Αμαλιάδα: Ετοιμόρροπο κτίριο στον Άγιο Ιωάννη απειλεί τη δημόσια ασφάλεια!

Άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια έχει καταστεί το κτίριο που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας και στο παρελθόν είχε λειτουργήσει και ως σχολείο…
Το ισόγειο κτίριο ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη και βρίσκεται εντός του οικισμού, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία, και τα τελευταία χρόνια καταρρέει ημέρα με την ημέρα, ενώ οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν επιδεινώσει κατά πολύ την κατάστασή του, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Στο παρελθόν, και για μια εικοσαετία περίπου, το κτίριο είχε παραχωρηθεί από την εκκλησία και είχε λειτουργήσει το δημοτικό σχολείο της περιοχής και μετέπειτα λειτούργησε εκεί ένα μαρμαράδικο.

Πρόκειται για ένα πλινθόκτιστο οίκημα, ηλικίας 100 ετών περίπου, το οποίο τα τελευταία επτά χρόνια περίπου είναι κενό, εγκαταλελειμμένο και καταρρέει σιγά σιγά.


Έχουν καλέσει την Περιφέρεια

Η εκκλησία έχει κάνει ενέργειες για την κατεδάφισή του, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν ευοδωθεί οι προσπάθειες και οι κάτοικοι εύλογα αναρωτιούνται, αν θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουν ένα θύμα και μετά να γίνει η κατεδάφιση του κτιρίου.

Από τις 6 Μαρτίου του 2013 η Πολεοδομία Αμαλιάδας έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στην Διεύθυνση ΠΕΧΩ Σχ. Δυτικής Ελλάδας (Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού), με το οποίο ζητεί να ελεγχθεί η συγκεκριμένη οικοδομή.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, σε αυτοψία που διενήργησε η Πολεοδομία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ισόγεια ωμοπλινθόκτιστη κεραμοσκεπής εγκαταλελειμμένη οικοδομή, τμήματα της φέρουσας τοιχοποιίας της οποίας, καθώς και τμήμα της στέγης, έχουν μερικώς καταρρεύσει.

Η εναπομείνασα φέρουσα τοιχοποιία παρουσιάζει αποσαθρώσεις μαζών, διαμπερείς ρωγμές και απόκλιση από την κατακόρυφο σε βαθμό επικίνδυνα ετοιμόρροπου.

Παίζουν τα παιδιά

Οι κάτοικοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους, αφού το οίκημα βρίσκεται εντός του οικισμού και δίπλα ακριβώς από το δρόμο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή καταπλακώνοντας τυχόν διερχόμενο όχημα, ενώ ο μεγαλύτερος φόβος τους έχει να κάνει με τα παιδιά της περιοχής και των παρακείμενων εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, τα οποία παίζουν καθημερινά στο σημείο και είναι ορατό το ενδεχόμενο να τραυματιστούν από την πτώση τμήματος ή ολόκληρου του κτιρίου.


Το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί προστατευτικά μέτρα, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, αφού είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν τα παιδιά και να περιορίσουν το παιχνίδι τους στο σημείο και όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει απαγορευτικό και το κτίριο βρίσκεται στην θέση του, τόσο το προσεγγίζουν, παρά το γεγονός ότι καταρρέει κομμάτι κομμάτι, ενώ ήδη έχει υποχωρήσει τμήμα της στέγης.

Αυτό που ζητούν λοιπόν οι κάτοικοι, είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα και ουσιαστικά να προχωρήσει στην κατεδάφιση του κτιρίου, το οποίο σημειωτέον αποτελεί πλέον και εστία μόλυνσης για την περιοχή, αφού συγκεντρώνονται σκουπίδια και διάφορα τρωκτικά.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *