Έλληνες μαθητές πάνε πενθήμερες φέτος στην Τουρκία.

Μόδα τείνει να γίνει τα τελευταία δύο χρόνια η διοργάνωση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών στην Τουρκία και όχι στα Δωδεκάνησα, όπως είθισται. Όλο και περισσότερα Λύκεια και Γυμνασία της χώρας μας φέτος θα επιλέξουν τις καθιερωμένες σχολικές εκδρομές στη γείτονική Τουρκία. Ο λόγος προφανής, αν αναλογιστεί ακνείς το ιδιαίτερ χαμηλό κόστος της εκδρομής. Μάλιστα οι…..
Τούρκοι προσφέρουν ειδικά τουριστικά πακέτα για τους έλληνες μαθητές σε πολύ χαμηλότερο κόστος από εκείνα των ξενοδόχων στα ελληνικά νησιά συνδυάζοντας μάλιστα και δωρεάν ξενάγηση στα παράλια!

Την πρωτιά ξεκίνησαν τα σχολεία στα νησιά του Αιγαίου. Ξεκίνησαν από πέρυσι, αλλά φέτος έχουμε και σχολεία απ’ τη Λέσβο που επέλεξαν να διοργανώσουν την καθιερωμένη «πενταήμερη» εκδρομή στην Τουρκία.
Το κόστος είναι χαμηλότερο από τους ως τώρα γνωστούς για πενταήμερες εκδρομές προορισμούς (Ρόδος, Κέρκυρα κ.λπ.) και οπωσδήποτε από εκπαιδευτικής άποψης η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μικράς Ασίας ή στη μεσαιωνική Κωνσταντινούπολη αξίζει τον κόπο
Ωστόσο, και από τα τουρκικά λύκεια υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον, αν και τίθεται το πρόβλημα της βίζας. Στη τελευταία (24/2/11) συνάντηση Τουρκίας – Ε.Ε., μεταξύ άλλων, προτάθηκε η κατάργηση βίζας για παιδιά έως 12 χρόνων.
Αν βελτιωθεί η συμφωνία και επεκταθεί το μέτρο για ανηλίκους έως 18 ετών, τότε εκτιμάται ότι θα λειτουργούσε η αμοιβαιότητα και στις σχολικές εκδρομές και θα μπορούσαν και οι τούρκικες «πενταήμερες» να έρχονται στα νησιά μας.

newpost

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ…. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ
    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ
    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ
    –ΟΙ 2ΜΕΡΕΣ 3ΜΕΡΕΣ 5ΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
    –ΟΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΤΑΙΖΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ.
    ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΘΑ ΑΝΕΛΥΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.
    ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΜΩΣ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΝΤΑΛΑΣ, ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ, ΕΜ ΤΙ ΒΙ, ΝΤΙΟΥΚΣ, ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ, ΛΑΜΠΑΝΤΑ, ΝΤΙΣΚΟ ΚΑΙ ΜΠΙΕΜΕΞ ΚΑΙ ΜΠΡΕΗΚΝΤΑΝΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠ ΤΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ, ΑΛΛΑ Η ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

    1975

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Oι κκ υπουργοί,τουρισμού,παιδείας,οικονομικών.τα επιμελητήρια(ο λαλίστατος κ.Μίχαλος) κ.α. είναι ευχαριστημένοι που ενισχύουν την τουρκική,την ιταλική κ.α. οικονομίες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ διαφημίζοντας και το τουριστικό τους προιόν στα παιδιά μας.
    Κατά τα άλλα σεργιανάνε στα εξωτερικά και προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες στην Ελλάδα.
    Η σαπίλα έχει προχωρήσει βαθιά.
    Κ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Άλλος ένας λόγος είναι η ελπίδα να συναντήσουν τους Σταρ των τούρκικων σαπουνο-σήριαλ με τα οποία γαλουχείται η νέα γενιά.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    γι αυτο ειμαστε οπως ειμαστε, γιατι οι καργιόληδες επιασαν τα σχολεια και εκαναν τα παιδια σαν τα μουτρα τους.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *