Η Δημοκρατία επειδή θα κατακτηθεί δεν θα ξανά εκπέσει

Στεφανία Λυγερού


Η πτώση της χούντας το ‘73 ήταν μια νίκη δοσμένη στο πιάτο.
Όταν κάτι υψηλό δεν το κερδίσεις με την αξία σου, αντί…

να γίνεις άριστος γίνεσαι ούννος.

Έδωσαν την νίκη στον λαό για να βάλουν οι ξένες δυνάμεις στην εξουσία αυτούς που θα τους έφερναν το αποτέλεσμά τους. Δεν είναι τυχαίο που ακριβώς από τότε όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, υπακούοντας εντολές “άνωθεν”, δουλεύουν στοχευμένα προετοιμάζοντας αυτό που σήμερα ζούμε.

Επίσης, το ότι ο λαός έφτασε να χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς, μέσα σ’ αυτό το διάστημα των 30 χρόνων, ήταν το αποτέλεσμα της έτοιμης νίκης. Όταν κάτι πολύ δύσκολο το κερδίζεις εύκολα γίνεσαι θρασύς, νομίζεις ότι όλα σου ανήκουν, οπότε και καταντάς αυτό το άπληστο, χωρίς αξίες ον που ήταν ο χθεσινός άνθρωπος. Φαίνεται κι από το εξής άλλο παράδοξο, οι σημερινοί γέροντες δεν είναι σοφοί αλλά εξυπνάκηδες (εντελώς παρά φύση φαινόμενο και δεν νομίζω να έχει παρατηρηθεί άλλοτε στην ιστορία).

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα του θράσους που φέρνει η τσάμπα νίκη, η Δημοκρατία που δεν άξιζαν να τους δοθεί.

Α, κι αν δεν σου φύγει ο κώλος για να φέρεις ένα αποτέλεσμα, δεν καταβάλεις κανενός είδους προσπάθεια μετά για να το διασφαλίσεις. Γι’ αυτό και κανείς δεν κοπτόταν να τους σταματήσει όταν γινόταν φανερή η εκτροπή του πολιτεύματος.

Σήμερα κανείς δεν θα μας σώσει, θαύματα δεν θα παίξουν, νίκη ετοιματζίδικη δεν θα μας δοθεί. Ο καθένας μας είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί μέχρι εσχάτων, ΚΑΙ είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε ΟΛΟΙ. Αυτή τη φορά δεν θα παλέψουν λίγοι για να σωθούν οι πολλοί, για να γίνει η νίκη.. κατάκτηση του λαού. 

Τότε την Λευτεριά μας θα την αξίζουμε, και θα ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων, και (πρώτη φορά στην ιστορία) την κανονική Δημοκρατία θα θέσουμε, αλλά/και λυσσαλέα θα προστατεύσουμε το αποτέλεσμα που φτύσαμε αίμα για να φέρουμε.

Επειδή η Δημοκρατία θα κατακτηθεί 1. θα ανυψωθεί στο υψηλότερό της επίπεδο και 2. δεν θα ξανά εκπέσει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *