Μεγάλη Αποκάλυψη: Θα υπάρξουν επιδημίες: ΓΙΑΤΙ ξεσπούν τόσες θανατηφόρες ασθένειες σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Οι Έμπολα, Marburg,ο εντεροϊός και ο ιός Chikungunya – οι ασθένειες αυτές δεν ήταν καν στο ραντάρ των περισσότερων ανθρώπων του 2014, αλλά τώρα ο καθένας από αυτούς έχει γίνει είδηση.
Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι τόσο πολλές οι θανατηφόρες ασθένειες που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Υπάρχει κάποιο είδος σύνδεσης, ή οι τόσες πολλές φρικτές ασθένειες που προκύπτουν μονομιάς αποτελούν μόλις μια γιγαντιαία σύμπτωση; Και αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή.
Για παράδειγμα, υπάρχουν σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις του ιού Chikungunya στην Κεντρική και Νότια Αμερική, και οι αρχές προβάλλουν ότι θα υπάρξουν εκατομμύρια περισσότερες περιπτώσεις μες στο 2015.Ο αριθμός των υποθέσεων Έμπολα συνεχίζει να αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, και τώρα μια ακόμη πιο θανατηφόρα ασθένεια (Marburg) έχει ξεσπάσει στην Ουγκάντα.Έχουμε περάσει δεκαετίες χωρίς να βιώσουμε μια μεγάλη παγκόσμια πανδημία, και πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στη σύγχρονη εποχή μας.
Τώρα, όμως, θα μπορούσαμε δυνητικά να δούμε αρκετές απολύτως καταστροφικές ασθένειες να συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη την ίδια στιγμή.
Τη Δευτέρα, ενημερωθήκαμε ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάδοσης ιού Έμπολα στην Ευρώπη έχει ήδη συμβεί. Μια νοσοκόμα στην Ισπανία που περιέθαλπε ένα ζευγάρι που ήταν ασθενείς Έμπολα, έχει προσβληθεί και η ίδια από τη νόσο …
Ένας βοηθός νοσοκόμας στην Ισπανία είναι το πρώτο πρόσωπο που έγινε γνωστό ότι έχει προσβληθεί από Έμπολα έξω από την Αφρική στο τρέχον ξέσπασμα.
Η Ισπανή υπουργός Υγείας Ana Mato ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η διάγνωση επιβεβαίωσε ότι η βοηθός έχει τον ιό.
Η γυναίκα βοήθησε στη θεραπεία έναν ισπανο ιεραποστολο και έναν Ισπανό ιερέα, και οι δύο από τους οποίους είχαν συνάψει Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Και οι δύο έχασαν τη ζωή τους μετά την επιστροφή τους στην Ισπανία.
Αξιωματούχοι Υγείας είπαν ότι η γυναίκα ανέπτυξε συμπτώματα στις 30 Σεπτεμβρίου Δεν εισήχθη στο νοσοκομείο μέχρι αυτήν την εβδομάδα.Το μοναδικό σύμπτωμα της ήταν ο πυρετός.
Σε πόσους ανθρώπους μετέδωσε τον ιό πριν διαγνωστεί σωστά;
Εν τω μεταξύ, ο ιός Έμπολα συνεχίζει να μαίνεται εκτός ελέγχου στη Δυτική Αφρική. Πρέπει να αναφερθεί ότι στη Σιέρα Λεόνε προστέθηκαν 121 νέοι θάνατοι Έμπολα στο συνολικό αριθμό των νεκρών σε μία μόνο ημέρα. Εάν ο ιός Έμπολα συνεχίσει να εξαπλώνεται με εκθετικό ρυθμό, είναι αναπόφευκτο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη Δυτική Αφρική με τον ιό και θα τη μεταδώσουν σε άλλα μέρη του πλανήτη.
Στην πραγματικότητα, αυτό αυτό που αναφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα ήταν ότι οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «μια πιθανότητα 50 % ότι ο Έμπολα θα μπορούσε να φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 24 Οκτώβρη …
Οι ειδικοί ανέλυσαν το μοτίβο της εξάπλωσης της νόσου, σε συνδυασμό με τα δεδομένα κίνησης αεροπορικών εταιρειών,κι έκαναν την αναπάντεχη πρόβλεψη ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να φτάσει στη Βρετανία στις 24 Οκτωβρίου.
Ισχυρίζονται ότι υπάρχει 50% πιθανότητα ότι ο ιός θα πλήξει τη Βρετανία μέχρι την ημερομηνία αυτή και 75% πιθανότητα ότι θα μπορούσε να εισαχθεί στη Γαλλία, καθώς η πιο θανατηφόρα επιδημία στην ιστορία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.
Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ασθένεια, η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 3.400 ζωές από τον Μάρτιο και το ποσοστό θνησιμότητας του φθάνει στο 90%.
Έχω γράψει εκτενώς για τον Έμπολα, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος ιός που κάνει πρωτοσέλιδα την παρούσα εποχή.
Κάτω στην Ουγκάντα, ένας άνθρωπος μόλις πέθανε από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Marburg …
Ένας άνθρωπος πέθανε στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα μετά το ξέσπασμα του Marburg,μιας ιδιαίτερα μολυσματικής ασθένειας με πυρετό και αιμορραγία,παρόμοια με τον Έμπολα, ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή, προσθέτοντας ότι συνολικά 80 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του είχαν τεθεί σε καραντίνα.
Ο Marburg ξεκινά με μια σοβαρή κεφαλαλγία που ακολουθείται από αιμορραγία και οδηγεί σε θάνατο το 80% ή και μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων σε περίπου εννέα ημέρες. Είναι από την ίδια οικογένεια των ιών, όπως ο ιός Έμπολα, που έχει σκοτώσει χιλιάδες στη Δυτική Αφρική τους τελευταίους μήνες.
Δεν υπάρχει εμβόλιο ή ειδική θεραπεία για τον ιό Marburg, ο οποίος μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών όπως το σάλιο και το αίμα ή από την επαφή με μολυσμένα άγρια ζώα όπως πιθήκους.
Ο ιός Marburg είναι μια εντελώς φρικτή ασθένεια, και πολλοί θεωρούν ότι είναι ακόμα πιο θανατηφόρα από ότι ο ιός Έμπολα. Αλλά το γεγονός ότι σκοτώνει τα θύματα τόσο γρήγορα μπορεί να διαδίδεται με την ίδια ταχύτητα όσο ο Έμπολα.
Θα δείξει.
Εν τω μεταξύ, μια ασθένεια που ακούγεται πολύ παρόμοια με τις Έμπολα και Marburg έχει εμφανιστεί στη Βενεζουέλα και οι γιατροί εκεί δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται …
<> παραδέχτηκε ο Duglas León Natera, πρόεδρος της Βενεζουέλας της Ιατρικής Ομοσπονδίας.
Σε αρχικά στάδια της, η ασθένεια παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού και σημάδια πάνω στο δέρμα, και στη συνέχεια παράγει μεγάλες φυσαλίδες και εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο της Φυσικής της περιοχής Aragua, όπου αναφέρθηκαν οι πρώτες περιπτώσεις.
Στη συνέχεια, πολύ γρήγορα, οι ασθενείς πάσχουν από αναπνευστική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια και νεφρική ανεπάρκεια. Οι γιατροί της Βενεζουέλας δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν ποια είναι η ασθένεια, πολλώ δε μάλλον τον τρόπο καταπολέμησής τους.
Γιατί δεν μπορούμε να ακούσουμε περισσότερα για αυτό στις ειδήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης;
Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες,ο εντεροϊός D-68 έχει “αρρωστήσει” εκατοντάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί σε 43 διαφορετικές χώρες, ενώ πολλά παιδιά έχουν παραλύσει από αυτό, και ένα αγόρι στο New Jersey έχει πεθάνει …
Γονείς στο New Jersey ανησυχούν μετά από μια κατάσταση ιατροδικαστής που διέγνωσε έναν ιό που προκαλεί σοβαρή ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος σε ολόκληρη τη χώρα και είναι υπεύθυνη για τον θάνατο ενός 4χρονου αγοριού.
Του Hamilton Township ο αξιωματικός υγείας, Jeff Plunkett, δήλωσε στον ιατροδικαστή του Mercer County πως διέγνωσε ότι ο θάνατος του Eli Waller ήταν το αποτέλεσμα του εντεροϊού D-68. Ο Waller, ο νεότερος απότο σύνολο των τριών, πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ο ιός έχει προσβάλλει περισσότερα από 500 άτομα σε 43 πολιτείες και την Ουάσιγκτον, -σχεδόν όλοι τους παιδιά.Ο Waller είναι ο πρώτος θάνατος στο New Jersey που συνδέεται άμεσα με τον ιό.
Το CDC φαίνεται να μην έχουν καμία ιδέα για το πώς να περιοριστεί η εξάπλωση του εντεροϊού D-68.
Γιατί, λοιπόν, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού Έμπολα;
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο ιός Chikungunya βρίσκεται σε επίπεδα πανδημίας σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική.
Δεν έχουν ακούστεί πολλά σχετικά με αυτή την ασθένεια στις ΗΠΑ, αλλά πλέον πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί …
Μια βασανιστική ασθένεια από τα κουνούπια που έφθασε πριν από λιγότερο ένα χρόνο στην Αμερική μαίνεται σε όλη την περιοχή, πηδώντας από την Καραϊβική προς την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, και μολύνοντας περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη αναδυθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα καλά νέα είναι ότι πολύ λίγοι άνθρωποι στην πραγματικότητα πεθαίνουν από την ασθένεια αυτή.
Τα κακά νέα είναι ότι σχεδόν ο καθένας που περνά αυτή την ασθένεια αισθάνεται σαν να πεθαίνει.
Σε ένα προηγούμενο άρθρο, έγραψα για τον έντονο πόνο που περνούν τα θύματα. Σύμφωνα με το Slate, το όνομα του ιού που αρχικά «προέρχεται από μια λέξη Makonde σημαίνει « αυτό που λυγίζει επάνω, «αναφερόμενος στις συσπάσεις που οι πάσχοντες βάζουν τον εαυτό τους να κάνουν λόγω του έντονου πόνου στις αρθρώσεις.»
Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των περιπτώσεων του ιού Chikungunya είναι απολύτως εκρηκτικός. Απλά δείτε το παρακάτω απόσπασμα από μια πρόσφατη έκθεση στο Fox News …
Στο Ελ Σαλβαδόρ, οι αξιωματούχοι υγείας αναφέρουν σχεδόν 30.000 ύποπτες περιπτώσεις, απ’τις οποίες πάνω από 2.300 στις αρχές του Αυγούστου, και τα νοσοκομεία γεμίζουν με ανθρώπους με τα αποκαλυπτικά σημάδια της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων του πόνου που είναι τόσο επίμονος και σκληρός που μπορεί να είναι για κάποιον δύσκολο ακόμη και να περπατήσει.
«Ο πόνος είναι απίστευτος», είπε ο Catalino Castillo, ένας 39 χρονος που αναζητά θεραπεία στο νοσοκομείο του San Salvador.”Έχουν περάσει 10 ημέρες και δεν έχει ηρεμήσει”
Αξιωματούχοι της Βενεζουέλας ανέφεραντουλάχιστον 1.700 περιπτώσεις, από την Παρασκευή, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Η γειτονική Κολομβία έχει περίπου 4.800 περιπτώσεις, αλλά τα σχέδια του υπουργείου υγείας αναμένονται να υπάρξουν περίπου 700.000 από τις αρχές του 2015.
Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό;
Γιατί τόσες πολλές απολύτως φρικτές ασθένειες αναδύονται όλες ταυτόχρονα;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *