Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Πτωχός στην Μεσσηνία

Ο Δημήτρης Πτωχός βάζει τέλος στα σενάρια περί επικείμενης υποψήφιάς του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Μεσσηνία. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Θάρρος και την δημοσιογράφο Βίκυ Βετουλάκη ξεκαθαρίζει το τοπίο πως δεν είναι στα σχέδια του να…..
κατέβει για βουλευτής.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη όπως την δημοσίευσε η Μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος»

Μία υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές δεν είναι στα σχέδια του μηχανολόγου – μηχανικού, Δημήτρη Πτωχού, γιου του αείμνηστου δημάρχου Μεσσήνης Παύλου Πτωχού και στενού συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Τους τελευταίους μήνες, και ιδιαίτερα από τη νέα χρονιά, το όνομα του Δημήτρη Πτωχού «φιγουράρει» σε όλες τις συζητήσεις και τα σενάρια για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μεσσηνία. Σήμερα ο ίδιος, μιλώντας στο «Θάρρος», ξεκαθαρίζει το τοπίο και δηλώνει ανοικτά πως δεν είναι στα σχέδιά του να είναι υποψήφιος.

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας και αυτός που ανέλαβε, με εντολή του προέδρου, τη μετακόμιση των γραφείων του κόμματος, την ανανέωση του σήματός του και τη δημιουργία μίας σύγχρονης διαδραστικής διαδικτυακής πύλης.

-Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε μια πιο ενεργή συμμετοχή του Δημήτρη Πτωχού στα κοινά. Εκτός από το «μικρόβιο της πολιτικής» που σίγουρα σας έχει εμφυσήσει ο αείμνηστος πατέρας σας, Παύλος Πτωχός, ποιο άλλο στοιχείο ήταν αυτό που σας έκανε να αναλάβετε ενεργή δράση;

Πιστεύω στο όραμα του Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύω στην ιδέα, ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ένα νέο όραμα και ένα νέο τρόπο σκέψης. Ζούμε τον πυρήνα μιας μεγάλης κρίσης και σε έναν τέτοιο καιρό πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτό που μπορούμε κι αυτό που αντιστοιχεί στον καθέναν μας. Ο ίδιος είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, να εμφυσήσει ξανά στην ελληνική κοινωνία την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, θα συγκεντρώσει δίπλα της όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δηλώνω παρών με όλες μου τις δυνάμεις.

-Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ. και ποιο ρόλο επιθυμείτε να διαδραματίσετε μέσα από αυτή τη θέση;

Την εκλογή μου στην Εκτελεστική Γραμματεία την αισθάνομαι περισσότερο ως μια μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη και για να φανώ ο ίδιος αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο πρόεδρός μας, ο οποίος με πρότεινε, αλλά και γιατί και από τη δική μου επίδοση κρίνεται το στοίχημα του προέδρου μας, να εμπιστευτεί και να αναδείξει νέους ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης. Και για να απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, πρέπει να σας πω ότι μέσα από τη θέση αυτή επιθυμώ να διαδραματίσω ένα ρόλο και μόνο: το ρόλο του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας που κάνει καλά τη δουλειά του και προσφέρει εκείνα που του αντιστοιχούν στη συνολική προσπάθεια της παράταξης.

-Προφανώς, οι πολιτικοί σας στόχοι δε σταματούν στην εκλογή σας στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ. Μέχρι σήμερα το όνομά σας είναι από τα βασικά που ακούγονται για υποψήφιος βουλευτής. Ο ίδιος, πάντως, δεν έχετε δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Τελικά, ο Δημήτρης Πτωχός, σε ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής;

Έχω πει ήδη μέχρι σήμερα πολλές φορές, ότι η παράταξή μας στη Μεσσηνία έχει σήμερα μια πανάξια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Έχει την τιμή να είναι βουλευτής Μεσσηνίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Η ερώτηση εάν θα είμαι ο ίδιος υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές περιποιεί σε εμένα μεγάλη τιμή. Και επειδή στην τιμή αυτή αντιστοιχεί και μια μεγάλη ευθύνη, αισθάνομαι υποχρεωμένος να πω ακόμη πιο ξεκάθαρα, πως δεν είναι στα σχέδιά μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Είμαι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας και τη θέση αυτή δεν την αντιμετωπίζω σαν ένα σκαλοπάτι, ούτε σαν ένα μικρότερο αξίωμα, το οποίο θα μου επιτρέψει να διεκδικήσω ένα μεγαλύτερο. Στην ηλικία των 35 ετών έχω χρέος να αντιμετωπίζω τα καθήκοντά μου ως μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας με μεγάλη ευθύνη και, κυρίως, με αίσθηση μέτρου. Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, αισθάνομαι ότι το οφείλω αυτό στον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο έχω και πρόσφατα μοιραστεί τις σκέψεις μου αυτές, ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του.

-«Χρεωθήκατε» – με τη θετική έννοια- τις πρόσφατες αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία (κτήριο, διαδικτυακή πύλη, σήμα). Πώς εμπλακήκατε σε αυτή τη διαδικασία και τι σας άφησε αυτή σας η εμπειρία;

Η μετακόμιση των γραφείων του κόμματος, η ανανέωση του σήματός του και η δημιουργία μίας σύγχρονης διαδραστικής διαδικτυακής πύλης είναι από μόνες τους μεγάλες αλλαγές για ένα κόμμα με ιστορία 37 ετών. Όμως, το πολιτικό νόημα των αλλαγών αυτών μπορεί να το δει κανείς μόνο μέσα από την κεντρική ιδέα, που είναι να αλλάξει συνολικά ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, για να μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά σ’ αυτό που είναι η ελληνική κοινωνία σήμερα. Οι πολιτικοί οργανισμοί οφείλουν να λειτουργούν και με σεβασμό στο χθες, αλλά και αξιολογώντας τις αλλαγές στην κοινωνία, της οποίας οφείλουν να αποτελούν έκφραση. Η προσπάθειά μας αυτή θα έχει συνέχεια. Και τελικό στόχο έχει να κάνουμε όλη εκείνη τη διαδρομή που χρειάζεται για να συναντήσουμε εμείς τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος περιμένει αιφνιδιασμένος και μουδιασμένος ένα μήνυμα ελπίδας. Η δική μου συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή ήταν μία μεγάλη ευθύνη και μία μεγαλύτερη πρόκληση. Η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της μου αφήνει μόνο ικανοποίηση, γιατί αυτή είναι και η βαθύτερη ουσία της πολιτικής: να δημιουργείς, να προσφέρεις και να προβλέπεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη

www.report24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΦΤΩΧΙΑ.ΤΟΝ ΠΤΩΧΟ ΘΑ ΑΦΗΝΕ? LOL

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ!!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 67 ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΧΑΧΑΧ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *