Ανακοινώνει κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ

Τις θέσεις της κατά της πώλησης μεριδίου μετοχών από το Δημόσιο καθώς και, πιθανότατα, πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ΓΕΝΟΠ.
Η πώληση «πακέτου» έως 17 % των μετοχών της ΔΕΗ, το 2012, (ώστε το ποσοστό του Δημοσίου να περιοριστεί από 51 σε 34 %) περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής του υπουργείου Οικονομικών, οι λεπτομέρειες του….
οποίου θα εξειδικευθούν ως τις 15 Μαΐου. Το πρόγραμμα προβλέπει πάντως διατήρηση δημοσίου ελέγχου και μάνατζμεντ της ΔΕΗ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η πρόβλεψη για ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων εταιριών, προκειμένου οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ να αποκτήσουν πρόσβαση στο 40 % της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος.

Θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη.

Η θέση του ΥΠΕΚΑ, όπως την έχει εκφράσει η υπουργός κα Τ. Μπιρμπίλη είναι ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν ταυτόχρονα και οι δύο διαδικασίες (παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής και μετοχοποίηση), καθώς η παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής θα οδηγήσει μείωση της αξίας της μετοχής και της εταιρίας.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ

    5.49 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ 'ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ' ΧΟΡΔΗ ? ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΘΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΙΝΑΞΕΙΣ…ΜΑ…..ΚΑ

    Reply
  3. ΔΙΓΕΝΗΣ

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΔΕΛΛΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αλλο ειναι τα βολεμενα πασοκοσκυλα

    και αλλο η ΔΕΗ που ανηκει στους ελληνες και θελουν να την πουλησουν σ αυτους που μας καταντησαν ετσι

    Reply
  5. agistri

    Διγενή …πρέπει να είσαι και πολύ ….

    Πρόταση προς τα Ασφαλιστικά ταμεία.
    Μιας και υποχρεώθηκαν από τις κυβερνήσεις με το ζόρι να αγοράσουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ( 10 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΙΚΑ γνωρίζω καλά) να τα ξεφορτωθούν αντικαθιστώντας τας με μετοχές της ΔΕΗ, οπότε και το 17% να περάσει στην περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
    Εδώ όμως χρειάζεται η θετική απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *