Η Αθήνα θέλει να ορίσει ημερομηνίες – στόχους για ένταξη ( της Τουρκίας …)

Θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να διεξαχθεί το 2011 Σύνοδος Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας, περιλαμβάνει σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου «Agence Europe». Ειδικότερα, το δημοσίευμα, με τίτλο «ΕΕ – Τουρκία – Βαλκάνια: Η Αθήνα θέλει να ορίσει ημερομηνίες – στόχους για ένταξη», αναφέρει ότι……
επειδή η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ «έχει χάσει την πολιτική ορμή της» και έχει μετατραπεί «σε μία γραφειοκρατική, μηχανική και τεχνοκρατική διαδικασία», η Ελλάδα θέλει να δώσει μία συγκεκριμένη ώθηση στις φιλοδοξίες της Τουρκίας και των Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ, με τον καθορισμό ημερομηνιών στόχων για ένταξη.

Στο δημοσίευμα γίνεται λεπτομερής αναφορά στην ομιλία του κ. Δρούτσα, την προηγούμενη Δευτέρα, στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε την πρόταση της Ελλάδας για τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας, με στόχο «να υιοθετηθεί μία πολιτική διακήρυξη που να ορίζει ένα νέο οδικό χάρτη για την τουρκική ένταξη». Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα αποτελούσε ένα πρόγραμμα εργασίας, που θα ορίζει ακριβώς τις υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί η Τουρκία ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ, παράλληλα με ένα χρονοδιάγραμμα και καθορισμένες ημερομηνίες, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Η πολιτική διακήρυξη θα πρέπει επίσης να καθορίζει «μία συγκεκριμένη ημερομηνία για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ – με δεδομένο φυσικά ότι οι σχετικές επικυρώσεις για την ένταξη θα γίνουν από τα κράτη – μέλη», αναφέρει η «Agence Europe».

Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στην έκκληση, που απηύθυνε ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας στα κράτη – μέλη που αντιτίθενται ανοιχτά στην ένταξη της Τουρκίας (όπως η Γαλλία) ή εκείνα που έχουν επιφυλάξεις (όπως η Γερμανία, η Αυστρία και άλλα) να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, όταν ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και να μην προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα ή να μην αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη η πρόταση της Ελλάδας, όπως παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2014, όταν η Ελλάδα θα αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ να διοργανώσει μία Σύνοδο ΕΕ – Βαλκανίων. Στόχος της είναι η υιοθέτηση δημόσιας διακήρυξης που θα περιλαμβάνει ένα «συγκεκριμένο, φιλόδοξο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό στόχο για την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας για τα Δυτικά Βαλκάνια».

express
infognomonpolitics

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ρε ξευτιλισμενη κυβερνηση της ελλαδας αν εισαι ανικανη να κυβερνησεις αυτη τη χωρα αντε φυγε και πηγαινε στα τσακιδια που θα μας φερεις τους μεμετηδες στο κεφαλι,πουλημενα τομαρια που δεν εχετε κανενα ηθικο φραγμο στο ξεπουλημα της χωρας.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    O Ξευτιλισμενος ο Δρουτσας και η ξευτιλισμενη κυβερνηση παρακαλανε την ευρωπη για να κανουν τους σκατοτουρκους ευρωπαιους, για τα ελληνικα θεματα δεν νοιαζονται οι αλητες.Ειμασταν ευρωπαιοι τωρα τα πασοκικα και τα αλλα σκουληκια των εκαστοτε κυβερνησεων μας εκαναν βαλκανιους και σε λιγο θα μας λενε και ελληνοτουρκαλαδες.Το μεγαλο καθαρμα ο γιωργακης αν βαλει την τουρκια στην ευρωπη θα αφησει τα συνορα ελευθερα για να υποδουλωσει την ελλαδα στους τουρκους ανενοχλητα και για να γινει η συνδιαχειρηση του αιγαιου ευκολοτερα.Ανοητοι ελληνες αυτος που σας κυβερναει νοιαζεται για τους τουρκους και οχι για εσας.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΑΠΟΡΕΙΑ…

    ΑΜΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ;;

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΥΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

    ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΤΗΝ ΕΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΤΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΚΟΜΕΝΑΣ..

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΚΑΙΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΠΟΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ..

    ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΧΟΝΟΝΤΕ..

    ΥΣ..ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ

    ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΝΟΤΕΡΟΤΗΤΑ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Καλά, η εικόνα είναι όλα τα λεφτά. Τα λέει όλα. Έφη

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *