Το μαρτύριο θα συνεχίζεται όσο η Μέρκελ, εισπράττει τσουβάλια ευρό από τόκους και ξεπουλήματα

Γράφει ο Αιας

Η Μέρκελ, έφυγε, αφήνοντας πίσω της τα συντρίμμια της βάρβαρης πολιτικής της. Οι Γερμανοί, μέσω της Κυβέρνηση της Τροικανίας, στο πλαίσιο του Μνημονίου, οδηγούν την ελληνική οικονομία στο βάραθρο και την κοινωνία στη λαιμητόμο.

Ένα εφιαλτικό εγγύς μέλλον για την Ελλάδα βλέπουν οι New York Times και….
στηλιτεύουν την Γερμανία για την επιμονή της σε “αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας”, που οδηγεί στο χάος τον ευρωπαϊκό Νότο και το ευρώ στην διάλυση.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, πρέπει να αναδιαμορφωθεί ριζικά, εάν στόχος είναι η σωτηρία της χώρας, συμπεραίνουν δύο εκθέσεις, όπως αναφέρει το CBS, μία από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο και μία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο προτείνει νέο κούρεμα, ώστε να γίνει «βιώσιμο το χρέος».
Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, όπως στο Reuters και στη Wall Street Journal, θεωρούν αναπόφευκτο ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν μπορούν να επιτευχθούν, θέτοντας ωστόσο ως ημερομηνία ορόσημο για τις όποιες αποφάσεις τις αμερικανικές εκλογές.

Η Financial Times, σε δημοσίευμά της πριν από ένα χρόνο, ανέφερε, πως οι οικονομικές πιέσεις που δέχεται ο πληθυσμός στην Ελλάδα είναι διπλάσιες σε σχέση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες πως το πρόγραμμα λιτότητας που απαιτείται από τους δανειστές θα διαλύσει την ανάπτυξη της χώρας, που αποτελεί και τον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης.

Για αποτυχία του προγράμματος κάνει λόγο και η Goldman Sachs, τονίζοντας πως τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα επιδεινώνουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας την ύφεση. Σε αντίστοιχο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η Credit Suisse.

Όλα τούτα η Μέρκελ, όσον εισπράττει τσουβάλια ευρό από τόκους, από εκχωρήσεις, παραχωρήσεις και ξεπουλήματα,.τα γράφει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Το ίδιο πράττουν και οι εγχώριοι τοποτηρητές της…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *