Τρία χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Στις 23 Ιανουαρίου το μνημόσυνο

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγίτσα», στο Παλαιό Φάληρο, θα τελεστεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, το…
 τριετές μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Γεννημένος στην Ξάνθη, ο κατά κόσμο Χρήστος Παρασκευαΐδης διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για δέκα σχεδόν χρόνια, από το 1998 έως τις 28 Ιανουαρίου 2008, όταν και «έφυγε» μετά από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

23 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ,ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΜΑΖΙ.ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΣΗΚΩΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΕΚΕΙ ΕΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΕΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΗΡΥΤΤΕ!ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ,ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Πιό φτωχή η πατρίδα μας. Ας είναι καλά η ψυχούλα του μας έκανε και είμαστε χαρούμενοι με τα αστεία του.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Είναι πολύ λίγος ο διάδοχος του!!!
    Ο Χριστόδουλος θα μήνει στην Ελληνική Εκκλησιαστική Ιστορία, ως ο άνθρωπος ΗΓΕΤΗΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ και ΠΑΤΕΡΑΣ του Ελληνισμου!
    Ο Ιερώνυμος φάνηκε πολύ μικρός μικρότατος!!!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    μπα δεν εχεις γιατι ετυχε συγγενικα μου προσωπα να γνωριζουν το χριστοδουλο απο τοτε που ηταν στο βολο και ξερω τι ανθρωπος ηταν τα τελευταια 30 χρονια της ζωης του. αν τον ξερεις απο πιο πριν παω πασο. και εγω γενικα δεν εχω αρνητικη γνωμη, απλα δεν χρειαζεται και τοσο αγιοποιηση. Βεβαια αν μου πεις οτι εδω θα κανουν τον παπα ιωαννη β' αγιο, τοτε θα σου πω οτι ο χριστοδουλος ειναι δεκα φορες αγιος. και εγω για τον ανθρωπο μιλουσα, ποσο διπλωματης ηταν, οχι για τα θρησκευτικα του πιστευω.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    @3:08

    ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.

    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ετυχε να γνωρισω τον χριστοδουλο οταν ηταν αρχιεπισκοπος, αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ετρωγε πολλα κουλουρακια με ζαχαρη παρολο που ηταν διαβητικός και ηταν και χοντρουλης. Τελως παντων, καποια στιγμη μιλουσαμε για την ενωση των εκλησιων και μας ειπε οτι δεν ειχε προβλημα με την ενωση μεταξυ καθολικης και ορθοδοξης αρκει οι καθολικοι να περναν την ευθυνη για το σχισμα, δηλαδη με λιγα λογια και αυτοι να δεχονται οτι το αγιο πνευμα προερχεται μονο απο το θεο. παντως ηταν εξυπνος αλλα οχι ιδιαιτερα πνευματικος. μαλλον ηταν καλυτερος για πολιτικος. ο αθεος της γειτονιας σας.

    Reply
  7. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ

    Σημαντικη προσωπικοτητα στο χωρο της Θρησκειας. Ακρως δυναμικος και επικοινωνιακος με πολλα οραματα. Αν ζουσε ισως κρατουσε ακομη καποιες ισορροπιες που τεινουν να χαθουν. Αειμνηστος

    Reply
  8. zickos

    τώρα θα είναι σίγουρα παρέα με τον χριστούλη μας τον μπαμπά του την την μάνα του μια ωραία οικογένεια
    μακάρι και εμενα το ελληνικό δημόσιο να πλήρωση την "πeρηθαλψη" στο εξωτερικό στα καλλίτερα νοσοκομεία
    λέμε τώρα…… αν αρρωστήσω

    Reply
  9. Ανώνυμος

    μας τα λεγε από τότε!!! ήταν πατέρας..!,
    αγαπούσε πραγματικά αυτό που έκανε, και το υπηρετούσε όσο το δυνατόν καλύτερα! όσο για κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες στιγμές… άνθρωπος ήταν και αυτός όχι Θεός,
    Αξιος!, να είναι καλά εκεί που είναι!

    Reply
  10. ASTAKOS510

    μαχητης υπερ της ορθοδοξιας και κατα της παγκοσμιοποιησης οποτε χαλουσε καποιοθς τα σχεδια.

    τωρα αν το φαγαν μονο ο θεος και αυτοι που το εκαναν το γνωριζουν

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Είτε συμφωνούμε μαζί του είτε διαφωνούμε, ο Χριστόδουλος υπήρξε η πιό μαχητική φωνή εναντίον του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού και της απανθρωπιάς .
    Γι αυτό τον μίσησαν, τον έβρισαν και τον πολέμησαν όσο καμμία άλλη προσωπικότητα τα τελευταία 10 χρόνια.
    Ας μην επιχαίρουν όμως οι ανελέητοι εχθροί του. Ο Χριστόδουλος έδειξε τον δρόμο της αντίστασης. Δεν θα τον ξεχάσουμε.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Μεγάλος αρχιερέας, που πολεμείται ακόμα και σήμερα… Εμείς, όμως, πρέπει να είμαστε περήφανοι που είχαμε έναν τέτοιο ιεράρχη !

    Άξιος !!!

    Reply
  13. Ανώνυμος

    »Ο μακαριστός υπέμεινε κατά τη διάρκεια της ασθένειας του μήνας κενούς και νύκτας οδυνών, ως ο πολύτλας Ιώβ. Και υπέμεινε τα παθήματά του καρτερικώς, γενναίως, χριστιανοπρεπώς, διδάξας δια του παραδείγματός του πολλούς. Τώρα ο πληθωρικός του λόγος εσίγησε Τώρα από του ουρανίους θαλάμους θα υμνή ακαταπαύστως τα μεγαλεία του Θεού και θα πρεσβεύη προς Αυτόν υπέρ της Εκκλησίας και του ποιμνίου της».

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε ένας μεγάλος αγωνιστής της Πίστεως και της Πατρίδας. Ας έχουμε την ευχή του. ΝΑΥΠΛΙΟ.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ. ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΑΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ…

    ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΦΑΛΩ;;;;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *