ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΚΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ- ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΧΙΤΛΕΡ.

Τις εφαρμόζουν όμως τα τσανάκια του ΠΑΣΟΚ!, ως ο νεοδιορισθείς Γεν. Διευθυντής της Λυρικής κ. Μιχαηλίδης..

Δεν ορρωδούν ούτε προς ελπιδοφόρους νέους οι ανεγκέφαλοι κωλοσφουγκάριοι, κρατικοί υποτακτικοί , εκτελεστές των….
Κυβερνητικών εντολών…Το κακόγουστο δράμα αφορά χιλιάδες απολυόμενους…

Δημοσιοποιούμε ατόφια επιστολή πατρός –ο ίδιος μεγάλος μουσικός καλλιτέχνης-που απέλυσαν από κρατικό σπουδαίο οργανισμό, την κόρη του που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, μετά οκταετή θητεία. Με μια θαυμαστή ιστορικο-φιλοσοφική διάθεση ο αγανακτισμένος πατήρ, απογυμνώνει τους πάντες!
Δείτε την επιστολή και διαδώστε την.. Αφορά χιλιάδες απολυμένους : Ιδού τι γράφει:

Αξιότιμε Κύριε…

Προ ημερών είχα την τιμή να σας στείλω μια επιστολή, στηριζόμενος στην παράδοση της ευγένειας που σας διακρίνει και στη διακεκριμένη παιδεία σας.
Μήπως διέπραξα καμιά γεροντική.. αποκοτιά, καταθέτοντας εις εσάς τους εύλογους προβληματισμούς μου που μας προέκυψαν με απόφασή σας, αντί απ΄ ευθείας να προστρέξω σε ανώτατα Κυβερνητικά κλιμάκια, πολλά εκ των οποίων συνδέονται μαζί μου δια προσωπικής φιλίας; Δεν το ηθέλησα σεμνηνόμενος την διαπροσωπική επαφή μας πρωτίστως, θεωρώντας ότι θα είναι άδικο να σας έρθει κεραμίδα, ενώ με μια επαναθεώρηση της απόφασής σας η υπόθεση θα παρέμενε εντός …οικογενειακών πλαισίων.

Διότι πώς να ερμηνεύσω την σιωπή σας, ή την παρατηρούμενη παχυλή ακαταδεξιά σας, που όμως, έως σήμερα δεν αποτελούσαν συστατικό της προσωπικότητάς σας;…Τι πρέπει να υποθέσω;

Οι σημειούμενες ανατροπές , σε όλα τα επίπεδα που επιβάλει η Κυβέρνηση, θεωρούνται εύλογες , αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέσα στη μπόρα κι αντάρα που αντιμετωπίζει όλο το έθνος, υπέστητε κι εσείς ανατροπή και μετάλλαξη, ώστε να παραβλέπετε πάγιους κανόνες της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Λάβατε επιστολή μου και… κατά φύσιν εδικαιούμην απαντήσεως. Εσεις δε,… επιλέξατε την …παρα φύσιν σιωπή.

΄Όχι αγαπητέ μου,εγώ δεν δικαιούμαι να παραβλέψω τα διατρέχοντα. Επιτρέψατε μου να πω πως είναι λάθος .. επιλογή και δεν μπορεί να την περάσουμε ξώφαλτσα κι ούτε προ παντός να οχυρωνόμαστε πίσω από τα βαθέως ανόητα: « Το λέει, ο νόμος, εκτελώ εντολές , δεν γίνεται τίποτε»…

Ας μην ξεγελάμε τις προσωπικές μας ευθύνες ανιστόρητα. Νωπές είναι οι πληγές του χιτλερισμού γι αυτό και σήμερα ο Γερμανικός λαός, με όσα τερτίπια, βοτάνια,ή άλλα ανακουφιστικά κι αν σκαρφιστούν , στενάζει και θα στενάζει εσαεί από τις ανεξίτηλες ενοχές συμμετοχής του στην εκτέλεση των άνωθεν εντολών…

Δεν κάνω κανένα παραλληλισμό, αν και οι διαδικασίες έχουν την ίδια χρειά και ουσία και συγγένεια . Οι σχέσεις του εντολέα προς τον εκτελεστή της εντολής είναι απαράλαχτα αμετακίνητες επί αιώνες.. Αν ο δεύτερος παρακούσει επιπίπτει πέλεκυς επί της κεφαλής του.
Αλλά σε τέτοιες συμπληγάδες- αναδεικνύονται οι άνδρες, οι θαυμαστές ανθρώπινες ιδιότητες!

Κάπως έτσι γίνονται τα μακελιά κι εξασφαλίζεται η εύρυθμος ..κρατική λειτουργία. Υποπτεύομαι βασίμως πως όλα αυτά διέλαθαν των μουσικών και φιλανθρώπων ευαισθησιών σας. ( οι την μουσική τέχνη διακονούντες, ως άριστα γνωρίζετε, ως λειτουργός κι αρχιερέας της, κουβαλάνε αυτά τα υψηλά προνόμια- δωρεές- της φύσης. Και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι -θάψατε τις φυσικές σας ρίζες για πρόσκαιρα, πτερόεντα οφίτσια!

Ο εντολέας σας (Κυβέρνηση) μέσα στο άγχος του να μπαλώσει τα δραματικά ασυμμάζευτα του παρελθόντος μας, εκδίδει τη μία εντολή πίσω από την άλλη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις του η γενική σφαγή και η απάνθρωπη καρατόμηση των πάντων. Δεν αδικώ τη κυβέρνηση, προς Θεού! Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα είναι.
Το βάρος όμως της επιλογής-εκτέλεσης των εντολών της μετατίθεται προς εφαρμογήν.. στις πλάτες των υποδιαιτέρων οργάνων της, υποτακτικών, κι ενίοτε καλοπληρωμένων οργάνων της, που τους παρέχει την… φαιδρά πολυτέλεια να κρίνουν δικαιοπρακτικά , κατά συνείδηση κι όχι ως οργανέτα, τύπου ακούρδιστου μπουζουκίου.
Κι εδώ ανακύπτει, εν μουσική συνάδελφέ μου, το προσωπικό μου πρόβλημα, που μέσα στην γενική σαρωτική πολιτική του αλύστου μνήμης «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», εμφανίζεστε ως άτεγκτος κοινός εκτελεστής! Αρπάξατε την κουμπούρα και κάνετε γενική σάρωση! Το σαπιοκάραβο ΕΛΛΑΣ βυθίζεται στην τρικυμία και πρέπει να το …αλαφρύνομε μπας και το σώσουμε. Και ο κλήρος ..πέφτει στο γενναίο, όπως λέει και το προσκοπικό γαλλικό σανσόν; Μα οι γενναίοι ξέρουν κολύμπι.. Και τι γίνεται με τους άλλους; Τους ρίχνουμε στην θάλασσα, στον Καιάδα;

Περίεργως, παρατόνως κι απανθρώπως εσείς μαζί με τα ξερά βάλατε στην πυρά και τα χλωρά! Ανεξήγητον δι εμέ η μετά…μουσική μεταλλαγή σας!
Είχατε τη δυνατότητα κατά συνείδηση να ζυγιάσετε τα πράγματα.
Η «πάσχουσα»- με θεία- απόφαση-καπρίτσιο της φύσης, κορούλα μου αποτάχθηκε ψυχρά από την οκτάχρονη έως στιγμής εργασία της ΔΕΝ.. ενσκύψατε στην ιδιατερότητά της… όπως άλλωστε, τελώντας βαθέως υπό του γερμανικού συνδρόμου, δεν λάβατε καν τον κόπο να απαντήσετε στην επιστολή μου.. Κοιτάξτε το μέγεθος της παραλαγής σας!

Όπως βλέπετε όλα έχουν μια συντριπτική αλληλουχία.. Κι εσείς έχετε ..γαρ αναπαμένη τη συνείδηση; Ότι δα τηρείτε τον νόμον; Ποιόν; Τον φτιαχτό, που αποσκοπεί στην υποταγή και πειθαναγκασμό του υποτακτικού, δηλαδή της τελευταίας τρύπας της φλογέρας , ώστε οι πάντες να λαλούν κατά τις συνθέσεις κι αποσυνθέσεις του πολιτικού προϊσταμένου…;( ο πονηρός γι αυτό πέταξε το μπαλάκι του σε σας..βέβαιος, απόλυτα για την τσίρλα-φοβία λέγεται ελληνιστί) που σας διακατέχει… , βέβαιος για το αποτέλεσμα που θα κομίσετε
Και πετάει ο γάηδαρος…πετάει! Αυτός είναι ο ρόλος ενός ευαίσθητου μουσικού;

Ναι, αγαπητέ και τεθλασμένε πολυτρόπως φίλε μου-ναι σας θεωρώ φίλον έστω διαλανθανόμενο- Να γίνουν οι εκτελέσεις, ναι πιστόλι, στον κρόταφο των εργαζομένων στο δημόσιο.. Ναι στις μαζικές σφαγές, Διστόμου,Καλαβρύτων, κ.λπ εν Ελλάδι Γερμανικών βιαιοπραγιών και εν ψυχρώ εγκλημάτων … προκειμένου να διασωθεί το σαπιοκάραβο ΕΛΛΑΣ!
Αλλά ..το θέμα που σας ξέφυγε, μέσα στην πρεμούρα σας να είστε καλός εκτελεστής των κυβερνητικών εντολών.. ήταν η ιδιαιτερότητα της κορούλας μου, που συνεχίζει να θητεύει, αποδοτικά, ευδόκιμα επί μίαν οκταετίαν… ΑΠΟΤΑΞΑΤΕ ΑΛΟΓΙΣΤΑ ΑΤΟΜΟΝ με ειδικές ανάγκες!

Ένα νέον άνθρωπον δημιουργικό,με ελπίδες για το αύριο και μπαμ με την πιστολιά σας ..τον διαλύεται! Τον συντρίβεται!Τον εξαφανίζεται.. Πυροβολείται το όνειρό του, το αύριό του.
Σε τι διαφέρετε, κύριε, από τον Γερμανό φανταράκο, που καθάριζε κάθετα κάθε ζώσα ύπαρξη κατ’εντολών των διοικητων του;

΄Όχι δεν προσωποποιώ τις αποφάσεις σας , αλλά επιθυμώ να σας φέρω στα μέτρα του ανθρώπινου σχήματός σας… που φαίνεται ότι το απωλέσατε κατά το ρουν της δύσβατης πορείας σας …επι γής..
Κρατείστε το κατά νουν!.. Και επειδή δεν προτίθεμαι να σιγήσω, όπως η εκλαμπροτάτη αφεντιά σας…Να αναμείνετε στο ακουστικό σας..

Το πρόβλημά μου ατυχώς δεν έγινε από την εγνωσμένη ευφυϊα σας… αντιληπτό. Δεν εζήτησα καμιά χάρη. Καμιά συμπόνια. Αλλά να μπορείτε να έχετε τη δυνατότητα , ως σαρκίον, .. τουλάχιστον να δείξετε ότι δεν σαρώνετε αδιακρίτως , ως δήμιος, αλλά να προσμετράτε τις όποιες ιδιαιτερότητες και πτυχές του καθενός που βάζετε στη λίστα της απόλυσης. Δεν είναι μόνο η δική μου κόρη, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί, που μπήκαν από την ανεπάρκεια κι αφροσύνη σας στο ίδιο σακί για φουντάρισμα…
Καραγκιοζλίκια ασφαλώς, που τα διαπράτετε εσείς κι όχι εγώ.
Δεν έχετε συνειδητοποιήσει , Κύριε , ΕΚΤΕΛΕΣΤΑ, μουζίσιαν» πως το ελεύθερο που σας παραχώρησε ο πολυχρονεμένος κυβερνήτης μας δια του μινίστρου του σιορ Γερουλάνου,είναι ακριβώς η ευχέρεια
Να δράσετε κατά συνείδηση και εν δικαίω.
Κι εσείς τι πράξατε; Αρπάξατε τον «ανήμπορο» από τα μαλλιά και τον πετάτε από το σκάφος, την ώρα που θα προσδοκούσε ο ατυχής την εύλογη ειδική προστασία σας!
Εμφανίζεστε ,ενώ είσαι λυρικός, να παίζεις κακόηχα ..ΜΠΑΓΛΑΜΑ!

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες… Δεν θέλουν συμπόνια, αλλά σεβασμό γι αυτό που αντιπροσωπευούν… με απόφαση της φύσης.Δεν στραγγαλίζουμε τους αδύναμους και πάσχοντες, δεν τους βυθίζουμε στον πάτο, αλλά τους εναγκαλιζόμαστε, τους φροντίζουμε .. Το ξέρετε, αλλά φαλτσάρατε.. κι αυτό είναι που δεν μπορώ να εξηγήσω..
Τι άλλο να πω. Θα είναι αρκετό να θυμηθείτε τον παλαιό καλό εαυτό σας κι από κει και πέρα θα διαχειρίζεστε τη χατζάρα επί δικαίων και αδίκων, πιο προσεκτικά.

http://paratiritispanteleimon.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *