¨Αλλο αναδιάρθρωση και άλλο επαναγορά του χρέους ;

Μιλώντας στο Reuters από το Νταβός της Ελβετίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι
στο τραπέζι των ανεπίσημων συζητήσεων που γίνονται αυτή την περίοδο στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι και το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους.
«Για να….
γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία ιδέα που συζητείται, όχι επισήμως. Η ιδέα, όπως και άλλες, αξίζει κάποια συζήτηση», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Reuters.
Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις της και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ακόμα ότι η ολοκληρωμένη λύση-πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, που αναμένεται τους επόμενους δύο μήνες, θα βοηθήσει να βελτιώσει το κλίμα στις αγορές.
«Αυτό θα μας επιτρέψει κατά τη διάρκεια του έτους, ίσως κατά το τέλος της χρονιάς, να επιστρέψουμε με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας», πρόσθεσε.
Παρατήρησε ακόμα ότι χρειάζεται να ενισχυθούν η «δύναμη πυρός» και η ευελιξία του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης EFSF.

 OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
    ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΠΑΥ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ
    ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ναι, είναι διαφορετικά πράγματα. Ας πούμε οτι χρωστάμε 100 ευρώ σε ομόλογα τα οποία θα λήξουν σε 12 μήνες.
    ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ = θα πληρώσουμε 100 ευρώ σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – ό,τι συμφωνηθεί π.χ. μετά από 18 μήνες θα πληρωθούν 100 ευρώ και θα εξοφλήσουμε το χρέος των 100 ευρώ.
    ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ = έχουμε ΄βρεί΄ τα 100 ευρώ και πάμε και τα αγοράζουμε τα δικά μας ομόλογα -οπου τα βρούμε- στους 8 μήνες αντί των 12. Επειδή τα προαγοράσαμε θα τα παρουμε π.χ.80 ευρώ, Αρα κερδίσαμε 20 ευρώ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *