Ο ΣΤΡΑΤΟΣ…ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ….ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ…ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Στην πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε η κυβέρνηση. Παράλληλα χθες το Πρωτοδικείο της Αθήνας έγκρινε παράνομη την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Η σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, ορίζει πως “επιτάσσουμε από την 7.00 ώρα της 18ης Οκτωβρίου 2011, έως την έκδοση νεότερης απόφασης, τις υπηρεσίες των οδηγών των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής”.
Βάσει της ίδιας απόφασης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, εξουσιοδοτείται για την….
έκδοση των απαραίτητων φύλλων επίταξης “και την επίδοσή αυτών αρμοδίως στους οδηγούς…”
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τόνισε χθες με ανακοινώσεις της πως η απόφαση της επίταξης αφορά μόνο στους εργαζομένους στους Δήμους της Περιφ. Αττικής, καλώντας παράλληλα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του διημέρου.

“Ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων και σε επίταξη των οχημάτων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, εντείνουμε, κλιμακώνουμε, περιφρουρούμε συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν…” σημειώνει η ομοσπονδία. Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται και στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στον ΧΥΤΑ Φυλής και καλεί το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντί να χρησιμοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις για την κατάλυση χώρων όπως ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και την συνοδεία ιδιωτικών απορριμματοφόρων, να τις διαθέσει στην «Προστασία του Πολίτη» που πλήττεται από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.
«Θα μαζέψουμε τα σκουπίδια όταν λάβουμε τα φύλλα επίταξης» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Κανονικά θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην αποκομιδή σκουπιδιών εάν λάβουν τα φύλλα επίταξης δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος επισημαίνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση για να βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους είναι να υπάρχουν καύσιμα αναφερόμενος στην απεργία των τελωνείων και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ και το Πρωτοδικείο της Αθήνας έγκρινε παράνομη την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Ο κ. Μπαλασόπουλος είπε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει πάρει χαρτιά επιστράτευσης και πως τα φύλλα επίταξης έχουν σταλεί στους δημάρχους όμως εξαιτίας της απεργίας στους δήμους πολύ λίγα φύλλα πορείας έχουν διανεμηθεί.
Επίσης ο ίδιος διευκρίνισε ότι όποιος εργαζόμενος λάβει το φύλλο επίταξης θα πάει κανονικά στη δουλειά του και εκτίμησε ότι μέχρι την Τρίτη το πρωί θα τα έχουν λάβει όλοι οι εργαζόμενοι.
Ωστόσο όπως τόνισε η αποκομιδή των σκουπιδιών θα διαρκέσει περισσότερο από μια εβδομάδα με βάση το ωράριο των υπαλλήλων καθαριότητας.
Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τη συσσώρευση των σκουπιδιών αναγνώρισε ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία όμως όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή συμμετοχή τους στην απεργία και το συλλαλητήριο οι απεργοί δέχθηκαν μόνο επιδοκιμασίες.

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *