Ειμαι ηλιθιος!

Η περιληπτική ιστορία που ακολουθεί αφορά στην σημερινή πραγματικότητα του άμεμπτου και τέλεια οργανωμένου κράτους της γερμανίας ! Αυτής που μας βοηθάει και θέλει το καλό μας…γιατί “είναι φίλοι μας οι γερμανοί” από παλιά όπως πλέον ξέρετε…!

Η αστυνομία σε πιάνει με 1,94 σε αλκοόλ. δεν σου κάνει τεστ για ελαφρά ναρκωτικά –παρότι επιβάλλεται σε ορισμένες περιπτώσεις να το κάνει (αναλόγως των βαθμών του τεστ αλκοόλ αλλά και της εκπαίδευσης των περιπόλων). σου παίρνει το δίπλωμα οδήγησης για δυο χρόνια και σε υποβάλει σε τεστ ούρων και…..
αίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να εξακριβώσει εάν είσαι ¨καθαρός», αν έκοψες το ποτό.

Στο τέλος κάθε χρόνου και δει τον δεύτερο χρόνο περνάς από ψυχολογικό τεστ ηλιθιότητας!

Εδώ αρχίζεις να πληρώνεις – χωρίς απόδειξη- ψυχολόγο-σύμβουλο ιδιώτη ο οποίος σου δίνει σε χαρτί προς αποστήθιση! ερωταπαντήσεις έτοιμες στις οποίες θα καλεστείς να μάθεις απέξω και ανακατωτά, για να τραγουδήσεις το ‘ποίημα’ στον μιλημένο εξεταστή ψυχολόγο του κράτους που είναι αυτός που θα πιστοποιήσει για σένα ότι δεν είσαι αλκοολικός και δεν θα το ξανακάνεις και θα πρέπει η αστυνομία να σου επιστρέψει το δίπλωμα για να κάνεις τη δουλειά σου, που για δυο χρόνια δεν μπορούσες γιατί δεν οδηγούσες παλιομέθησε!

Η πλάκα αρχίζει από αυτό το χαρτί!

Εκεί μέσα από τις ερωτήσεις πλάθετε μια ιστορία για σένα και τη ζωή σου που κάθε άλλο παρά σε αθωώνει, σε αποποιεί και σε ξαλαφρώνει από τις κατηγορίες του 1,94!

Υπάρχει μια συγκεκριμένη στα γερμανικά που αν μεταφραστεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και θα δείξει αμέσως τη φάρσα που είναι στημένη! πρόκειται περί γερμανικού ναζιστικού χιούμορ προς άπαντες τους πτωχούς τα βαλάντια και του πνεύματος μαζί!

Πρέπει να πεις λοιπόν ότι ξεκίνησες πολύ μικρός σε ηλικία να πίνεις αλκοόλ και πρώτη φορά ήπιες ένα μισόλιτρο μπύρα! μετά φυσικά και συνέχισες (ο λόγος δεν ενδιαφέρει τον ψυχολόγο!) και έφτασες να χρειάζεσαι 700γρ βότκα (που επιτρέπετε να το πεις και με δικά σου λόγια σου λέει ο σύμβουλος !! π.χ αντί για βότκα μπορείς να βάλεις σαν έλληνας ούζο!) και 1,5 λίτρο μπύρα για να είσαι οκ!

Και συνεχίζεις το στόρυ προσπαθώντας να αναφερθείς σε ημερομηνίες που μπορεί και να μην ταιριάζουν αλλά who cares? Αφού είναι μιλημένο το παιδί!, και το λιγότερο που μπορούσες να πιεις από ότι μπορείς να θυμηθείς τώρα είναι 150γρ βότκα και μισό λίτρο μπύρα! με μια λέξη…ΠΡΟΟΔΟΣ!

Λες δηλαδή ευθαρσώς ότι είσαι αλκοολικός αλλά το ξεπέρασες και μάλιστα μέσα από ομαδική ψυχοθεραπεία! και μετά από αυτή τη θεραπεία σε γκρουπ έχεις καταφέρει να μιλάς ανοιχτά για τα προβληματά σου και ότι ναι ήσουν ηλίθιος!

Άσε δε που τώρα πια έχεις κάνει καινούργιους φίλους μέσα απο το γκρουπ αποθεραπείας και έχετε αποφασίσει οοοοολοι εσείς να ζήσετε «καθαροί»!

Και αφού προόδευσες, μετάνιωσες πικρά που ήσουν έτσι, μετά από αυτό που έπαθες και συγκλονίστηκες που έχασες την άδεια οδήγησης για δυο χρόνια και δεν μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου..έχεις μετανιώσει πικρά και δεν θέλεις ούτε να βλέπεις τις παρέες που σε παρέσυραν σε αυτό το φοβερό λάθος!

Στην ερώτηση με τι ασχολείσαι σήμερα απαντάς: είμαι άνεργος!

Και είσαι και «καθαρός» βέβαια !

και πλυμένος!

Τελευταία ερώτηση : «τι θα έλεγε η μάνα σου αν σε έβλεπε να πίνεις ένα ποτήρι σαμπάνια?»

Και η σωστή απάντηση είναι: «δεν θα πει τίποτα γιατί δεν θα με δει ποτέ να πίνω!» «και όλα όσα κατάφερα με το γκρουπ και την αποθεραπεία μου, θα πάνε όλα χαμένα και θα γυρίσω ‘πίσω’…!» μπορείς να δακρύσεις κιόλας ίσως για να είσαι πιο πειστικός..!

Γιατί σε προηγούμενη ερώτηση που ρωτάει κατά πόσο νομίζεις ότι δεν θα ξαναπιείς αλκοολ στη ζωή σου απαντάς κατά 99%!ε, μη σε χάσουν και από πελάτη βρε παιδί μου..!

Στο τεστ ούρων και αίματος το τελευταίο, σου κάνουν και τεστ για ελαφρά ναρκωτικά.

Αν είσαι ‘κόκκινος’ απλά……………………….την έβαψες οικονομικά!

Μαύρο χρήμα για τους μιλημένους και όλοι στο κράτος κάνουν τη δουλεία τους! Εσύ είσαι ευτυχισμένος που έσωσες τον εαυτό σου και φυσικά ευγνώμων προς αυτή τη τέλεια χώρα, που για να ζήσεις όπως πρέπει, πρέπει να παραδεχτείς οτι είσαι ηλίθιος! HEIL!

Aspa

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *