Άσκηση, πριν ή μετά το πρωινό ?

Πολλοί αναρωτιούνται αν η πρωινή άσκηση πρέπει να γίνεται πριν ή μετά το πρωινό. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει μία πρόσφατη πρόσφατη έρευνα, που λέει ότι για να επιτύχουμε τη μέγιστη απώλεια κιλών είναι καλύτερο να ασκούμαστε με άδειο στομάχι. Ποιος είναι όμως ο λόγος?

Για να δώσουν απάντηση στο ερώτημα, οι ερευνητές κάναν το εξής απλό πείραμα. Ζήτησαν από 12, σχετικά καλά γυμνασμένους άντρες, να τρέξουν το πρωί (10 π.μ) σε διάδρομο μία συγκεκριμένη απόσταση. Στους μισούς ζητήθηκε να φάνε πριν τρέξουν και στους άλλους μισούς να φάνε πρωινό μετά την άσκηση.

Μετά το πέρας της άσκησης δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα πλούσιο σε θερμίδες σοκολατούχο ποτό. Αργότερα την ίδια μέρα, προσφέρθηκε σε όλους ένα πλούσιο σε ζυμαρικά γεύμα και τους ζητήθηκε να φάνε μέχρι να νιώσουν χορτάτοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας όσοι είχαν ασκηθεί το πρωί με άδειο στομάχι φάγανε λιγότερο. Η Javier Gonzalez, βασική συγγραφέας της έρευνας λέει:

“Για να χάσουμε κιλά είναι απαραίτητο να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε. Η άσκηση αυξάνει τις θερμίδες που καίμε και ή έρευνα μας δείχνει ότι είναι καλύτερο να την κάνουμε το πρωί πριν το πρωινό”

Πηγή:  Άσκηση πριν ή μετά το πρωινό ?

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *