Η ευκαιρία που έγινε παγίδα

Αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση της Τουρκίας θα πρέπει να προβλημάτισε όλους όσοι αρέσκονται σε επενδυτικά άλματα. Το τελευταίο διάστημα ήταν πολλοί εκείνοι που αναζητούσαν νέους προορισμούς για γρήγορο κι εύκολο κέρδος. Κι ακόμα περισσότεροι όσοι είχαν αρχίσει να….
“βλέπουν” την περίπτωση της τουρκικής αγοράς ως ευκαιρία. Κάποιοι μάλιστα είχαν προλάβει να τοποθετηθούν κιόλας.
Ώσπου ένα πρωί, σχεδόν από το πουθενά, κι ενώ είχαν αρχίσει να μετρούν υπεραξίες μαθαίνουν ότι “απέναντι” αρχίζει να μετρά αντίθετα. Σχεδόν από το πουθενά ή περίπου. Γιατί απ’ το περασμένο καλοκαίρι είχαν αρχίσει να χτυπούν τα όργανα.
Τα απόνερα της πλατείας Ταξίμ παρέμεναν και προ 10ημερου πήραν και πάλι τη μορφή παλιρροϊκού κύματος. Τόσο γρήγορα που θα νόμιζε κανείς ότι απλώς περίμενε μια αφορμή για να το κάνει. Και κάπως έτσι στην αγορά της Πόλης ο γενικός δείκτης κατρακύλησε πάνω από 16% σε λιγότερο από 2 συνεδριάσεις, ενώ η τουρκική λίρα έκανε το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά αρνητικά ρεκόρ.
Και κάπως έτσι, όλοι όσοι είχαν επενδύσει στην πολλά υποσχόμενη τουρκική αγορά, συνειδητοποιούν μόλις τώρα πόσο μάταια είναι όλα. Το κακό είναι ότι τώρα έχουν παγιδευτεί και δύσκολα θα απεγκλωβιστούν. Κι αυτό γιατί στην Τουρκία τα όργανα μόλις άρχισαν να παίζουν. Κι όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα σταματήσουν.
Τουλάχιστον στο αμέσως προσεχές διάστημα…

Ο Τειρεσίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *