ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ «ΕΥΩΧΙΑ»

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

“Η Ελλάδα δεν κυβερνιέται δημοκρατικά πια. Κυβερνιέται από τρεις ξένους αξιωματούχους που ταξιδεύουν στην Αθήνα και υπαγορεύει στην κυβέρνηση τι να κάνει. Η βία και η καταστροφή προήλθε από την αφαίρεση των δικαιωμάτων των πολιτών. Αν ήμουν εκεί θα προσπαθούσα να ρίξω αυτό το τερατούργημα που έχει εγκαθιδρυθεί στο λαό. Και στην προσπάθεια της μαριονέτας (Παπαδήμος), να αναγκάσει τους βουλευτές να ψηφίσυν το πακέτο στήριξης τους απείλησε ότι αν δεν το ψηφίσουν θα υπάρχει μια δραματική επιδείνωση στα επίπεδα διαβίωσης. Έχει παρακολουθήσει τι συμβαίνει στον ……….
πραγματικό κόσμο; Το 50% των νέων είναι άνεργοι. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν την Ελλάδα σε μια επανάσταση. Οι Έλληνες πρέπει να απελευθερωθούν” .

Tα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν στην Αλέκα Παπαρήγα, ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, ούτε καν στους αντιμνημονιακούς καθηγητές, που έχουν σηκώσει το λάβαρο της αφύπνισης του ελληνικού λαού. Είναι απόσπασμα απ την ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο, του Άγγλου ευρωβουλευτή FARAGE!!! (τ ακούς κε Παρασύρη, κε Στρατάκη, κα Σκραφνάκη;). Λίγες μέρες μετά σ όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ, διαδηλωτές χόρευαν συρτάκι σε δρόμους και πλατείες, ακριβώς την ίδια στιγμή που οι δρόμοι της πόλης μας είχαν μπλοκάρει λόγω καρναβαλιού και αποκριάτικων πάρτυ, σχολείων, γυμνασίων, ενώσεων, λεσχών και λοιπών κοινωφελών ιδρυμάτων.

Πρώτο θέμα συζήτησης στην πόλη μας είναι αν οι «χοιροκίνητοι» ξαναβρήκαν το «θησαυρό», αν ο δήμαρχος παρακολούθησε το καρναβάλι από το πεζοδρόμιο και όχι από εξέδρα, οι κυριακάτικες εφημερίδες αναλύουν τις δημοσκοπήσεις (πολύ καλό εφεύρημα για να βαυκαλίζονται οι πολίτες ότι η δημοκρατία είναι ζωντανή), και εναγωνίως περιμένουμε τον Πρετεντέρη την επομένη να μας φωτίσει για την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Η αγωνία μας κορυφώνεται για τη στάση του Μπίστη στις επικείμενες(;) εκλογές, ο Σαμαράς έκανε κίνηση ματ με τη διεύρυνση (!!!)- άντε και στη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» με το καλό- και ο ΓΑΠ σε κανονικό «vertigo”, βρίσκεται σε άλλο πλανητικό σύστημα.

Γνωρίζω ότι πολλοί διαφωνούν με τη οπτική μου, γιατί η ζωή συνεχίζεται, αλλά δεν συνεχίζεται όπως την βιώναμε ως τώρα. Αυτή την προσποιητή ευωχία του αποκριάτικου ξεφαντώματος δεν τη συμμερίζομαι. Δε δέχομαι οι «διαδηλωτές» της Κυριακής να μεταβάλλονται σε «καρναβαλιστές» τη Δευτέρα. Προφανώς μεταξύ της «εθνικής κατάθλιψης» και της «εθνικής αφασίας», υπάρχει και κάτι ενδιάμεσο. Κι αυτό είναι η ευθύνη, η επίγνωση της κατάστασης, που οφείλουμε να τη μεταδώσουμε και στα παιδιά μας, γιατί αυτά θα βρουν μπροστά τους τα «τείχη». Η τήρηση του πιθανού «Διονυσιακού» εθίμου θα μπορούσε να γίνει –ειδικά φέτος- με φειδώ, ειδικά όταν οι Δήμοι θα κατασπαταλήσουν χρήματα τη στιγμή που τεράστιες ομάδες πληθυσμού θα υποφέρουν.

Θεωρώ αφύσικο να ακούγονται φωνές συμπαράστασης σε όλη την Ευρώπη από πολιτικούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες και ακριβώς την ίδια στιγμή να αγωνιώ αν το μασκέ πάρτυ θα χει επιτυχία ή όχι. Δε μ ενδιαφέρει ο σχολιασμός της στάσης μου απ τo «Spiegel», αλλά ο εγωισμός μου και η συνείδηση μου. Η εικόνα μιας κοινωνίας του «χαβαλέ» είναι το απόλυτο άλλοθι, για όλους εκείνους που τη χειραγωγούν. Τους προσφέρουμε το ακριβώς αντίστοιχο επιχείρημα, με αυτό που φαντάζομαι πως θα έχουν οι Άγγλοι για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, μετά την κλοπή απ το αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας!!!

tonoikaipnevmata.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *