τρόποι «σπιτικής» διασκέδασης με την παρέα σας

Επιστροφή στα βασικά. Ή αν θέλετε, επιστροφή σε φοιτητικό mood –εκείνο που μας επιτρέπει να καθόμαστε επί ώρες σε ένα σαλόνι με φίλους και να μην καταλαβαίνουμε πότε ξημέρωσε, να απορούμε πώς βρέθηκαν τόσα άδεια κουτάκια μπύρας στο τραπέζι και γιατί δεν εφαρμόζουμε την «έξοδο σε σπίτι» συχνότερα. …
Αυτό επιτάσσουν τα νέα δεδομένα κρίσης, κι εμείς δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια: Γλιτώνουμε ευρώ από τις εξόδους και φροντίζουμε –με 25 διαφορετικούς τρόπους- τις «εισόδους» μας. Πλέον δεν μπορούμε να πηγαίνουμε όπου θα θέλαμε για να ξενυχτήσουμε, ας πουμε στα μπουζουκια, στον Παντελίδη ή στο σιδεράδικο

Home (&) cinema Ένα DVD player είναι αρκετό για να φάνε τα μάτια… ταινίες και να περάσετε με την παρέα σας κινηματογραφικές βραδιές, χωρίς να «χρυσώσετε» τα multiplex. Πάρτε μερικές ιδέες για να οργανώσετε καλύτερα το προσωπικό σας cine-party.

– Διοργανώστε ταινιάδες. Οι θεματικές βραδιές αποδεικνύονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χορταίνετε θέαμα χωρίς κανένα κόστος. Τι λέτε για μαραθώνιο «Lord of the Rings» βλέποντας «μονοκοπανιά» τα τρία έπη του Peter Jackson; Μπορείτε, επίσης, να επικεντρωθείτε σε έναν σκηνοθέτη ανά βραδιά, ώστε να εντρυφήσετε στο έργο του, για να μην μένετε βουβοί όταν σε μια παρέα συζητούν για την σημειολογία στις ταινίες του Bergman ή για το σασπένς του Χίτσκοκ.

– Άλλη μια ιδέα –εφαρμοσμένη με επιτυχία- είναι ο μαραθώνιος IMDb: Βάλτε ως στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο να έχετε δει όσες περισσότερες ταινίες από το top 100 του IMDb μπορείτε. Στο τέλος του χρόνου, σίγουρα εσείς και η παρέα σας θα ξέρετε περισσότερα για την έβδομη τέχνη. Δείτε περισσότερες ιδέες για ταινιάδες σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life εδώ.

– Βάλτε στο DVD player αγαπημένες σειρές. Τα αξεπέραστα «Φιλαράκια» είναι ό,τι πρέπει για χαλαρά απογεύματα με την παρέα, ενώ οι γυναικοπαρέες σίγουρα θα έχουν άπειρες αφορμές για σχόλια, συσχετίσεις, στιλιστικές αναφορές, βλέποντας κύκλους από το «Sex and the City».

– Νοικιάστε από το video club μία από τις πιο πρόσφατες blockbuster κυκλοφορίες, ετοιμάστε μόνοι σας popcorn και νιώστε «σαν στο σινεμά σας». Συνολικό κόστος: δύο ευρώ και κάτι ψiλά. Η εναλλακτική: τουλάχιστον 10 ευρώ για ανάλογη ταινία στους κινηματογράφους με το τσιμπημένο εισιτήριο και την καντίνα-φαρμακείο.

Παιχνίδια κατ’ οίκον Από το παραδοσιακό «χαρτάκι» μέχρι και τα video games τελευταίας γενιάς, το παιχνίδι είναι πάντα συστατικό μιας διασκεδαστικής συγκέντρωσης.

– Δοκιμάστε την παλιά καλή λύση των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Γνώσεις, μνήμη, αδιακρισία, όλα «παίζουν» στο τραπέζι και τα αίματα ανάβουν. Ετοιμάστε καφέ, ξεκινήστε το παιχνίδι και δώστε το μήνυμά σας στα πανάκριβα café που χρεώνουν ένα τσάι με φίλους 5 ευρώ. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις για ενδιαφέροντα και πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια από παλιότερο δημοσίευμα του in2life.

– Οι 52 κάρτες με τα νούμερα και τις φιγούρες ήταν ανέκαθεν σύμβολο της παρέας –και του τζόγου, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει. Μοιράστε την τράπουλα και αφήστε το πόκερ, την μπιρίμπα, ακόμα και την… «αγωνία» να κάνουν τα υπόλοιπα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *