Οι Αγροτικοί Γιατροί Λέσβου Καταγγέλλουν

Σήμερα προσερχόμενοι στη δουλειά μας, βρήκαμε αυτό το χαρτί κολλημένο έξω από κάποια Κέντρα Υγείας της Λέσβου. Η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ισχύει το μέτρο στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και από την Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. Πιθανότατα στο Πλωμάρι και την Άντισσα θα εφαρμοστεί, αν όχι από…..
Δευτέρα, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα χωριά είναι σε αναβρασμό.

Ήδη έχουμε προγραμματίσει δράσεις ενάντια στο θάνατο της δωρεάν υγείας, αρχής γενομένης από το Σάββατο 15/1. Η Υγεία μόνο δωρεάν δεν ήταν ούτως ή άλλως, καθώς έχει πληρωθεί και πληρώνεται με τις υποχρεωτικές εισφορές μας στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και την έμμεση και άμεση φορολογία που αυξάνονται διαρκώς. Πλέον, όποιος έρχεται στα Κέντρα Υγείας θα πληρώνει επιπλέον 5 ευρώ είσοδο, όποια ασφαλιστική κάλυψη κι αν έχει και δε θα τα πληρώνεται από το ταμείο του. Το μέτρο αφορά και την συνταγογράφηση χρονίως λαμβανόμενων φαρμάκων.

Μάλιστα μας πληροφόρησαν ότι θα υπάρχουν κυρώσεις σε όποιον δεν εφαρμόζει το μέτρο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι -παρά την πλήρη αντίθεσή μας στο μέτρο και τις όποιες ενέργειες πραγματοποιήσουμε ως αγροτικοί γιατροί- δεν έχουμε τη δυνατότητα να ακυρώσουμε αυτό το μέτρο από μόνοι μας. Αν μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την ασταμάτητη κατρακύλα, ας αποφασίσουμε επιτέλους να δράσουμε όλοι μαζί: εργαζόμενοι, χρήστες των υπηρεσιών υγείας και κάτοικοι.

http://www.lesvosnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΒΡΕ ΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΛΕΜΕ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΤΩΡΑ
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ???????
    ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Club E.S.Y … είσοδος … συνταγογράφηση 5,00 € …
    ΠΡΟΣΟΧΗ θα έχει face control … να συνοδεύεστε …

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *