Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Στην Αθήνα επιστρέφει την επόμενη Δευτέρα η τρόικα, για μια από τις πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις, η προετοιμασία των οποίων είχε φέρει αγώνα δρόμου για την ελληνική πλευρά καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόκειται για την πέμπτη, και ενδεχομένων τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που αυτή τη φορά δεν θα κρίνει μόνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης 7,1 δισ. αλλά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και τη βιωσιμότητα του χρέους, που αποτελούν το βασικό δίπολο για έξοδο ή μη από την κρίση.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν το πρώτο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, την επόμενη Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται εντός της εβδομάδας για να προετοιμάσουν το έδαφος των συνομιλιών.

Για την ώρα, τα βλέμματα στρέφονται στο Βερολίνο, όπου αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις σε διμερές επίπεδο, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ. Οι κακές επιδόσεις της χώρας μας στο μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής, θα τεθούν από την Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

Όποια απόφαση για το χρέος θα ληφθεί στο μέλλον, οπότε θα υπάρξουν και πολλές κυβερνήσεις που θα το διαχειριστούν, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ο οποίος προέβλεψε ότι θα στηθούν κάλπες τον επόμενο χρόνο, ενώ για την όποια εμπλοκή του κόμματος στην κυβερνητική προσπάθεια έθεσε ως προϋπόθεση συμφωνία πάνω στο προγραμματικό σχέδιο που εκπονεί το Ποτάμι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *