διπλάσιες στα συγκεκριμένα προϊόντα (ένδυση. υπόδηση, παιχνίδι), απ΄αυτές που θυμώμουν από παλιότερες εξορμήσεις μου στην αγορά.
Άρχισα να θυμώνω και απαιτούσα να δω τον τόπο προέλευσης των προϊόντων, τίποτα βέβαια δεν άλλαξε σ΄αυτό, εξακολουθούσαν στην πλειοψηφία τους να πρέρχονται από την Κίνα και άλλες χώρες της Άπω. Ανατολής…
Θύμωσα τόσο πολύ με αυτή την πρακτική την “κουτόφραγκη” των εμπόρων , που αποφάσισα να πετάξω στο καλάθι των αχρήστων το φιλότιμο μου, κάνοντας μεταβολή πρός το σπίτι με άδεια χέρια…
Όχι κύριοι, δεν μπορεί να παιχτεί άλλο έτσι το παιχνίδι…
Τα μόνιμα υποζύγια , οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι , δεν θα συνεχίσουν να είναι οι μόνοι που θα πληρώνουν αυτή την κρίση..
Τα περιθώρια κέρδους στο Εμπόριο είναι τεράστια, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι έμποροι πως την κρίση θα την επωμισθούν και αυτοί μειώνοντας το κέρδος τους.
Το τονίζω αυτό ξανά , ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ όχι τους εξαθλιωμένους μισθούς των πωλητών.
Δεν μπορεί να περιμένει τις γιορτές ο εμπορικός κόσμος για να αισχροκερδίσει σε βάρος του καταναλωτή , με σκοπό να καλύψει την τυχόν χασούρα απο την έλλειψη αγοραστικής δύναμης.
Δεν μπορεί ο εμπορικός κόσμος να αγοράζει , στην κυριολεξία με δύο δεκάρες ,από τον Κινέζο κατασκευαστή προϊόντα, τα οποία στην συνέχεια πουλάει στον Έλληνα καταναλωτή σε εκατονταπλάσια αξία.
Κάποιοι απ αυτούς τους εμπόρους , με ύφος αφ υψηλού μου είπαν πως αυτά τα προϊόντα είναι φίρμες.
Είναι γνωστό σε όλους όμως , πως όλες σχεδόν οι φίρμες κατασκευάζονται στην Κίνα. ή την γειτονική μας Βουλγαρία.
Κατασκευάζονται στην Κίνα και μετά βαφτίζονται Ιταλικά, Γαλλικά, Ελληνικά κ.τ.λ.
Όπως όμως και να τα βαφτίζουν δύο δεκάρες τα αγοράζουν…
Αποφάσισα λοιπόν φέτος να παραμερίσω το φιλότιμό μου, εξ΄ανάγκης..
Ανάγκη , όχι μόνο της “άδειας” τσέπης μου , αλλά και της χαμένης (τα προηγούμενα χρόνια) αντίδρασης μου.
Το κορόϊδο πέθανε….. Θα δείξω στά αγαπημένα μου πρόσωπα την αγάπη μου με διαφορετικό ποιό εποικοδομητικό , αλλά και ποιό παραδοσιακό τρόπο..
Δεν ανέχομαι να με κοροϊδευουν άλλο, ούτε το κράτος, ούτε και οι Έμποροι. Θα τους τιμωρίσω και τους δύο. Από μένα δεν θά ξαναδούν ούτε ένα Ευρώ, αν δεν αρχίσουν να σέβονται την αγοραστική μου δύναμη…

ΔΕΣΠΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ:ΠΑΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΕΠΩΝΥΜΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ.ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ 45 ΕΥΡΩ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ! Ο ΓΥΦΤΟΣ ΟΜΩΣ Η ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ Η ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΡΕΜΠΟΡΑ,Ο ΓΥΦΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΥΠΑΛΛΗΛΟ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΦΠΑ,ΔΕΗ ΤΙΠΟΤΑ……Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ.Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ, Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΛΑΕΙ 1,2 ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ……..ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ…….ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ……..ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΛΑΙΚΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ,ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΣΟΔΑ.ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ…….ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΦΘΗΝΟ,ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Μπράβο Δέσπω ωραία τα λες, συμφωνώ και επαυξάνω, πρέπει ως καταναλωτές να υπεραπίσουμε τα συμφέροντα μας άλλωστε από μας "τρώνε". Ας μείνουν οι καλύτεροι στην αγορά (φθηνότεροι, ποιοτικότεροί) αυτο το υφάκι που συναντώ συχνά "ναι ειναι ακριβό αλλά είναικαλύτερο απο το΄άλλο ή εμεις είμαστε εδώ και μετά την πώληση" και πας μετά και σε βλέπουν σαν εχθρό και κοιτάν να σε ξεφορτωθούν. Αντε συμμορφωθείτε ρεεεε

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ολα αυτα υπηρχαν γιατι ο νεορωμιος καταναλωτης,ειχε και πληρωνε χωρις να σκεφτεται.
    Τωρα που ζορισαν τα πραματα,ελπιζω οσοι το εκαναν,να τους τιμωρησετε!
    Απο εσας εξαρταται…
    Δεν εχω κανενα αισθημα ενοχης,γιατι παντα προσεχα τις τιμες μου,σκεφθειτε επισης οτι τωρα,αγοραζουμε κυριως με μετρητα(αυτα που μπορουν να πωληθουν)
    φιλικα ο 5.22

    (χωρις θεο)

    Reply
  4. Ανώνυμος

    5:22, μπορείς να μου απαντήσεις στην απορία που την έχω εδώ και πολλά χρόνια? Πώς γίνεται το προϊόν προ εποχής εκπτώσεων να κάνει, υποθετικά πάντοτε 100 ευρώ, και την περίοδο των εκπτώσεων να πουλιέται 20? Το καθορίζει κι αυτό ο χονδρέμπορος?
    Μήπως το κέρδος του εμπόρου είναι σαν το λάστιχο? Πότε μακραίνει και πότε κονταίνει? Μήπως το κέρδος ξεπερνά πολλές φορές και τα 1000 τις εκατό?
    Μήπως υπήρχε μεγάλη ασυδοσία στην αγορά και μαθημένοι όλοι σας σ' αυτό το καθεστώς ζορίζεστε τώρα που τα λεφτά των καταναλωτών δεν υπάρχουν και τα διαχειρίζονται με φειδώ και φόβο Θεού?
    Λυπάμαι που ως καταναλωτής σας χαλάω την πεπατημένη σας, αλλά πριν από εσάς μας την χάλασαν κι εμάς!
    Κατά τα άλλα δεν έχω να μοιράσω τίποτα με σας και γι' αυτό σας εύχομαι καλές δουλειές και Καλή Ανάσταση!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    κα Δεσπω :
    ειμαι εμπορος,εχω μαγαζι λιανικης σε μια επαρχιακη πολη

    σου λεω ευθεως να κοψεις τις μαλακιες και τις ανοησιες.

    εχεις και την επιλογη να μην αγορασεις,κανείς δεν σου τα παιρνει απ την τσεπη,μονη σου τα δινεις
    κανε μια,δυο,δεκα,εκατο βολτες στην αγορα,ψαξε,σκεψου.
    αλλα αν αποφασισεις να αγορασεις απο το μαγαζι μου,θα πρεπει να αποδεχτεις και το αντιτιμο που ζητω,γιατι τις τιμες δεν τις καθοριζω εγω αλλα ο εχων το προϊον(χονδρεμπορος).
    Αν δεν το κατανοεις,ξαναψηφισε ο,τι ψηφιζες ολα τα προηγουμενα χρονια.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Πολύ καλή η κίνησή σου,Δέσπω! Μακάρι να το καταλάβαιναν όλοι και να έβαζαν στις τσέπες τους το δικό τους, ατομικό ΔΝΤ, γιατί αν δε ξέρεις να περιφρουρήσεις εσύ ο ίδιος τα συμφέροντά σου, δε δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι, επειδή δε σου τα περιφρουρούν οι άλλοι.
    Εξάλλου κανένα παιδί δεν πάσχει από παιχνίδια σήμερα. Αλλά και παιχνίδια να πάρεις στα βαφτιστήρια σου, πάλι δε τα κάνεις ευτυχισμένα, αφού το δώρο που επιθυμούν, κυρίως αυτά της σχολικής ηλικίας, είναι κινητό τελευταίας σοδειάς ή λάπτοπ.Δυστυχώς κάναμε και τα παιδιά μας σαν τα μούτρα μας!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *