Απολυτήριο από το Λύκειο χωρίς εξετάσεις

Ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Παιδείας ώστε οι μαθητές που τελειώνουν το Ενιαίο Λύκειο και δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΑΕΙ να παίρνουν το απολυτήριό τους χωρίς να υποχρεώνονται να λαμβάνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά μόνο στις ενδοσχολικές.

Το απολυτήριο που θα αποκτάται με ….
συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων σε ενδοσχολικό επίπεδο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στόχος της ρύθμισης είναι να ικανοποιηθεί πάγιο αίτημα πολλών τελειοφοίτων, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να φοιτήσουν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον τίτλο απόλυσης της βαθμίδας αυτής και να στραφούν σε επαγγελματική ενασχόληση μετά την αποφοίτησή τους.
Στους κατόχους του απολυτηρίου θα δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα έτη να πραγματοποιήσουν σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχοντας στις εξετάσεις των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Τάξης Γενικού Λυκείου και, σύμφωνα με τη βαθμολογία τους, να διεκδικήσουν θέση σε σχολές επιλογής τους.
Η ρύθμιση θα ισχύσει από τη φετινή σχολική χρονιά για τους αποφοίτους των λυκείων, που ανέρχονται περίπου σε 80.000 ετησίως. Μέχρι τώρα προβλέπεται ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου μπορούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εφόσον αποκτήσουν το απολυτήριο μετά τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και με βάση τη βαθμολογική τους επίδοση σε αυτές.

Ν. ΤΡΙΓΚΑ

ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    Το σχεδιο του Μαλακνδρεα ηταν να τελειωνουν ολοι το λυκειο για να "στελεχωσει" το δημοσιο με τον καθε αμορφτωτο που δεν ηξερε τα στοιχειωδη, ετσι διοριζονταν ως οδηγοι η δεν ξερω τι και επαιρναν κατι μισθους τρεις και πεντε χιλιαδες ευρω τη στιγμη που οι γιατροι και οι καθηγητες επαιρναν ψιχουλα. Ειναι δυνατον να απαγορευεται να αφησεις μαθητη στην ιδια ταξη;;;; η κατασταση ειναι τραγικη, ειδικα τωρα με τους μεταναστες υπαρχουν παιδια στην ταξη που δεν ξερουν τι ειναι το τριγωνο!!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Συμφωνώ με 3:34.Υποχρεωτική εκπαίδευση είναι μέχρι το γυμνάσιο.Στο Λύκειο πρέπει να δίνουν εξετάσεις εισαγωγής σε βασικά μαθήματα,Ελληνικά ,μαθηματικά,φυσική.Με το να έρχονται όλοι στο Λύκειο οι μαθητές αυτοί δέν κερδίζουν τίποτα.Είμαι 30 χρόνια καθηγητής και η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει.Δεν μπορεί να γίνει μάθημα με μαθητές που δεν γνωρίζουν βασικές πράξεις αριθμητικής.Να καταργηθεί ο Μ.Ο 9,5 στα μαθήματα για να περνάει τη τάξη ο μαθητής,με ένα 19 στα θρησκευτικά μπορεί να περάσει μέχρι και πέντε μαθήματα κάτω απο τη βάση.Πως να διδάξεις ερευνητική εργασία σε αυτά τα παιδιά;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Το απλό θα ήταν να αλλάξουν την υπάρχουσα σειρά. Πρώτα να παίρνουν το απολυτήριο και μετά να δίνουν εξετάσεις. Τι το πιο απλό?
    Ο λόγος που το εφαρμόζουν ως έχει από εφέτος είναι άλλος και πολύ πιο πονηρός.
    α) Ξεκαθαρίζω νωρίς πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι τη φετινή χρονιά.
    β) Στους εναπομείναντες υπολογίζω το ποσοστό αποτυχόντων.
    γ)Υπολογίζω εύκολα πόσα τμήματα Πανεπιστημιακά θα κλείσω.
    δ) Υπολογίζω πόσους πανεπιστημιακούς θα χρειαστώ.
    ε)Προγραμματίζω πόσα εξεταστικά κέντρα θα μειώσω.
    ζ)Υπολογίζω πόσους επιτηρητές και διορθωτές θα χρειαστώ.
    η) Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι γλίτωσα αρκετά κονδύλια!
    θ)Βγάζω στην παραγωγή γρήγορα τους δεκαοχτάρηδες. Τώρα σε πια παραγωγή θα βγουν, ούτε ο γονιός το ξέρει αλλά ούτε και ο Θεός ο ίδιος!
    ι)Όσο για το κράτος, τι το νοιάζει! Σήμερα να γλιτώσουμε κάποια ευρώ κι αύριο τι θα γίνει ποιος νοιάζεται? Τα δικά του παιδιά είναι? Ξένα είναι! Ελληνόπουλα είναι! Ας είναι καλά τα παιδιά του, τα καλά του παιδιά, τα παιδιά της Υπατίας! Εκεί δόθηκαν απλόχερα τα 100.000 ευρώ, αλλά για τα ελληνόπουλα τα μετράμε με το σταγονόμετρο!
    Να τους διαολοστείλω? Δε θα κερδίσω τίποτα! Αυτοί είναι ικανοί και στην κόλαση ακόμα να βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να περάσουν καλά!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ.
    ΚΑΝΑΜΕ 9ΕΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΓΙΑΤΙ;
    ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ:
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ – ΟΙ ΑΝΔΙΑΦΟΡΟΙ – ΟΧΙ, ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
    ΕΙΑΝΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *