ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ; Δείτε τι έπαθε η Ζιμπάμπουε που δεν πλήρωσε το ΔΝΤ

Η Κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε την απονομισματοποιήση του δολαρίου της χώρας, η οποία θα συμβεί από τις 15 Ιουνίου
μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου…
σύμφωνα με την κινεζική κρατική εφημερίδα, Xinhua.

Το τραπεζικό κοινό θα πρέπει να επισκεφθεί τις τράπεζές του και να εξασφαλίσει τις ισοτιμίες που είχε στους λογαριασμούς του. Έχουμε συναλλαγές με τις τράπεζες και εξακολουθούν να έχουν όλες τις πληροφορίες, που εμείς, ως Κεντρική Τράπεζα, νομιμοποιήσαμε συμβολαιογραφικά,” δήλωσε ο επικεφαλής της Reserve Bank της Ζιμπάμπουε,

John Mangudya.

Η διαδικασία θα απαλείψει χρήματα από το τραπεζικό σύστημα της χώρας, η οποία τώρα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό δολαρίων, νοτιοαφρικανικών rands, και μποτσουανικών pulas, σε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε πέρα ​​από την τρομακτική περίοδο του υπερπληθωρισμού που σημειώθηκαν το 2008.

Ενώ το επίσημο ποσοστό πληθωρισμού κατά την περίοδο αυτή καταγράφηκε σε 231.000.000%, άλλοι αναλυτές σημειώνουν ότι το πραγματικό ποσοστό πληθωρισμού ήταν μεγαλύτερο από 4.000.000.000%.

Η εφημερίδα Xinhua αναφέρει ότι κάθε τραπεζικός λογαριασμός που περιέχει μεταξύ μηδέν και 175 τετράκις εκατομμύρια δολάρια της Ζιμπάμπουε, θα λάβει μια πληρωμή πέντε δολαρίων!

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε που συσσώρευαν τους λογαριασμούς στο σπίτι, θα λάβουν $1 για 250 τρισεκατομμύρια χαρτονομίσματα που εκδόθηκαν το 2008, και αντίστοιχα για όσα εκδόθηκαν το 2009!

Η οικονομία της Ζιμπάμπουε έπεσε σε μια κατάσταση υπερπληθωρισμού υπό την ηγεσία του δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος της χώρας από το 1987.

Ο Μουγκάμπε έστειλε την οικονομία της Ζιμπάμπουε σε μια δίνη, εφαρμόζοντας ελέγχους τιμών και τυπώνοντας ασταμάτητα ρευστό. Έχει πει χαρακτηριστικά, «όπου δεν υπάρχουν τα χρήματα για έργα, θα τα τυπώσουμε”!

trikalazoom.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *