Άγριο ”χέρι” από τις Η.Π.Α στην Γερμανία για την ανάπτυξη

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού με ασυνήθιστα πιεστικό τρόπο ζήτησε από την Γερμανία ενίσχυση των επενδύσεων για να συμβάλουν στην ανάπτυξη.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού επέμεινε ότι η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά την οποία οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα την οικονομική επιβράδυνση στην ευρωζώνη.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε “στη σημασία της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων”, ανακοίνωσε το υπουργείο. “Ο κ. Λιού ζήτησε πιεστικά από τους γερμανούς και τους ευρωπαίους αξιωματούχους να ενισχύσουν την εσωτερική ζήτηση χάρις στον κατάλληλο συνδυασμό δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, καθώς και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”.

Ο Τζακ Λιού επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει επιτακτικά εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον, ζητώντας από τις χώρες με “ισχυρό πλεόνασμα” να επέμβουν “δυναμικά” για να συμβάλουν στην παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με τη διατύπωση της τελευταίας εξαμηνιαίας έκθεσης για τη διεθνή οικονομική πολιτική, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Στα μέσα του Οκτωβρίου στο Βερολίνο, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απορρίψει τις εκκλήσεις για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων δηλώνοντας ότι “η δημιουργία χρέους στη Γερμανία δεν θα δημιουργήσει ανάπτυξη στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *