ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι 450 τόνοι χρυσού αξίας 16 δις δολαρίων που έχουν εντοπιστεί στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι ικανοί να δώσουν νέα πνοή σε αυτές τις δοκιμαζόμενες από την ανεργία περιοχές, αλλά και να προσδώσουν οικονομικά οφέλη και αναπτυξιακή τόνωση σε ολόκληρη τη χώρα. Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, και ο Πολ Ράιτ, πρόεδρος της Eldorado Gold Corporation που έχει αναλάβει, διά της Χρυσωρυχεία Θράκης, την…..
εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στον Έβρο και στη Ροδόπη μιλούν για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και τις ανεκμετάλλευτές ευκαιρίες… Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις που θα συζητηθούν.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Την ώρα που γίνεται, θεωρητικά, προσπάθεια να συγκρατηθεί ο πληθυσμός της περιφέρειας και να αναζωογονηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή των ελληνικών χωριών, το υπουργείο Παιδείας καταφέρνει καίριο πλήγμα σε αυτή την προσπάθεια, κλείνοντας δεκάδες σχολεία και αποψιλώνοντας τον ηλικιακό ανθό των μικρών παραδοσιακών κοινωνιών. Ο «Καλλικράτης» στην εκπαίδευση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας θα ερημώσει την ελληνική περιφέρεια, θα αναστατώσει την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών μαθητών και θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη δεκαετία του ’50, όταν εξάχρονα εγκατέλειπαν τη μητρική αγκαλιά για να μάθουν γράμματα στην… πόλη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ: ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΑΟΖ

Με μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική επιστολή στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο Ακαδημαϊκός Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Καρυώτης ρίχνουν φως στα «σκοτεινά» σενάρια για την ελληνική ΑΟΖ, τις τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο και αναλύουν την ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση. Τι κρύβεται πίσω από την επικείμενη επίσκεψη Χίλαρι Κλίντον στην Κύπρο; Πώς μπορεί να υπερασπιστεί η Ελλάδα τα δικαιώματά της και να «απαντήσει» με διπλωματία στις συνεχώς εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ»

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κρίση που ξέσπασε με αφορμή την προσάραξη τουρκικού πλοίου στα αβαθή των Ιμίων και την άρνηση του πλοιάρχου του να δεχτεί ελληνική βοήθεια, τα «Επίκαιρα» αναλύουν τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, από την εποχή των Ιμίων, στη Μαδρίτη και το Ελσίνκι. Πώς η ελληνική υποχωρητικότητα επέτρεψε στους «γείτονες» να θέτουν από το 2002 τις εδαφικές διεκδικήσεις που έφερε η νύχτα των Ιμίων στο παζάρι για την υφαλοκρηπίδα;

SIEMENS – ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

Όπως προκύπτει από την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens, μέρος του ελληνικού δημοσίου χρέους προέρχεται από σύναψη δανείων για «εξυπηρέτηση» συμβάσεων που υπέγραψε η χώρα με τη Siemens, στην οποία παράνομα ανατέθηκαν συγκεκριμένες προμήθειες… Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς αναλύει το «απεχθές χρέος» που προέκυψε για τη χώρα από τις πρακτικές της γερμανικής εταιρείας. Ο δικηγόρος στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδος και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου Πέτρος Μηλιαράκης αποκαλύπτει στα «Επίκαιρα» όλη την αλήθεια για το Κατοχικό Δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Μπορεί οι Ανεξάρτητες Αρχές στη χώρα μας να συμπληρώνουν 21 χρόνια λειτουργίας, ωστόσο η εκτελεστική εξουσία τις αντιμετώπισε εξαρχής ως έναν εύκολο τρόπο για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα και τις αστοχίες της… Διαβάστε στα «Επίκαιρα» ποιες οι είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές, ποιες οι αρμοδιότητές τους, πώς «συμμετέχουν» στην πολιτική αντιπαράθεση και την πολιτική ζωή του τόπου και τι προβλέπουν τα νομοσχέδια για τη λειτουργία και τη δράση τους.

ΤΑ 3 ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Οι επενδυτές προεξοφλούν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν αποφάσεις για να στηρίξουν τους «αδύναμους κρίκους» της Ευρωζώνης –με τη σειρά, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία– και με τον τρόπο αυτό να θωρακίσουν πιο αποτελεσματικά το ευρώ. Ποιες είναι οι προτάσεις που συζητούνται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους; Τι βλέπουν οι διεθνείς αγορές; Στα «Επίκαιρα» μιλούν ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γκίκας Χαρδούβελης.

Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι: Σταύρος Λυγερός, Νίκος Κοτζιάς, Ζέζα Ζήκου, Μιχάλης Ιγνατίου, Γιώργος Δελαστίκ, Μενέλαος Γκίβαλος, Γιώργος Κουβαράς, Ανδρέας Αθανασίου, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Στρατής Λιαρέλλης, Σεραφείμ Φυντανίδης, Κώστας Βεργόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και Πέτρος Μηλιαράκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΤΑ!!!!
    ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ Ε;
    ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ !
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;
    ΕΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ :
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!
    ΠΟΥΣΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *