Μέχρι τα μέσα Αυγούστου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμαΣτα πλαίσια αυτό το Δημόσιο προχωρεί αύριο στην έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν τα ….
δημόσια ταμεία χρήματα για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες.

Η ένεση ρευστότητας του 1 δισ. ευρώ από τους διεθνείς πιστωτές και η δέσμευση ότι τα κράτη της ευρωζώνης θα καλύψουν την επικείμενη υποχρέωση εξόφλησης χρέους 3,1 δισ. ευρώ που διακρατά η ΕΚΤ δίνουν στην κυβέρνηση ανάσα καθώς συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τα νέα μέτρα λιτότητας.

Στα πλαίσια αυτό το Ελληνικό Δημόσιο προχωρεί αύριο στην έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων στοχεύοντας στην άντληση έως και 1,625 δισ. ευρώ.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα επιδιώξει να δανειστεί 1,25 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ.

Στην προηγούμενη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,31%, έναντι 4,34% στην αντίστοιχη δημοπρασία του Μαΐου. Η έκδοση του Ιουνίου είχε υπερκαλυφθεί κατά 2,19 φορές, έναντι συντελεστή κάλυψης 2,32 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *