Σαμαράς – Παπανδρέου: οι… εκπρόσωποι των δανειστών – δυναστών μας

Το θέαμα και των δύο πολιτικών αρχηγών στις κοινοβουλευτικές ομάδες ήταν αρκούντως απογοητευτικό. Απειλητικοί και κινδυνολόγοι, όσο ποτέ… Λές και ήταν εκπρόσωποι–απεσταλμένοι των δανειστών–δυναστών μας.. Λες και εκπροσωπούσαν τους πάτρωνές τους στην Ευρώπη, αυτούς που θα τους ετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη μέρα και θα τους δώσουν την άδεια για να….
μας κυβερνήσουν!

Του Σωτήρη Τζούμα

Πρώτη φορά,η ανικανότητα,τόσων ολίγων,καθ’όλα ολίγων ανθρώπων,οδηγεί μία ολόκληρη χώρα και το λαό της στον όλεθρο και στην καταστροφή!

Και καλά τον κ.Παπανδρέου τον είχαμε ξανακούσει στο…Καστελόριζο,όταν παρέδιδε τη χώρα μας, αβρόχοις ποσί,στους ξένους,όταν βάφτιζε την υποδούλωση,σωτηρία και την υποτέλεια,διέξοδο!Οταν στην προσπάθειά του, να καλύψει την απραξία και την ανικανότητά της κυβέρνησής του τα δύο πρώτα χρόνια, έφερε άρον άρον το ΔΝΤ στη χώρα και την παρέδωσε…

Το θέμα,ωστόσο,είναι άλλο…Στο αν και κατά πόσο ο κ.Παπανδρέου,δικαιούται να ομιλεί όπως μίλησε και να παραδίδει μαθήματα εθνικοφροσύνης και χρηστής συμπεριφοράς,τόσο προς την κοινοβουλευτική του ομάδα–η οποία πλέον,ευθέως δεν τον υπολογίζει–αλλά και προς όλο τον ελληνικό λαό.που είδε κατακτήσεις ετών να χάνονται και να πηγαίνει χρόνια πίσω και όλο αυτό να ντύνεται κάτω από τον υποκριτικό μανδύα του…μαζί τα φάγαμε!

Ομως ο κ.Παπανδρέου,είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας δίνει τέτοια μαθήματα…Και αυτό το ξέρει πολύ καλά.Γιαυτό και όλες του οι κινήσεις πλέον είναι το άλλοθι που χρειάζεται για να την κάνει χωρίς να κινδυνεύει…

Αλλά και ο κ.Σαμαράς δεν υστέρησε αυτή τη φορά σε μνημονιακές κορώνες!

Οσα είπε την πρώτη φορά,μετά το πρώτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ο κ.Σαμαράς,τα διέγραψε με μία μονοκονδυλιά σήμερα!Οι θούρειοι που εγράφησαν δια χειρός Χρύσανθου Λαζαρίδη τότε και εκφωνήθηκαν πανηγυρικά από τον κ.Σαμαρά,διαλύθηκαν σαν τον αφρό του φραπέ που κόβει όταν δεν είναι καλοχτυπημένος!

Κατανοούμε τον κ.Σαμαρά,που θέλει να δικαιολογήσει, όσο γίνεται πιο αριστοτεχνικά,το πώς πέρασε από την φάση του σφοδρού αντι–μνημονιακού ,στη φάση του…”διαπραγματευτή” υπέρ–μνημονιακού!Ομως αυτό είναι κάτι που βαραίνει τον ίδιο και τη συνείδησή του,δεν μπορεί να το επιμερίζει σε όλο το λαό και να θέλει να μοιραστεί μαζί μας τις τύψεις που έχει ή που δεν έχει…

Δεν επιτρέπεται, όμως, να μιλάει με τον τρόπο που μίλησε σήμερα στους βουλευτές του. Ηταν επιεικώς απαράδεκτος ο τρόπος αυτός..

Τι έγιναν, αλήθεια τα όσα έλεγε κατά το πρώτο μνημόνιο και ζητούσε από τους βουλευτές του κόμματός του να τα ασπασθούν και να τα αποδεχθούν..?

Και τώρα που έγινε “συγκυβερνήτης”,στο ερμαφρόδιτο και αναποτελεσματικό σχήμα Παπαδήμου και δίνει εξετάσεις στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ως εν δυνάμει αυριανός πρωθυπουργός, ζήτησε και από τους βουλευτές του να κάνουν το ίδιο…Λες και είναι πρόβατα που υπακούουν τυφλά στα κελεύσματα του τσοπάνη! Αμ, δε…Και τα…”πρόβατα”, μερικές φορές, έχουν άποψη…

Κρίμα για τον κ. Σαμαρά. Τα μαθήματα κοινοβουλευτισμού που μας έδωσε ήταν εκτός θέματος…Και μάλιστα ήταν αντιστρόφως ανάλογα με την προσωπική του διαδρομή! Όταν διαφώνησε κάποτε με τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης που συμμετείχε, τα τίναξε όλα στον αέρα και σηκώθηκε και έφυγε…Και η Κυβέρνηση έπεσε! Όλοι τα θυμόμαστε αυτά. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες…

Τι μας λέγει σήμερα με αυτή την αλλαγή στάσης ο κ. Σαμαράς? Ότι έχει μετανοήσει γι΄αυτή τη συμπεριφορά?

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι…Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δικαιούται να ταυτίζει τον εαυτό του, κάθε φορά, με την …Ιστορία!

Και στη συνέχεια να θέλει να το διοχετεύσει αυτό προς τα κάτω για να μας κάνει οχι συμμέτοχους της επιτυχίας, αλλά συνένοχους της δικής του αμφιλεγόμενης επιλογής!

Και να σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Σαμαράς και Παπανδρέου. γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν…Οι απειλές τους και το μαχαίρι στο λαιμό μας είναι για να καταφέρουν αυτά που θέλουν…Το σκωτσέζικο ντους που μας κάνουν οι Μέρκελ και Σόιμπλε,είναι ηλίου φαεινότερο οτι στοχεύει πρωτίστως στη δική τους διάσωση! Αν η χώρα μας αφεθεί στη μοίρα της και χρεοκοπήσει, τότε μαζί με μας, θα καταρρεύσει και όλο το σαθρό,όπως αποδεικνύεται,ο ικονομικό σύστημα της Ευρώπης. Τότε ένα είναι βέβαιο.. Το πρόβλημα, τότε, δε θα το έχουμε εμείς αλλά θα μεταφερθεί στους απέναντι…

Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι κ.κ. Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί κ.λ.π. γι΄αυτό και μας ζορίζουν άσχημα…Διότι όλος αυτός ο πανικός που τους έχει καταλάβει αποκλείεται να είναι γιατί θέλουν το καλό μας!

Περιμένετε και θα διαπιστώσετε κι εσείς μαζί με μένα, ότι αν όλα γίνουν, όπως ακριβώς τα θέλουν οι Ευρωπαίοι, τότε πια θα είμαστε ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης και θα περιχυθούμε αδιαμαρτύρητα, όλα εκείνα που ετοιμάζουν για μάς όλοι αυτοί που χύνουν σήμερα τα κροκοδείλια δάκρυα!

http://www.kentrinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *