Η τρόικα απαιτεί και ο Παπαδήμος αφήνει ανοικτό την επιβολή και νέων μέτρων

Νέος γύρος διαβουλεύσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση ξεκινά από σήμερα για την κυβέρνηση, την ώρα που εντείνονται οι φήμες και οι συζητήσεις για λήψη νέων μέτρων για την κάλυψη των δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά την……
ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, χαρακτήρισε καλούς τους οιωνούς για τη διαδικασία, ενώ τόνισε ότι επιδιώκεται να υπάρξει όσο τον δυνατόν υψηλότερη συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι το γεγονός πως στα συμπεράσματα της Συνόδου αποσαφηνίζεται ότι το ελληνικό PSI είναι μοναδική περίπτωση που δεν θα επαναληφθεί, θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Στο μεταξύ, συνομιλίες ξεκινούν και με την τρόικα για τη σύνταξη του προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός στο τέλος της περασμένης εβδομάδας επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις συζητήσεις που γίνονται για την ενδεχόμενη επιβολή νέων μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα υπέρμετρα ελλείμματα, πλην, όμως, άφησε και ο ίδιος ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό, στην περίπτωση που δεν εφαρμοσθούν πλήρως τα ήδη ληφθέντα μέτρα.

dailynews24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *