Η λίστα των ανεπιθύμητων της ΝΔ

Στο πρόσωπο του Κώστα Μαρκόπουλου «βλέπουν» κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον οργανωτή της κίνησης του «όχι» στα νέα μέτρα που είχαν αποτέλεσμα την διαγραφή από το κόμμα 21 βουλευτών και του Πάνου Καμένου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews την περασμένη Κυριακή πριν την ψηφοφορία στην Βουλή προηγήθηκαν πολλές συναντήσεις του Κώστα Μαρκόπουλου με βουλευτές που ….
σκέπτονταν να ψηφίσουν όχι

Αντίστοιχες συναντήσεις είχαν προηγηθεί και τις προηγούμενες μέρες, πριν ακόμη συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από διαγραφέντες βουλευτές οι οποίοι μετείχαν σε αυτά τα κρίσιμα ραντεβού, ο κ. Μαρκόπουλος είχε πάρει την πρωτοβουλία να συντάξει κείμενο υπέρ του «όχι» στα νέα μέτρα και κατάφερε να αποσπάσει τις υπογραφές πολλών στελεχών.

Αυτός είναι και ο λόγος που εκτιμούν στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος ότι επέδρασε ώστε να μην πιάσουν τόπο σε αρκετούς υποστηρικτές του «όχι» ούτε οι πιέσεις των Γραμματέων του κόμματος και της ΚΟ ούτε και του ίδιου του προέδρου της ΝΔ.

Ταυτόχρονα άλλα στελέχη είχαν δώσει το τελευταίο διάστημα δείγματα φυγόκεντρων τάσεων όπως ο Χρήστος Ζώης ο οποίος σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του BriefingNews κινούνταν πριν λίγες ημέρες μαζί με τον Πάνο Καμένο στην εκλογική του περιφέρεια.

Μάλιστα ο κ. Ζώης εμφανιζόταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αξιοποίηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού αφού θεωρούσε ότι έτσι ο κ. Χαρακόπουλος εξασφάλιζε σημαντικό προβάδισμα στην κοινή εκλογική τους περιφέρεια.

Οι δυο συγκεκριμένοι βουλευτές θεωρούνται persona non gratta για την ηγεσία της ΝΔ με τον Κ. Μαρκόπουλο να συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά και επιτελικά στελέχη να θυμίζουν ότι άσκησε χωρίς επιτυχία στο παρελθόν έντονες πιέσεις για να καταλάβει αρχικά την θέση του Γραμματέα του κόμματος και ύστερα του Γραμματέα της ΚΟ αλλά τον πέρασαν στην στροφή ο κ. Λυκουρέντζος και ο κ. Τασούλας.

Ιδιαίτερη ενόχληση είχε προκαλέσει στον κ. Μαρκόπουλο ο ρόλος του ανθυποψήφιου του στην Εύβοια, Σίμου Κεδίκογλου, ως συνδετικός κρίκος του Α. Σαμαρά με το ρωσικό πολιτικό σύστημα και το επιτελείο του Β. Πούτιν.

Στους ανεπιθύμητους στην ΝΔ ανήκει πλέον και ο Δ. Σταμάτης καθώς του καταλογίζεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον ανθυποψήφιο του στην Αιτωλοακαρνανία, Μάριο Σαλμά, και τον αναβάθμισε σε θέση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Την τετράδα των ανεπιθύμητων για την Λεωφόρο Συγγρού συμπληρώνει ο Σπύρος Γαληνός καθώς συνάδελφοι του στην ΝΔ θεωρούν ότι δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Κάνεις λοιπόν από τους παραπάνω δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σε μια μεταγενέστερη επιστροφή του στην «γαλάζια» παράταξη.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *